ایزو ۲۷۰۰۱ (استاندارد ایزو امنیت اطلاعات)
ایزو ۲۷۰۰۱ یک استاندارد بینالمللی برای سیستم مدیریت امنیت اطلاعات (ISMS) است که توسط سازمان بینالمللی استاندارد (ISO) منتشر شده است. این استاندارد، تنها استاندارد بینالمللی قابل ممیزی است که الزامات مورد نیاز سیستم مدیریت امنیت اطلاعات (ISMS) را معیّن کرده و انتخاب کنترل امنیتی مناسب را تضمین میکند؛ همچنین به سازمان کمک میکند از اطلاعات خود محافظت کند و اعتماد بخشهای ذینفع و به ویژه مشتریان را جلب نماید و برای تهیه، پیادهسازی، اجرا، نظارت، بررسی، نگهداری و ارتقا سیستم مدیریت امنیت اطلاعات رویکردی پروسهای فراهم میسازد. جهت اخذ ایزو ۲۷۰۰۱، ایزوسیستم آماده ارائه خدمات به شرکتها و سازمانها است. در این مقاله با ما همراه باشید تا با اهداف و کاربردهای این استاندارد بیشتر آشنا شوید.
فهرست مطالب
- استاندارد ایزو ۲۷۰۰۱ چیست؟
- گواهینامه ایزو ۲۷۰۰۱
- متن استاندارد ایزو ۲۷۰۰۱
- هزینه اخذ ایزو ۲۷۰۰۱
- ISMS چیست؟
- تاریخچه iso 27001
- الزامات ایزو ۲۷۰۰۱
- اصول ایزو ۲۷۰۰۱
- دامنهی کاربرد iso 27001
- نحوه استعلام اعتبار گواهی ایزو ۲۷۰۰۱
- مزایای اخذ ISO 27001
- مراحل اخذ ایزو ۲۷۰۰۱
- نحوه پیادهسازی ایزو ۲۷۰۰۱
- مدارک لازم برای اخذ گواهی ایزو ۲۷۰۰۱
- آخرین ورژن ایزو ۲۷۰۰۱
- چرخه عمر استاندارد iso 27001
- از کجا گواهی ایزو ۲۷۰۰۱ بگیرم؟
- جمعبندی
- سوالات متداول
- اخذ گواهینامه ایزو ۲۷۰۰۱ از ایزوسیستم
استاندارد ایزو ۲۷۰۰۱ چیست؟
استاندارد ایزو ۲۷۰۰۱ که مجموعهای از کنترلرها و چکلیستهای پیشنهاد شده امنیتی است، برای استفاده همزمان با استاندارد ISO/IEC 27002 و به منظور صدور گواهینامه تدوین گردیده است. نکته قابل توجه این است که هنوز دریافت گواهینامه ISO 27001 امری اختیاری است و میتواند توسط ارگانها و یا سازمانها اجرا نشود. هر چند که اجرای این استاندارد در کنار استاندار ایزو ۹۰۰۱ یا IMS موجب یکپارچگی و بهبود کیفیت تولیدات و خدمات سازمانها میشود.
«مهمترین کاربرد ایزو ۲۷۰۰۱ تضمین امنیت اطلاعات سازمانها از طریق مدیریت سیستماتیک ریسکها و حفاظت از دادهها است.»
گواهینامه ایزو ۲۷۰۰۱
گواهینامه ایزو ۲۷۰۰۱ مبین این موضوع است که یک سیستم مدیریت امنیت اطلاعات طبق یک استاندارد برتر گواهی گردیده است. این گواهینامه که توسط یک مرجع ثبت وصدور گواهینامه شخص ثالث صادر میشود بیانگر این است که شما پیشبینیهای لازم جهت حفاظت اطلاعات حساس در برابر دسترسیها و تغییرات غیرمجاز را مبذول نمودهاید.
متن استاندارد ایزو ۲۷۰۰۱
متن استاندارد ایزو ۲۷۰۰۱ شامل مجموعهای از الزامات و توصیههایی است که به سازمانها در تدوین و اجرای سیستم مدیریت امنیت اطلاعات کمک میکند. این الزامات شامل سیاستهای امنیتی، ارزیابی ریسک، اقدامات پیشگیرانه و کنترلهای امنیتی است. این استاندارد شامل ۱۴ بخش اصلی است که هر بخش به مدیریت و حفاظت از بخشهای مختلفی از امنیت اطلاعات میپردازد. بخشهایی مانند سیاست امنیت اطلاعات، مدیریت داراییها، امنیت کارکنان و تأمینکنندگان، امنیت فیزیکی و محیطی، رمزنگاری، کنترل دسترسی، و برنامهریزی برای پایداری در برابر وقایع احتمالی.
