ایزو ۱۰۴۷۸ ویژه فراورده‌های نفتی

استاندارد فراورده‌های نفتی

ایزو ۱۰۴۷۸ را سازمان جهانی استاندارد به عنوان استاندارد ویژه فرآورده‌های نفتی – تعیین آلومینیوم و سیلیکون در روغن‌های سوختی – روش‌های طیف‌سنجی جذب محدوده تعریف کرده است. در این استاندارد روشی را برای تعیین محتوای آلومینیوم و سیلیکون روغن‌های سوخت مشخص کرده‌اند.

سازمان جهانی استاندارد قالبی کلی تعیین کرده تا با استفاده از این ایزو معیار غلظت استاندارد را برای آلومینیم و سیلیکون بررسی می‌کنیم. این معیار را غلظت‌های بین ۵ – ۱۵۰ میلی‌گرم بر کیلوگرم برای آلومینیوم و ۱۰ – ۲۵۰ میلی‌گرم بر کیلوگرم برای سیلیکون مشخص کرده‌اند. ایزو ۱۰۴۷۸ این روند را با استفاده از انتشار پلاسمای جفت شده القایی و جذب اتمی انجام می‌دهد.

ما با اخذ ایزو مزایای فراوارانی را برای سازمان خود به همراه می‌آوریم. در بخشی از این مقاله برخی از این مزایا را بررسی میکنیم تا با اهمیت استاناردسازی آشنا شوید.

سازمان بین المللی ISO

واژه ISO را از عبارت International Organization for Standardization گرفته‌اند. این سازمان بصورت مستقل و غیردولتی عمل می‌کند و ۱۶۳ سازمان استاندارد از کشورهای مختلف دنیا را تحت پوشش خود قرار می‌دهد. سازمان جهانی استاندارد سازی (ISO) کارشناسان را در کنار یکدیگر جمع می‌کند تا اطلاعات را به اشتراک بگذارند و استانداردسازی را در سطح بین‌المللی گسترش دهند.

چرا به ایزو نیاز داریم؟

فرض کنید شما در آستانه‌ی مناقصه‌ای قرار گرفته‌اید یا می‌خواهید با مشتری جدید یا ارگان دولتی قرارداد ببندید؛ اما شما را به‌دلیل نداشتن گواهینامه ایزو انتخاب نمی‌کنند. اکنون وقت آن است که این موضوع را بررسی کنیم؛ زیرا از دست دادن قراردادها به ما لطمه وارد می‌کند.

اکنون تقریباً ۱٫۸ میلیون شرکت در سراسر جهان گواهینامه ایزو را اخذ کرده‌اند. مجموعه‌هایی که مناقصات برگزار می‌کنند، اخذ استانداردها را تقریبا به عنوان یک الزام تعریف کرده‌اند. از طرفی سازمان‌های زیادی فقط با شرکت‌هایی که گواهینامه ایزو را اخذ کرده باشند، تجارت می‌کنند. دراین بین شرکت‌های غیرمجاز را از مناقصه کنار می‌گذارند. درحال حاضر با دریافت گواهینامه ایزو معتبر مزیتی برای شرکت‌ خود به همراه می‌آوریم و قادر به رقابت با شرکت‌های بزرگ‌تر می‌شویم.

تشریح استاندارد ایزو ۱۰۴۷۸

نمایندگان تنظیم استاندارد از سراسر جهان در مجموعه ISO جمع شدند تا اطلاعاتشان را در زمینه استانداردسازی به اشتراک بگذارند و به یک اجماع کلی برسند. سازمان جهانی استاندارد با دسترسی آزاد به آخرین پیشرفت‌ها در حوزه استانداردسازی، آزمایش‌های عناصر شیمیایی را پوشش می‌دهد. همچنین تحقیقات منظمی را انجام داده است تا مقررات خود را مرتبط و به‌روز نگه دارد. این سازمان تست‌هایی مانند ایزو ۱۰۴۷۸ را برای محافظت از تامین‌کنندگان فرآورده‌های نفتی با یک چارچوب نظارتی قوی تنظیم کرده است.

بررسی اجمالی تست ایزو ۱۰۴۷۸

ایزو ۱۰۴۷۸ روشی را برای شناسایی دقیق محتویات آلومینیوم و سیلیکون روغن‌های سوخت مشخص می‌کند. این روش بر اساس انتشار پلاسمای جفت شده القایی (ICP) و طیف‌سنجی جذب اتمی (AAS) کار می‌کند. در مرحله اول آزمایش، مواد قابل احتراق را از طریق سوختن و شکستن تمام اجزای کربن از طریق گرم کردن حذف می‌کنند.

