HSE آمارهای مربوط به حوادث محل کار در سال ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ را منتشر کرد

انتشار آمار حوادث محل کار توسط HSE

این مقاله به صورت اختصاصی توسط تیم فنی ایزوسیستم آماده شده است، هرگونه بهره برداری بدون ذکر نام و آدرس منبع شرعا و قانونا ممنوع می باشد.


در نوامبر سال ۲۰۲۰، HSE نشان داد که تعداد کل حوادث محل کار به کم‌ترین میزان رسیده است و این مقدار برای سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ فقط ۱۱۱ نفر بوده است. بااین‌حال، آخرین نتایج موقت برای سال ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ افزایش مرگ و میر ۱۴۲ نفر را نشان می‌دهد.

با این وجود، آخرین رقم ناامیدکننده است، به خصوص که نتایج در سالی جمع شده است که به‌دلیل شیوع ویروس کرونا ساعت کاری مختل شده است، بسیاری از شرکت ها به طور موقت فعالیت خود را متوقف می‌کنند، ساعت کاری خود را کاهش می‌دهند یا به دستور دولت تعطیل می‌شوند.

خطرناک ترین کار

از نظر تعداد، خطرناک‌ترین صنایع همچنان ساخت و ساز و کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری است که بیش از نیمی از کل مرگ و میر محل کار را تشکیل می‌دهند. ساخت و ساز با ۳۹ آسیب خطرناک ترین شغل است؛ اگرچه نسبت به سال گذشته کاهش ۳ درصدی را تجربه کرده است.

بااین‌حال، هنگامی که میزان جراحات منجر به فوت در نظر گرفته شود (تعداد تلفات در هر ۱۰۰۰۰۰ کارگر در آن صنعت)، بخش کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری به عنوان یکی از خطرناکترین موارد درمی آید. به طور کلی، نرخ تلفات سابق، ۱۷ برابر بیشتر از میانگین در تمام صنایع است؛ در حالی که کشاورزی، جنگلداری و صنعت ماهیگیری ۲۰ برابر بیشتر است.

افزون‌براین، افرادی که شغل آزاد دارند هم در معرض خطر یک حادثه مرگبار قرار دارند. بر اساس این گزارش، ۳۸ درصد از آسیب های منجر به فوت در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ توسط مشاغل آزاد رخ داده است؛ با وجود اینکه تنها ۱۶ درصد از جمعیت شاغل‌را تشکیل می‌دهد.

نسبت صدمات فوتی افرادی که شغل آزاد دارند نیز در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ افزایش یافته و به بالاترین حد در پنج سال اخیر رسیده است. در بازه زمانی ۵ ساله، فقط ۳۱ درصد از مصدومیت‌های مرگبار مربوط به افرادی که شغل آزاد دارند اختصاص یافته است؛ درحالی که اگر بخواهیم با سال جاری میلادی مقایسه کنیم، این میزان به ۳۸ درصد رسیده است.

از نظر کارهایی که توسط مشاغل آزاد انجام می شود، بخش کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری بار دیگر به عنوان یکی از خطرناک‌ترین بخش ها مطرح می‌شوند، اگرچه این بار بخش اداری و خدمات پشتیبانی به آن ملحق می شود. دوره سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷، صدمات منجر به فوت در این دو صنعت حدود ۶۰ درصد و حتی بیشتر بوده است.

دلایل اصلی صدمات کشنده

علت اصلی مرگ و میر در محل کار در سال در سال ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ سقوط از ارتفاع بود که به ۲۵ درصد از کل مرگومیر کارگران منجر شد. از طرفی دیگر برخورد توسط وسیله نقلیه در حال حرکت  که منجر به ۱۸ درصد فوت، و ضربه توسط یک جسم در حال حرکت ۱۲ درصد بوده است.

مجموعاً این سه علت، یعنی سقوط از ارتفاع، برخورد توسط وسیله‌ی نقلیه درحال حرکت و ضربه توسط یک جسم در حال حرکت تاکنون عامل اصلی مرگ و میر کارگران بوده‌اند که بیش از نیمی از مرگ و میرها را تشکیل می‌دهد.

