انتشار نسخه جدید استاندارد ایزو مدیریت ریسک (ایزو ۳۱۰۰۰) در سال ۲۰۱۸
این مقاله به صورت اختصاصی توسط تیم فنی ایزوسیستم آماده شده است، هرگونه بهره برداری بدون ذکر نام و آدرس منبع شرعا و قانونا ممنوع می باشد.
انتشار نسخه جدید ایزو ۳۱۰۰۰ در سال ۲۰۱۸
چگونه ریسک ها رو مدیریت کنیم ؟
انواع ریسک ها می توانند از طرق مختلف ایجاد شوند نظیر : عدم اطمینان در بازارهای مالی، تهدیدات ناشی از شکست پروژه (در طی طراحی، توسعه یا تولید)، بدهی های قانونی، ریسک های اعتباری، حوادث، علل و بلایای طبیعی که ممکن است خسارات سنگین در پی داشته باشد.
تبدیل تهدیدها به فرصت ها
خطرات و تهدیدها را می توان به فرصت تبدیل کرد. به عنوان مثال، در ژاپن، تهدید دائمی زمین لرزه ها منجر به توسعه یکی از پیشرفته ترین سیستم های مدیریت اضطراری در جهان شده است. مقامات هم اکنون می توانند پیام هایی را برای هر تلفن همراه در کشور ارسال کنند و همچنین پخش تلویزیونی و رادیویی را قطع کنند.
برای مواجه با این حجم گسترده از چالش های جدید، سازمان های بزرگ و کوچک در سراسر جهان متوجه اهمیت ادغام مدیریت ریسک در استراتژی کسب و کار خود شده اند. بر این اساس، استاندارد ISO 31000 اولین متولد در خانواده استانداردهای مدیریت ریسک نگارش و منتشر شد.
حرکت با زمان
مدیریت ریسک های اجتماعی و محیط زیست و ایجاد استانداردها و رویه های جدید کلید پیشگیری از خطر هستند. برای مثال، گروه تالس یک سازمان پیشرو در بخش امنیتی است.
جیسون براون، مدیر امنیت ملی تالس استرالیا و نیوزیلند، رئیس کمیته فنی ISO / TC 262، مدیریت ریسک است. او از ایزو ۳۱۰۰۰ می گوید: “استاندارد در حال حاضر برای کمک به برنامه ریزی و تصمیم گیری در زمینه های متنوع مانند امور مالی، مهندسی، پرواز فضایی و امنیت بین المللی مورد استفاده قرار می گیرد.”
با گذشت زمان، استانداردهای مدیریت ایمنی ISO در مدیریت ریسک در حال حاضر تجدید نظر شده و نسخه جدید برای اوایل سال ۲۰۱۸ برنامه ریزی شده است. برای اطمینان از این که اصول و دستورالعمل های استاندارد در رابطه با کاربران باقی می ماند، ISO 31000 و ISO Guide 73، که اصطلاحات عملیاتی را تعریف می کند، در سال ۲۰۱۵ تجدید نظر شده است و اصلاح ۲۰۱۸ گام بعدی در ایجاد مدیریت ریسک ساده تر و واضح تر و حفظ آن است. متن به مفاهیم اساسی آن محدود شده است تا یک سند کوتاه، واضح و مختصر را که آسان تر است به طور گسترده قابل اجرا باشد.
شرکت های بزرگ و کوچک، و در واقع همه کسانی که اهدافی دارند که می خواهند در دنیای پیچیده امروزی به دست آورند،می توانند از استاندارد ایزو ۳۱۰۰۰ به عنوان ابزاری جهت مدیریت خطرات و ربسک ها خود بهره مند گردند.
نسخه جدید این استاندارد، عناصر کلیدی را ساده و اصلاح کرده و بر ماهیت تکراری فرایند تأکید دارد. “مسئله مهمی از یک مدل بازگشتی و تکراری، ارتباط آن با کاهش عدم اطمینان در یک محیط عملیاتی بسیار ناپایدار و غیرقابل اطمینان است، در حالی که نیاز به نظارت و ارزیابی مستمر خطرها اغلب از طریق رویدادهای خارجی هدایت می شود.”
این مقاله به صورت اختصاصی توسط تیم فنی ایزوسیستم آماده شده است، هرگونه بهره برداری بدون ذکر نام و آدرس منبع شرعا و قانونا ممنوع می باشد.