هزینه اخذ ایزو ۲۷۰۰۱
هزینه صدور گواهینامه ایزو ۲۷۰۰۱ از مراکز معتبر، بسته به کیفیت و اعتبار مراجع صدور، از ۲,۷۰۰,۰۰۰ تا ۱۵,۰۰۰,۰۰۰ میلیون تومان متغیر است.
ISMS چیست؟
ISMS یک رویکرد کلنگر برای تضمین محرمانهبودن، یکپارچگی و در دسترسبودن (CIA) داراییهای اطلاعاتی شرکت است. ISO 27001 شامل خطمشیها، رویهها و سایر کنترلهایی است که افراد، فرایندها و فناوری را در بر میگیرد.
براساس ارزیابیهای منظم ریسک امنیت اطلاعات،ISMS یک رویکرد کارآمد، مبتنی بر ریسک و بیطرف از فناوری برای ایمن نگه داشتن داراییهای اطلاعاتی شما است.
میتوانید سیستم مدیریت امنیت اطلاعات خود را با استفاده از جعبه ابزار ایزو ۲۷۰۰۱ بسازید که شامل تمام خطمشیها، رویهها و الگوهای از پیش نوشته شده مورد نیاز شما است.
تاریخچه iso 27001
BS 7799 استانداردی است که در سال ۱۹۹۵ برای اولینبار توسط BSI Group (گروه استانداردهای انگلستان) ایجاد شد. این استاندارد شامل چندین بخش است. اولین بخش شامل بهترین تجربیات مدیریت امنیت اطلاعات است و در سال ۱۹۹۸ بازبینی شد.
پس از مباحثات بسیار بین صاحبان استاندارد در جهان، استاندارد ISO 27001 در سال ۲۰۰۰ توسط بنیاد ISO تحت عنوان ISO/IEC 17799 انطباق لازم را پیدا کرد. این استاندارد نام ”تکنولوژی اطلاعات – کد تجربی مدیریت امنیت اطلاعات“ را با خود حمل میکرد.
الزامات ایزو ۲۷۰۰۱
بخشی از الزامات این استاندارد را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
- محدوده سیستم مدیریت امنیت اطلاعات
- سیاست و اهداف امنیت اطلاعات
- ارزیابی ریسک و روش درمان ریسک
- بیانیه کاربرد
- طرح درمان ریسک
- ارزیابی ریسک و گزارش درمان ریسک
- تعریف نقشها و مسئولیتهای امنیتی
اصول ایزو ۲۷۰۰۱
استاندارد ایزو ۲۷۰۰۱ چارچوبی را برای پیادهسازی ISMS فراهم میکند و از داراییهای اطلاعاتی شما محافظت کند و در عین حال مدیریت، اندازهگیری و بهبود فرآیند را آسانتر میکند. این امر به شما کمک میکند سه بعد امنیت اطلاعات را بررسی کنید:
- محرمانه بودن
- صداقت
- دردسترسبودن
دامنهی کاربرد iso 27001
ایزو ۲۷۰۰۱ بخش زیادی از امور مربوط به امنیت اطلاعات را پوشش میدهد. برخی از این زمینه ها شامل موارد زیر است:
- سیاست امنیتی
- سازماندهی امنیت اطلاعات
- مدیریت دارایی
- امنیت منابع انسانی
- امنیت محیطی و فیزیکی
- ارتباطات و عملکردها
- مدیریت
- کنترل دسترسی
- به خدمت گیری، توسعه و نگهداری سیستمهای اطلاعاتی
- مدیریت حوادث مربوط به امنیت اطلاعات
- مدیریت دوام تجارت
- مطابقت
نحوه استعلام اعتبار گواهی ایزو ۲۷۰۰۱
پس از اخذ گواهی ایزو ۲۷۰۰۱، یکی از مهمترین مراحل، اطمینان از معتبر بودن آن است. برای این منظور، میتوان با استعلام از سازمان صادرکننده و یا مراجعه به وبسایتهای معتبر مربوط به صدور گواهی ایزو، اعتبار گواهی را بررسی کرد. از این طریق میتوان اطمینان حاصل کرد که گواهی اخذ شده توسط یک مرجع معتبر و تایید شده صادر شده است. ایزوسیستم بهعنوان یک مجموعه معتبر در این زمینه، خدمات استعلام و تایید اعتبار گواهیهای صادر شده را به مشتریان خود ارائه میدهد.
