استانداردسازی برای مشاغل کوچک(MSME)

استانداردسازی

استانداردسازی در دنیای رقابتی امروز نقشی حیاتی دارد. اگر سازمان‌ها برای خود برنامه‌ریزی نداشته باشند به‌ناچار از میدان رقابت بیرون خواهند رفت، لذا هر سازمان یا شرکتی نیازمند یک برنامه ریزی استراتژیک می‌باشد. اما برای تدوین برنامه ریزی استراتژیک لازم است که تمام نقاط قوت و ضعف سازمانی و فرصت‌ها و تهدیدات محیط بیرون ارزیابی شوند. سپس به کمک نتایج حاصله، استراتژی های مورد نیاز تدوین و در نهایت برنامه عملیاتی برای این استراتژی‌ها تهیه شده و کنترل گردند.

استانداردهای ایزو فقط برای اقلیت مشاغل با هزاران کارمند نیست. شرکت‌های خرد، کوچک و متوسط (MSME) بیش از ۹۰% کل شرکت‌ها را تشکیل می‌دهند. در کشورهای در حال توسعه، مشاغل کوچک برای رشد اقتصادی و ایجاد شغل مهم هستند. استانداردهای بین المللی به کاهش هزینه‌ها و تقویت اعتبار و اعتماد به نفس کمک می کند. به همین دلیلMSME ها با استفاده از استانداردسازی بسیار سود می‌برد و می‌توانند با مشاغل بزرگتر در بازار بین‌المللی رقابت می‌کند.

خط‌مشی و اهداف استانداردسازی

سازمان بین‌ المللی استاندارد، اهداف استانداردسازی را در جهت ارتقا بخشیدن به مؤلفه‌های زیر تعریف کرده است:

  • کیفیت [Quality]
  • ایمنی [Safety]
  • کارایی [Efficiency]
  • قابلیت اطمینان [Reliability]
  • تعویض‌پذیری [Interchangeability]
  • سازگاری [Compatibility]

تقویت تجارت به کمک ایزو

استانداردسازی نه تنها توانایی همکاری و رقابت ما با سایر شرکت‌ها را افزایش می‌دهد، بلکه به بهینه سازی شیوه‌ها و امور درون‌سازمانی نیز کمک می‌کند که باعث کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری می‌شود.

به عنوان مثال ISO 27001  (سیستم مدیریت امنیت اطلاعات) را در نظر بگیرید. ایزو ۲۷۰۰۱ به محافظت از یک تجارت در برابر تهدیدات امنیتی کمک می کند. جان برانزل، ویراستارISO 27003، اظهار داشت:«از آنجا که امنیت سایبری (امنیت اطلاعات) برای اکثر سازمان‌ها به یک ضرورت تبدیل شده است، اخذ یک استاندارد بین المللی در این زمینه نه تنها ساختار داخلی بسیار خوبی را ارائه می‌دهد بلکه به عنوان یک خدمت، قابل عرضه به سازمان‌های دیگر است. اگر شرکت‌ها از سری ISO/IEC 27000  استفاده کنند، به ایجاد درک بهتر و شفافیت در مورد چگونگی ایجاد امنیت و اعتماد به نفس کمک می‌کند.»

حضور در صحنه جهانی

هماهنگی با استانداردهای بین المللی باعث بهبود کیفیت محصول و خدمات می‌شود. از آنجا که استانداردهای ISO دائما در حال تحول و ارتقا هستند ما را با روند استانداردسازی جهانی همراه می‌کنند. مشاغل همچنین می‌توانند با مشارکت در فرآیندهای استاندارد سازی نقش فعالی در شکل گیری آینده صنعت خود داشته باشند.

استانداردسازی به ویژه هنگامی که MSME ها به دنبال رشد و رقابت هستند بسیار ارزشمند است. اکثر مشتریان و سازمان‌های بین‌المللی فقط با مشاغلی همکاری دارند که از استانداردها استفاده کنند. لذا ایزوها به MSME کمک می‌کنند تا با مشاغل بزرگتر در بازار بین‌المللی رقابت کنند.

MSME و استانداردها

براساس گزارشی از هیئت استاندارد‌سازی آلمان، اکثرMSMEها محدودیت‌های مالی دارند که مانع می‌شود تا نقش فعال‌تری در توسعه استانداردها داشته باشند. با این حال استفاده و شرکت در توسعه استانداردها می‌تواند در دراز مدت مشاغل کوچک را در موقعیت بهتری برای رقابت در بازار جهانی قرار دهد.

