مدیریت ریسک در آزمایشگاه های پزشکی چیست؟
این مقاله به صورت اختصاصی توسط تیم فنی ایزوسیستم آماده شده است، هرگونه بهره برداری بدون ذکر نام و آدرس منبع شرعا و قانونا ممنوع می باشد.
مدیریت ریسک در آزمایشگاه های پزشکی
بخش بهداشت و درمان یکی از سریعترین صنایع در حال رشد جهان است که شامل علوم پزشکی، بیوتکنولوژی، تجهیزات پزشکی، خدمات و دارو میباشد. تحقیقات انجامشده توسط واحد اطلاعات اکونومیست و Deloitte نشان میدهد که هزینههای بهداشت سالانه جهانی به ۷.۰۷۷ تریلیون دلار در سال ۲۰۱۵ میرسد، که این رقم تا سال ۲۰۲۰ به ۸.۷۳۴ تریلیون دلار آمریکا افزایش خواهد یافت. دادهها نشان میدهند که یک جمعیت سالخورده در حال رشد در ایالات متحده و هم در خارج از کشور، همراه با هزینه متوسط ارائه خدمات بهداشتی، افزایش هزینههای مراقبتهای بهداشتی را در پی خواهد داشت
وقتی سیستمهای مراقبتهای بهداشتی تحت فشار قرار میگیرند، مهم است اطمینان حاصل شود که ایمنی بیمار در همان سطح بالا باقی میماند. با این وجود، خطا و عوارض جانبی همیشه می تواند در مراحل پزشکی رخ دهد. به عنوان مثال، داده ها و آمارهای سازمان بهداشت جهانی (WHO) اتحادیه اروپا نشان می دهد که “خطاهای پزشکی و عوارض جانبی ناشی از مراقبت های بهداشتی در ۸ تا ۱۲٪ بستری ها رخ می دهد”. براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی (WHO)، عفونت های مرتبط با مراقبت های بهداشتی نیز به طور متوسط تلفات در ۲۰ بیمار بیمارستان رخ می دهد.(به طور کلی حدود ۴.۱ میلیون بیمار). دفتر ممیزی ملی انگلیس هزینه چنین عفونت ها را یک میلیارد پوند در سال تخمین زده است.
تمام این موارد بر نیاز به سیستمهای مدیریت ریسک کارآمد، (برای مثال در آزمایشگاههای پزشکی، که جز کلیدی در مراقبتهای بهداشتی محسوب میشوند)، تاکید میکند. در این آزمایشگاه ها کار آزمایشگاهی لازم جهت آزمایش نمونه های بالینی انجام می شود تا اطلاعاتی در مورد سلامت یک بیمار در مورد تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری دریافت شود. اعتبار آزمایشگاههای پزشکی برای ایمنی و سلامت بیماران وابسته به خدمات تست ارائهشده توسط این آزمایشگاهها بسیار مهم است.
ایزو ۲۲۳۶۷ (در حال توسعه) با کاهش خطا در آزمایشگاه های پزشکی از طریق مدیریت ریسک و بهبود مستمر سروکار دارد. ویلم هوسمن ( Willem Huisman)، که در اروپا به عنوان یک متخصص آزمایشگاه پزشکی در شیمی بالینی می باشد، یک متخصص در زمینه استاندارد است، که مسئولیت ارزیابی و ترکیب هرگونه بازنگری پیشنهادی توسط تیم پروژه و پاسخگویی به نظرات دریافتی در مراحل مختلف را بر عهده دارد.
Huisman توضیح میدهد که ویرایش جدید استاندارد ایزو ۲۲۳۶۷ به طور گسترده در ضمیمه خود مشخص میکند که چگونه مدیریت خطر را می توان در آزمایشگاه پزشکی به کار برد. او می گوید: “این امر کمک می کند که،” چگونه رویکرد مدیریت ریسک می تواند بدون هزینه کردن پول و تلاش فراوان، در ایمنی بیمار نقش داشته باشد”. همچنین باعث می شود تا روی فرایندهایی که بیشترین خطر را دارند و نسبت به دیگران حساسیت بیشتری دارند، تمرکز شود. او گفت نتایج نهایی می تواند با کیفیت بالاتر برای بیماران، هزینه های کمتری را به دنبال داشته باشد.
تشخیص آزمایشگاهی بخش مهمی از صنعت مراقبت های بهداشتی جهانی است که با پیشرفت های تکنولوژیکی، رشد سریع را پشت سر می گذارد. وسایل پزشکی و لوازم جانبی به شناسایی عفونت، تشخیص بیماری و پیشگیری از بیماری کمک میکنند. Huisman در ادامه می گوید، استاندارد جدید کاملاً صریح و مطابق با استاندارد مدیریت ریسک برای تولید کنندگان دستگاههای پزشکی تشخیصی آزمایشگاهی است. این مساله بر مسئولیت مشترک برای نتایج آزمایشگاهی قابلاعتماد تاکید میکند.
وی همچنین خاطر نشان می کند که نام استاندارد “عمداً به جای آزمایش در آزمایشگاه پزشکی به مدیریت ریسک آزمایشگاه های پزشکی تغییر یافته است”. وی می گوید، این امر به وضوح، اهمیت فرآیندها قبل از معاینه در آزمایشگاه (گرفتن نمونه به روش مناسب) را تأکید می کند.
هوسمن با بیان این جمله می گوید: “ایزو ۲۲۳۶۷ جدید به وضوح به آزمایشگاههای پزشکی نشان خواهد داد که چگونه مفهوم مدیریت ریسک در جهت تمرکز بر تمام فرآیندهای آزمایشگاهی که نیاز به توجه دارند، برای ارائه خدمات مورد نیاز بیماران، کمک می کند. این کار به آزمایشگاهها کمک میکند تا مقرونبهصرفه باشند و این امر به نوبه خود، رفاه عمومی جامعه را تقویت می کند.
ایزوسیستم، مرکزی معتبر برای اخذ گواهینامه ایزو
مرکز مشاوره و اخذ گواهینامه بین المللی ایزوسیستم، دارای نماد اعتماد الکترونیک از وزارت صنعت، معدن و تجارت و نشان ساماندهی می باشد.همچنین ایزوسیستم با تلاش شبانه روزی توانست، رتبه نخست مشاور مدیریت کل کشور و عنوان برتر واحد فنی مهندسی را از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت اخذ نماید. به همین دلیل ایزوسیستم مرکزی امن و معتبر برای اخذ گواهینامه بین المللی ایزو برای کسب و کارتان می باشد.
برای مشاوره رایگان و اخذ گواهینامه ایزو، فرم اخذ ایزو را تکمیل نمایید تا مشاورین ما با شما تماس بگیرند.
همچنین می توانید برای مشاوره رایگان با شماره های ۳۳۴۴۴۸۱۴-۰۲۳ و ۳۳۴۴۴۸۱۳-۰۲۳ تماس حاصل فرمایید.
این مقاله به صورت اختصاصی توسط تیم فنی ایزوسیستم آماده شده است، هرگونه بهره برداری بدون ذکر نام و آدرس منبع شرعا و قانونا ممنوع می باشد.