مزایای اخذ ISO 27001
استفاده از ایزو ۲۷۰۰۱ (سیستم مدیریت امنیت اطلاعات) مزایای زیر را برای سازمان دربر دارد:
- نمایشدهنده وجود تضمین مستقل برای کنترلهای داخلی و مطابقت با الزامات دوام تجارت است.
- بهطور مستقل نشان میدهد که قوانین اجرایی نظارت میشوند.
- با اطمینان به مشتری که امنیت اطلاعاتش در سطح بالایی است یک فرصت رقابتی ایجاد میشود.
- بهصورت مستقل مشخص میشود که ریسکهای سازمانی شناسایی، سنجش و مدیریت شدهاند.
- اثباتکننده تعهد مدیریت ارشد نسبت به امنیت اطلاعات است.
- پروسه سنجش مداوم به نظارت پیوسته و بهبود روند کمک میکند.
مراحل اخذ ایزو ۲۷۰۰۱
برای دریافت گواهی ایزو ۲۷۰۰۱، باید مراحلی را بهصورت دقیق و اصولی طی کنید که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
- تعیین نیازها و الزامات سازمان: ابتدا باید مشخص کنید که نیازهای امنیتی سازمان چیست و ایزو ۲۷۰۰۱ چه تأثیری در حفاظت از اطلاعات شما خواهد داشت.
- انجام ارزیابی ریسک: بررسی و شناسایی ریسکهای مرتبط با اطلاعات سازمان و تحلیل اثرات آنها بر روی عملیات تجاری.
- تدوین سیاستهای امنیتی: تهیه و تدوین سیاستها و خطمشیهای امنیتی بهمنظور حفاظت از دادههای سازمان.
- اجرای کنترلهای امنیتی: پیادهسازی کنترلهای امنیتی بر اساس الزامات استاندارد و مستندسازی آنها.
- آمادهسازی برای ممیزی داخلی: پیش از انجام ممیزی نهایی توسط مرجع صادرکننده، انجام ممیزی داخلی برای شناسایی نقاط ضعف و برطرف کردن آنها.
- درخواست ممیزی خارجی: پس از آمادهسازی مدارک و تکمیل مستندات، درخواست ممیزی خارجی توسط مرجع صادرکننده ایزو.
- صدور گواهی ایزو ۲۷۰۰۱: پس از تایید ممیزی، گواهی ایزو ۲۷۰۰۱ برای سازمان صادر میشود و میتوانید از مزایای آن بهرهمند شوید.
نحوه پیادهسازی ایزو ۲۷۰۰۱
برای پیادهسازی ایزو ۲۷۰۰۱ باید موارد زیر را در نظر بگیرید:
- محدوده پروژه تضمین تعهد مدیریت و بودجه.
- شناسایی اشخاص ذینفع و الزامات قانونی، مقرراتی و قراردادی.
- انجام ارزیابی ریسک.
- بررسی و اجرای کنترلهای موردنیاز.
- توسعه شایستگی داخلی برای مدیریت پروژه.
- تهیه مستندات مناسب برگزاری دوره آموزشی آگاهی کارکنان.
- گزارشدهی بهعنوانمثال بیانیه کاربرد و طرح درمان ریسک.
- اندازهگیری، نظارت، بررسی و ممیزی مستمر.
- انجام اقدامات اصلاحی و پیشگیرانه لازم.
مدارک لازم برای اخذ گواهی ایزو ۲۷۰۰۱
برای اخذ گواهی ایزو ۲۷۰۰۱، ابتدا باید مدارک و مستندات مربوط به سیستم مدیریت امنیت اطلاعات در سازمان تهیه شود. این مدارک شامل سیاستهای امنیتی، ارزیابی ریسک، برنامهها و دستورالعملهای اجرایی، مستندات مربوط به کنترلهای امنیتی و گزارشهای دورهای است. همچنین باید مدارکی نظیر شناسنامه شرکت، مدارک ثبت و سایر اطلاعات مرتبط با هویت سازمان به مرجع صادرکننده گواهی ارائه شود تا فرایند ارزیابی و تایید آغاز شود.
آخرین ورژن ایزو ۲۷۰۰۱
آخرین نسخه استاندارد ایزو ۲۷۰۰۱ در سال ۲۰۲۲ منتشر شده است که با نام ISO/IEC 27001:2022 شناخته میشود. این نسخه نسبت به ورژنهای قبلی، شامل بهروزرسانیها و تغییراتی است که باعث بهبود رویکردها و کنترلهای امنیت اطلاعات شده است. تغییرات جدید شامل افزایش تمرکز بر شناسایی و مدیریت ریسکهای سایبری و تغییرات نوین در تکنولوژی اطلاعات میباشد که به سازمانها کمک میکند تا در برابر تهدیدات جدید بهتر محافظت کنند.