باقی‌مانده مواد را با یک شار فلوراید ذوب می‌کنند و همجوشی حاصل در محلول اسیدی غوطه‌ور می‌کنند. ایزو ۱۰۴۷۸ تجزیه‌وتحلیل و اندازه‌گیری خواص متناسب با ترکیب مایع را بررسی می‌کند و برای این منظور آزمایش‌های ASS یا ICP را انجام می‌دهد. به طور خلاصه، این استاندارد به تامین کنندگان و کاربران خدمات این امکان را می‌دهد که از اجزای مختلف موجود در روغن‌های سوخت آگاه شوند.

هدف و کاربرد عملی ایزو ۱۰۴۷۸

سازمان جهانی استاندارد، تولیدکنندگان سوخت و پالایشگاه‌های نفت را تحت نظارت شدید قرار داده است؛ به همین دلیل سازمان‌های حوزه نفت باید بر تضمین کیفیت و کنترل (QA/QC) به طور جدی نظارت کنند. پالایشگاه‌ها و تولیدکنندگان محصولات نفتی به صورت مداوم تست‌های با کیفیت بالا، مانند ایزو ۱۰۴۷۸، را پیاده‌سازی می‌کنند تا از انطباق مداوم با قانون مربوطه اطمینان حاصل کنند. با این ترتیب میتوانند محصولاتی با کیفیت بالا عرضه کنند.

اخذ ایزو فقط مزیت رقابتی ندارد. با پیاده‌سازی این اصول می‌توانیم جهت حفظ محیط زیست و سلامت کاربران پیش‌قدم شویم. وقتی همچین مضامینی را به عنوان هدف تجارت خود قرار می‌دهیم کاربران هم ارزش اهداف ما را درک می‌کنند و تاثیر مثبتی بر دید مخاطب می‌گذارد.

کنترل کیفیت فرآورده‌های نفتی بر اساس استاندارد جهانی A.S.T.M 

سازمان جهانی استاندارد کیفیت فرآورده‌های نفتی تولیدی پالایشگاه‌ها را پیش از توزیع، بر اساس معیارهای آمده در کتاب استاندارد جهانی فرآورده‌ها به نام A.S.T.M کنترل می‌کند.

کارشناسان و پژوهشگاه صنعت نفت کمیته‌ای را تشکیل دادند و این کتابچه را تدوین کردند. پس از انکه انطباق فرآورده‌های نفتی و مشخصات آن‌ها را با استانداردهای ذکر شده در این کتاب بررسی کنیم، می‌توانیم محصولات ایمن و باکیفیت تولید کنیم همچنین محصولات خود را در داخل و خارج از کشور توزیع کنیم. در نتیجه توزیع محصولات کیفیت اعتبار و شهرت خود را افزایش می‌دهیم.

این کتابچه همه مشخصات فرآورده‌های نفتی بر اساس مشخصات اعلام شده در کتاب A.S.T.M بیان کرده است و در کنار استانداردی مثل ایزو ۱۰۴۷۸ از آن بهره می‌بریم.

استانداردها و دستورالعمل‌های اندازه‌گیری

اداره کل نظارت بر صادرات و مبادلات مواد نفتی برخی امور را در حیطه مواد نفتی بررسی میکند. برای مطابقت با این استانداردها باید موارد زیر را در مجموعه خود بهبود ببخشیم:

  • اندازه‌گیری مرتبط با صادرات و واردات گاز، نفت و پنج فرآورده اصلی (بنزین – نفت سفید – نفتگاز – نفتکوره – گاز مایع)؛
  • طرح‌های تجهیز سیستم‌های اندازه‌گیری؛
  • کالیبراسیون سالانه و دوره‌ای سیستم‌های اندازه‌گیری؛
  •  مشخصات فنی (Spec) پروژه‌های مربوط به سیستم‌های اندازه‌گیری.

اهداف اداره کل نظارت بر صادرات و مبادلات مواد نفتی

سازمان نظارت بر صادرات و مبادلات مواد نفتی برخی از موارد را در بخش اهداف اصلی خود قرار داده است. به طور مثال برای فراهم آمدن امکان کنترل‌های لحظه‌ای بسترسازی می‌کند. صادرات و مبادلات را با آخرین استانداردهای نفتی IP, API, ASTM, ISO مانند ایزو ۱۰۴۷۸ مطابقت می‌دهد.

مخازن حاوی نفت خام و فرآورده‌های نفتی را با متدهای علمی و معتبر بین‌المللی کالیبره می‌کند. روابط بین مقادیر تولید و ذخیره‌سازی و میزان صادرات را شفاف‌سازی می کند. فناوری نوین اندازه‌گیری و آنالیز نفت خام و فرآورده‌های نفتی در آزمایشگاه‌ها را به کار می‌گیرد.