بهبود ایمنی در محل کار

آمارهای موقتی منتشر شده نشان می‌دهد که هنوز باید کارهای زیادی برای بهبود ایمنی محل کار انجام شود. از اواخر قرن گذشته پیشرفت های غیرقابل انکاری وجود داشته است؛ اما با وجود ثابت ماندن میزان تلفات در طی چند سال گذشته، هنوز به طور واضح باید تلاش شود تا تعداد تلفات در محل کار کاهش یابد.

اجرای یک چارچوب قوی از فرایندهایی که سلامت و ایمنی را در سراسر سازمان شما ادغام کند، باعث می‌شود تا از سالم و ایمن بودن کارگران اطمینان حاصل شود. یکی از راه های انجام این کار اخذ ایزو مرتبط به‌خصوص اخذ ایزو ۴۵۰۰۱، استاندارد بین المللی بهداشت و ایمنی شغلی است.

ایزو ۴۵۰۰۱ الزامات مربوط به سیستم مدیریت ایمنی و سلامت شغلی را مشخص می‌کند. هدف اخذ ایزو ۴۵۰۰۱  ارتقای ایمنی و سلامت کارکنان و پرسنل است.

ایزو ۴۵۰۰۱ که در مارس ۲۰۱۸ معرفی شد، گامی مهم و رو به جلو برای بهبود سلامت شغلی و ایمنی شغلی در سراسر جهان ارائه کرده است. ایزو ۴۵۰۰۱ توسط سازمان بین‌المللی استانداردسازی (ISO) منتشر شده‌است و کمک خواهد کرد تا سازمان بتواند عملکرد خود را در پیش‌گیری از آسیب به طور فعالانه بهبود ببخشد. گواهینامه ایزو ۴۵۰۰۱ از رویکردهای سیستم مدیریت عمومی مانند ISO ۱۴۰۰۱ و ISO ۹۰۰۱ تبعیت می کند و برای هر سازمانی صرف‌نظر از اندازه، نوع و ماهیت آن قابل‌اجرا است.

ثبت درخواست و اخذ گواهینامه ایزو معتبر

برای اخذ ایزو معتبر می‌توانید فرم اخذ گواهینامه ایزو را تکمیل نمایید یا با شماره‌های ۳۳۴۴۴۸۱۴-۰۲۳ و ۳۳۴۴۴۸۱۳-۰۲۳ تماس حاصل فرمایید.

مشاورین ایزوسیستم کلیه فرایندهای مربوط به مشاوره پیاده سازی الزامات گواهینامه ایزو مربوطه را در شرکت و سازمان شما اجرایی خواهند کرد.

برای اخذ ایزو از کجا اقدام کنیم؟

برای پیاده سازی گواهینامه ایزو و اخذ ایزو حتما باید از شرکت و سازمانی اقدام نمایید که دارای پروانه رسمی خدمات مشاور مدیریت و بهبود کیفیت از وزارت صنعت معدن و تجارت باشند.

ایزوسیستم با بیش از ۱۰ سال تجربه‌ی تخصصی و تیمی مجرب آماده‌ی ارائه خدمات تخصصی پیاده‌سازی استانداردهای ایزو به سازمان‌ها می باشد.

ایزوسیستم در سال های ۹۷ و ۹۹ از سوی وزارت صنعت معدن و تجارت به عنوان بهترین شرکت فنی مهندسی کشور و رتبه اول شرکت‌های مشاور مدیریت کشور انتخاب گردیده است.

هزینه اجرای خدمات پیاده سازی و صدور گواهینامه های ایزو توسط ایزوسیستم در مناسب‌ترین و عادلانه‌ترین سطح بوده و کم‌ترین هزینه اجرای این خدمات را به مشتریان خود تضمین می‌دهد.


این مقاله به صورت اختصاصی توسط تیم فنی ایزوسیستم آماده شده است، هرگونه بهره برداری بدون ذکر نام و آدرس منبع شرعا و قانونا ممنوع می باشد.

نیاز به مشاوره دارید؟ با ما تماس بگیرید...

تماس با ایزوسیستم ۳۳۴۴۴۸۱۳-۰۲۳ و ۳۳۴۴۴۸۱۴-۰۲۳

ایزوسیستم برترین مرکز صدور مدارک بین المللی ایزو و دارنده مجوز سازمان صنعت، معدن و تجارت می باشد.

هشدار: مراقب نیش مراکز بدون مجوز رسمی در حوزه ی خدمات مشاوره و صدور گواهینامه های ایزو باشید!