ساخت آیندهای پایدار در برابر آب و هوا با اخذ استانداردهای ایزو
این مقاله به صورت اختصاصی توسط تیم فنی ایزوسیستم آماده شده است، هرگونه بهره برداری بدون ذکر نام و آدرس منبع شرعا و قانونا ممنوع می باشد.
با توجه به اینکه پیشبینی می شود تا سال ۲۰۵۰ مقدار ۶۸ درصد از جمعیت جهان در مناطق شهری زندگی کنند، شهرها در خط مقدم تأثیرات تغییرات آب و هوایی قرار دارند و باید برای بقای خود سازگار شوند. شعار امسال روز جهانی شهرها «انطباق شهرها برای تاب آوری آب و هوا» است. ایزو هزاران استاندارد برای کمک در این زمینه دارد.
سیل، خشکسالی، رانش زمین و موج گرما تنها بخشی از بسیاری از بلایای آب و هوایی است که شهرهای ما با آن مواجه هستند. ایجاد تاب آوری شهرها مستلزم پرداختن به عوامل متعددی از جمله ایجاد زیرساخت مناسب، زنجیره تامین، حمل و نقل و موارد دیگر است. ایزو استانداردهایی برای کمک به شهرها در همهی این زمینهها با ارائهی بهترین روشهای بینالمللی و زبان مشترک برای حمایت از اقدامات، فناوری ها، اندازه گیریها و معیارهایی دارد که برای توقف گرمایش جهانی و کاهش انتشار کربن ضروری است.
مجموعه استانداردهای ایزو برای امنیت و انعطافپذیری طیف وسیعی از جنبههای اختصاص داده شده برای کمک به شهرها و سازمان ها را در برابر طوفان ها پوشش میدهد. ISO/TR 22370، امنیت و تابآوری – تابآوری شهری – چارچوب و اصول، با توافقنامههای جهانی کلیدی از جمله دستور کار ۲۰۳۰ سازمان ملل متحد برای توسعه پایدار، دستور کار جدید شهری، توافقنامه پاریس و چارچوب سندای همسو شده است. این گزارش فنی که توسط کمیته فنی ISO/TC 292، امنیت و انعطافپذیری تهیه شده است، معیارها و مدلهایی را بهعنوان چارچوبی برای ساختار تابآوری شهری برای کمک به مقامات محلی و سایر ذینفعان شهری برای ساختن سکونتگاههای انسانی انعطافپذیرتر تشریح میکند.
ISO/TR 22370 توسط تعدادی از استانداردهای دیگر در مجموعه کمیته پشتیبانی می شود، از جمله استانداردهایی برای تاب آوری جامعه و مدیریت اضطراری. ISO 22371، امنیت و تابآوری – تابآوری شهری – چارچوب، مدل و دستورالعملهای استراتژی و اجرا، قصد دارد به دولتهای ملی و محلی کمک کند تا ظرفیت خود را برای رویارویی با چالشهای جدید ناشی از تغییرات آب و هوایی و تغییر جمعیتشناسی ایجاد کنند. توسعه آن توسط UN-Habitat، برنامه سازمان ملل متحد برای آینده شهری بهتر و سازمان پشتیبان روز جهانی شهرها آغاز شد.
توسعه پایدار در شهرها عنصر کلیدی تاب آوری است و کمیته تخصصی ISO ISO/TC 268، شهرها و جوامع پایدار، به توسعه استانداردهایی اختصاص دارد که از این هدف پشتیبانی میکنند. استاندارد ISO 37101، توسعه پایدار در جوامع – سیستم مدیریت توسعه پایدار – الزامات همراه با راهنمایی برای استفاده، یک چارچوب کلی از چیستی جامعه پایدار و چگونگی دستیابی به آن را ارائه میدهد.
این استاندارد سیستم مدیریت که مستقیماً رهبران شهر را هدف قرار میدهد، همه چیزهایی را که یک شهر برای هوشمند شدن باید به آن توجه کند، مانند استفاده درست از منابع، مدیریت زیست محیطی، سلامت و رفاه شهروندان، حکمرانی، تحرک و موارد دیگر را پوشش میدهد. ISO 37101 توسط تعدادی استاندارد مختلف در زمینههایی مانند اصطلاحات و شاخص های کلیدی برای سنجش عملکرد خدمات شهری پشتیبانی میشود.
ایزو با درک این موضوع که استانداردهای بینالمللی ابزارهای قدرتمندی برای حمایت از چالشهای تغییر آب و هوا هستند، اخیراً به بیانیه لندن متعهد شده است که استانداردهای ایزو را جزئی ضروری در پیشبرد اقدامات اقلیمی در آینده قرار دهد.
این اطلاعیه بر نقش مهم استانداردهای بینالمللی در کمک به جوامع، سازمانها و صنایع به منابع انرژی پاک تر و تجدیدپذیر تاکید میکند. استانداردها همچنین میتوانند همزمان با باز کردن بازارها برای نوآوریهایی که چالشهای زیست محیطی جهانی را برطرف می کنند، به حفظ تنوع زیستی کمک کنند.
برای حمایت از این تعهد، ایزو یک «کیت اقدام آب و هوا» را بهعنوان مجموعهای از مطالعات موردی برای حمایت از سیاستگذاران در تلاشهایشان برای کاهش انتشار خالص گازهای گلخانهای توسعه داده است. مطالعات موردی نشان میدهد که چگونه استانداردهای ملی و بینالمللی میتوانند از سیاستهای عمومی حمایت کرده و بر طرحهای تغییر آب و هوا تأثیر بگذارند.
اخذ گواهینامه ایزو معتبر
برای اخذ ایزو معتبر میتوانید از دو طریق اقدام کنید. فرم اخذ ایزو را تکمیل نمایید یا با شمارههای ۳۳۴۴۴۸۱۴-۰۲۳ و ۳۳۴۴۴۸۱۳-۰۲۳ تماس حاصل فرمایید.