برای اینکه بتوانیم اهدافمان را در زمینه استاندارسازی تحقق ببخشیم احتیاج داریم تا به صورت متعهدانه و همه‌جانبه بر حفظ و حراست از منابع طبیعی نیز نظارت کنیم. بهتر است تا مدیریت سازمان بصورت شخصی بر پیاده‌سازی الزامات نظارت کند.

مزایای اخذ ایزو

اخذ استاندارد ایزو به ارتقای سیستم مدیریت شرکت‌ها کمک می‌کند و راهکارهایی را جهت بهبود سطح کیفیت ارائه می‌دهد. اگر استانداردهای مرتبط با حوزه فعالیت خود را اخذ کنیم و بصورت کامل پیاده‌سازی را انجام دهیم می‌توانیم با شرکت‌های معتبری رقابت کنیم. داشتن این گواهینامه‌ها به رفع نواقص در مجموعه کمک می‌کند و اعتماد و اطمینان را هم درون مجموعه و هم در قبال خریداران و مصرف‌کنندگان بالا می‌برد. اخذ ایزو همچنین از دوباره کاری‌ها جلوگیری می‌کند و هزینه‌ها را کاهش می‌دهد و توان رقابت را در سطح بازار بالا می‌برد.

مراحل پیاده سازی استانداردهای ایزو 

شرکت‌هایی که گواهی‌نامه ایزو صادر می‌کنند ممکن است روش‌های مختلفی جهت پیاده‌سازی داشته باشند. پس از اینکه برای اخذ گواهینامه ایزو اقدام کردید مراحل زیر را جهت پیاده‌سازی این الزامات انجام دهید:

  • سازمان و مشاور مورد اطمینان را انتخاب کنید. حتما بررسی‌های لازم را جهت تضمین اعتبار گواهی‌نامه‌ها انجام دهید.
  • مستندات را از سازمان دریافت کنید و بصورت حضوری یا غیرحضوری آموزش‌های مربوطه را دریافت کنید. مستندات در قالب دستورالعمل‌ها و فرم‌ها تمام الزامات را شرح می‌دهند.
  • مستندات و الزامات را دریافت کنید و به مرور زمان در محیط کار خود پیاده‌سازی کنید. مستندات بخش‌های مختلف سازمان و تمام عناوین شغلی را به طور جامع پوشش می‌دهد.
  • جهت دریافت ممیزی اقدام کنید. ممیزی را می‌توانید از طریق فرد آموزش دیده داخلی یا یک بازرس خارجی انجام دهید.
  • سپس گواهینامه‌های خود را دریافت کنید و جایگاه خود را در مناقصات بهبود دهید.

اخذ گواهینامه ایزو معتبر

ایزوسیستم در زمینه‌ی مشاوره، پیاده‌سازی و صدور گواهینامه معتبر ایزو برای مشاغل مختلف فعالیت می‌کند. ایزوسیستم معتبرترین گواهینامه‌های ایزو را با کمترین قیمت در بین مراجع صدور معتبر در اختیار شما قرار می‌دهد. وزارت صنعت، معدن،تجارت مجموعه دانش بنیان خانه مدیران را در سال‌های ۹۷ و ۹۹ به عنوان واحد فنی مهندسی برتر کشور انتخاب کرده است.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی انواع گواهینامه ایزو می‌توانید از طریق شماره‌های ۳۳۴۴۴۸۱۴-۰۲۳ و ۳۳۴۴۴۸۱۳-۰۲۳ یا از طریق تکمیل فرم اخذ ایزو با کارشناسان ما در ارتباط باشید. کارشناسان ایزوسیستم به طور رایگان اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار می‌دهند. همچنین این مجموعه در تمام مراحل کار پشتیبانی لازم را انجام می‌دهد.


این مقاله به صورت اختصاصی توسط تیم فنی ایزوسیستم آماده شده است، هرگونه بهره برداری بدون ذکر نام و آدرس منبع شرعا و قانونا ممنوع می باشد.

نیاز به مشاوره دارید؟ با ما تماس بگیرید...

تماس با ایزوسیستم ۳۳۴۴۴۸۱۳-۰۲۳ و ۳۳۴۴۴۸۱۴-۰۲۳

ایزوسیستم برترین مرکز صدور مدارک بین المللی ایزو و دارنده مجوز سازمان صنعت، معدن و تجارت می باشد.

هشدار: مراقب نیش مراکز بدون مجوز رسمی در حوزه ی خدمات مشاوره و صدور گواهینامه های ایزو باشید!