دانلود متن فارسی استاندارد ایزو ۳۹۰۰۱:۲۰۱۲ – مدیریت ایمنی ترافیک جاده
مقدمه ایزو ۳۹۰۰۱:۲۰۱۲
ایمنی ترافیک یک مسأله جهانی است. طبق برآوردها، سالیانه حدود ۱٫۳ میلیون نفر در سراسر جهان در تصادفات ترافیکی کشته و بین ۲۰ تا ۵۰ میلیون نفر مجروح میشوند و این آمار همچنان در حال افزایش بوده و اثرات اجتماعی – اقتصادی و بهداشتی آن بسیار مهم و قابل توجه میباشد.
این استاندارد ملی، ابزاری برای کمکرسانی به سازمانها در راستای کاهش و نهایتا حذف تصادفات و خطر فوت و جراحات شدید و غیر قابل جبران ناشی از تصادفات ترافیکی میباشد. با تمرکز و توجه بر این استاندارد، میتوان استفاده اقتصادیتر و موثرتری از سیستم ترافیک به عمل آورد.
این استاندارد (ایزو ۳۹۰۰۱)، به معرفی اجزای یک شیوه مدیریت مناسب برای ایمنی ترافیک پرداخته که به سازمانها در دستیابی به نتایج مطلوب کمک میکند.
ایزو ۳۹۰۰۱ برای تمامی سازمانهای دولتی و خصوصی که در تعامل با سیستم ترافیک بوده و همچنین طرفهای داخلی و خارجی سازمان، شامل نهادهای تأییدکننده که توانایی سازمان را در برآورده ساختن الزامات، ارزیابی میکنند، قابل بهکارگیری میباشد.
تجارب حاصل در سراسر جهان نشان داده است که کاهش قابل ملاحظهای در میزان فوت و جراحات شدید، با بهکارگیری یک رویکرد جامعنگر «سیستم ایمن» بهدست میآید. این امر مستلزم تمرکز بر نتایج سیستم ایمنی راه به صورت صریح و شفاف و انجام اقدامات بر پایه شواهد است که با توانایی مدیریتی مناسب سازمان، پشتیبانی و حمایت میشود.
دولت بهتنهایی نمیتواند به کاهش فوت و جراحات شدید دست پیدا کند. سازمانها از هر نوع و با هر اندازه، به منزله هر یک از کاربران راه، نقش مهمی در این امر ایفا میکنند. با اتخاذ ایزو ۳۹۰۰۱، موارد زیر برای سازمانها حاصل میشود:
- نتایج سیستم ایمنی راه در سطوحی فراتر از آنچه که از طریق پذیرش سایر قوانین و استانداردها قابل حصول است.
- اهداف درونسازمانی و در عین حال مشارکت در تحقق اهداف اجتماعی.
سیستم مدیریت تعریفشده در ایزو ۳۹۰۰۱، سازمان را بر اهداف و مقاصد سیستم ایمنی راه متمرکز ساخته و فعالیتها را طوری برنامهریزی میکند که اهداف برشمرده با استفاده از رویکرد سیستم ایمن راه محقق شوند. پیوست ب دستهبندی نتایج مدیریت ایمنی راه، رویکرد سیستم ایمن و چارچوبی برای شیوه مناسب مدیریت سیستم ایمنی راه را توضیح داده و چگونگی همراستاشدن آنها را در این استاندارد ملی نشان میدهد.
در پیوست الف، راهنماییهای لازم برای بهکارگیری این استاندارد ملی ارائه میشود.
سیستم مدیریت ایمنی راه را میتوان با دیگر سیستمهای مدیریتی و فرایندهای درونسازمانی، یکپارچه یا منطبق ساخت.
در این استاندارد، یک رویکرد فرایندی تکرارشونده (برنامهریزی، اجرا، بررسی، اقدام) بهکار گرفته میشود که سازمان را در راستای رسیدن به نتایج سیستم ایمنی راه، هدایت میکند.
از لینک زیر می توانید متن فارسی استاندارد ISO 39001:2012 را دانلود نمایید :