ISO  مجموعه ای از استانداردهای بزرگ و متنوع را منتشر می‌کند، که بسیاری از آنها مربوط به سازمان‌های کوچک است. به عنوان مثال استانداردهایی مانند ISO 14001 (مدیریت محیط زیست) یا ISO 45001 (ایمنی و بهداشت شغلی) هستند که برای اکثر MSME ها و همچنین مشاغل بزرگ قابل اجرا است.

 شرکت های کوچک باید بزرگ فکر کنند

قدرت خرید بهتر، راندمان بیشتر و ایده های خلاقانه‌تر فقط برای مشاغل بزرگ نیست. استانداردسازی به سازمان‌های کوچک‌تر کمک می‌کند تا با استفاده از برنامه‌ریزی استراتژیک، ساختار سازمانی خود را انعطاف‌پذیر کنند.

بدون شک همکاری می‌تواند طیف گسترده‌ای از مزایا را برای مشاغل به ارمغان بیاورد. پویایی یک تجارت کوچک با یک بخش بزرگ بسیارمتفاوت است. مشاغل کوچک برای قرارگرفتن در بازار بین‌المللی نیاز به تلاش بیشتری دارند. استانداردی مانند ISO 45001  می تواندMSME ها را تقویت کند تا به عنوان سازمانی استاندارد، در بازار رقابت و همکاری شانس بیشتری داشته باشند.

همکاری با شرکای تجاری موفق می‌تواند جایگاه MSMEها را در حوزه کسب‌و‌کار ارتقا دهد و همگام با آن‌ها به سوی بهبود و شهرت گام بردارند.

مزایای استانداردسازی

 مزایای استانداردسازی برای سازمان

ارتقای جایگاه در بین رقیبان، آگاهی یافتن از نیازهای بازار، بهبود عملکرد سازمانی

مزایای استانداردسازی برای مصرف‌کننده

استفاده از محصولات با کیفیت بالا و قیمت مناسب، بهره‌مندی از خدمات پس از فروش، کاهش ریسک عدم شناخت محصولات

مزایای استانداردسازی برای جامعه

حفظ سلامت و بهداشت جامعه، استفاده بهینه از تمام پتانسیل‌ها، اثربخشی و کارایی ارگان‌ها

فرآیند استانداردسازی در گذر تاریخی و در روند تکاملی خود همگام با رشد و تکامل علوم بشری و توسعه ارتباطات و مبادلات بین‌المللی تحولات و پیشرفت‌های قابل توجهی را تجربه کرده است. امروزه در زندگی روزمره شاهد انواع استانداردها در زمینه محصولات، خدمات یا در زمینه سیستم‌های مدیریت کیفیت در محیط پیرامون خود هستیم و این انتظار و باور نیز به وجود آمده است که تحرک و پویایی این فرآیند به حدی است که قابلیت تعریف موضوعات در زمینه‌های جدید را نیز دارد.

گفتنی است که استانداردسازی در عین تحرک و پویایی بر اصول خاص و تعریف شده‌ای استوار است که با پیروی از آن‌ها  جامعه‌ای یک‌دست، پیشرفته و با کیفیت بسازیم.

آشنایی با ایزوسیستم

ایزوسیستم اولین و تنها سامانه رتبه ۱ و مجوزدار صدور گواهینامه ایزو (ISO) برای کلیه شرکت‌ها و سازمان‌ها با پروانه رسمی سازمان صنعت، معدن و تجارت می‌باشد.

گواهی ایزو اخذ شده توسط ایزوسیستم دارای بالاترین اعتبار بوده و از مراجع صدور بین المللی(CB) تحت اعتبار IAF و ASCB صادر می‌گردد. با ایزو سیستم ، تنها در چند مرحله برای اخذ ایزو و گرفتن ایزو مورد نیاز سازمان خود اقدام نمایید.


این مقاله به صورت اختصاصی توسط تیم فنی ایزوسیستم آماده شده است، هرگونه بهره برداری بدون ذکر نام و آدرس منبع شرعا و قانونا ممنوع می باشد.

 

نیاز به مشاوره دارید؟ با ما تماس بگیرید...

تماس با ایزوسیستم ۳۳۴۴۴۸۱۳-۰۲۳ و ۳۳۴۴۴۸۱۴-۰۲۳

ایزوسیستم برترین مرکز صدور مدارک بین المللی ایزو و دارنده مجوز سازمان صنعت، معدن و تجارت می باشد.

هشدار: مراقب نیش مراکز بدون مجوز رسمی در حوزه ی خدمات مشاوره و صدور گواهینامه های ایزو باشید!