چرخه عمر استاندارد iso 27001
ISO 27001 مشخصات بین المللی شناخته شده برای سیستم مدیریت امنیت اطلاعات (ISMS) است و یکی از محبوب ترین استانداردها برای امنیت اطلاعات است. نسخه ISO / IEC 27001:2013 این استاندارد بهبودهایی را که در سال ۲۰۱۷ انجام شده است را نیز اجرا میکند. جدیدترین نسخه این استاندارد در سال ۲۰۲۲ به روز رسانی شده است.
از کجا گواهی ایزو ۲۷۰۰۱ بگیرم؟
برای اخذ گواهی ایزو ۲۷۰۰۱، انتخاب یک مرجع معتبر از اهمیت ویژهای برخوردار است. ایزوسیستم بهعنوان یک مجموعه پیشرو و مورد اعتماد در زمینه ارائه گواهینامههای استاندارد، خدمات اخذ گواهی ایزو ۲۷۰۰۱ را با دقت و کیفیت بالا به مشتریان خود ارائه میدهد. این مجموعه با داشتن تجربه و تخصص کافی، به سازمانها کمک میکند تا مراحل اخذ ایزو ۲۷۰۰۱ را بهصورت اصولی و با رعایت تمامی الزامات طی کنند.
جمعبندی
استاندارد ایزو ۲۷۰۰۱ یا استاندارد بینالمللی سیستم مدیریت امنیت اطلاعات (ISMS) به سازمانها کمک میکند تا اطلاعات حساس خود را به طور سیستماتیک مدیریت کنند و از آنها در برابر تهدیدات امنیتی محافظت کنند. ایزو ۲۷۰۰۱ شامل الزامات و بهترین شیوهها برای برقراری، پیادهسازی، نگهداری و بهبود مداوم یک سیستم مدیریت امنیت اطلاعات است.
سوالات متداول
ایزو ۲۷۰۰۱ یک استاندارد بینالمللی برای مدیریت امنیت اطلاعات است که به سازمانها کمک میکند تا اطلاعات حساس خود را حفاظت کنند و خطرات امنیتی را کاهش دهند.
ایزو ۲۷۰۰۱ اهمیت دارد زیرا به سازمانها امکان میدهد تا یک رویکرد سیستماتیک برای مدیریت امنیت اطلاعات داشته باشند، خطرات را شناسایی و ارزیابی کنند و اقدامات مناسبی برای محافظت از اطلاعات خود انجام دهند.
الزامات اصلی ایزو ۲۷۰۰۱ شامل ایجاد سیاستهای امنیتی، ارزیابی و مدیریت ریسک، اجرای کنترلهای امنیتی، آموزش کارکنان و انجام ممیزیهای داخلی است.
پیادهسازی ایزو ۲۷۰۰۱ شامل مراحل مختلفی از جمله تعریف محدوده ISMS، ارزیابی ریسکها، تدوین و اجرای سیاستها و کنترلها، و انجام ممیزیهای داخلی و بازبینی مدیریت است.
اخذ گواهینامه ایزو ۲۷۰۰۱ از ایزوسیستم
ایزوسیستم با همکاری برترین مراجع صدور (CB)، انواع گواهینامههای بینالمللی ایزو (ISO) را برای سازمانها و سایر مراکز تجاری و غیرتجاری صادر میکند. شرکت دانش بنیان خانه مدیران، ایزوسیستم را بهعنوان برند تجاری خود ثبت کرده و از سال ۱۳۸۵ در حوزه ارائه خدمات مشاور مدیریت و صدور گوهینامههای بینالمللی ایزو فعالیت میکند.
برای اخذ ایزو از طریق صفحه دریافت ایزو درخواست خود را به صورت سریع ثبت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق شمارههای ۳۳۴۴۴۸۱۴-۰۲۳ و ۳۳۴۴۴۸۱۳-۰۲۳ با ما در تماس باشید یا از طریق تکمیل فرم اخذ ایزو کارشناسان ما با شما تماس خواهند گرفت.
این مقاله به صورت اختصاصی توسط تیم فنی ایزوسیستم آماده شده است، هرگونه بهره برداری بدون ذکر نام و آدرس منبع شرعا و قانونا ممنوع می باشد.
ایزوسیستم برترین مرکز صدور مدارک بین المللی ایزو و دارنده مجوز سازمان صنعت، معدن و تجارت می باشد.
هشدار: مراقب نیش مراکز بدون مجوز رسمی در حوزه ی خدمات مشاوره و صدور گواهینامه های ایزو باشید!