استفاده از استانداردهای ایزو برای مقابله با آسیبهای ناشی از تغییرات آبوهوایی
استفاده از استانداردهای ایزو برای پر کردن شکاف تغییرات آب و هوایی
با توجه به رقابت اخبار جعلی با علم واقعی در مورد چگونگی مقابله با مسائل کلیدی مانند گرمشدن کره زمین و همهگیری کووید-۱۹، مهمتر از هر زمان دیگری این است که استانداردهای مشترک مورد توافق قرار گیرند و همه بدانند بهترین روش اثبات شده چیست. گزارش ریسکهای جهانی ۲۰۲۲ اکنون در هفدهمین ویرایش خود از رهبران جهان میخواهد دور هم جمع شوند و یک واکنش هماهنگ چندجانبه را برای اطمینان از انتقال به اقتصادهای کمکربن (صفر خالص) اتخاذ کنند.
اینجااست که ایزو میتواند با ارائهی یک منبع متمرکز، نقش کلیدی ایفا کند تا کارشناسان در سراسر جهان به انجام آزمایشهای اولیه مشابه یا بحث در مورد حقیقت مجبور نباشند. تأثیر جهانی تغییرات اقلیمی بر این نیاز به رضایت و موافقت عمومی تأکید میکند.
بیانیه لندن
بیانیهی لندن توسط کنفرانس نخست وزیران کشورهای مشترک المنافع در سال ۱۹۴۹ در مورد موضوع ادامه عضویت هند در مشترک المنافع ملل، انجمنی از کشورهای مستقل که قبلاً بخشی از امپراتوری بریتانیا بود، پس از انتقال هند به قانون اساسی جمهوری خواه صادر شد.
بیانیه لندن نشاندهنده تعهد تاریخی ایزو برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی از طریق استانداردها است. این نقش حیاتی برای استانداردها بیشتر توسط رهبران G20 و همچنین در COP26 برجسته شد و ISO آماده است تا تعهدات خود را به عمل تبدیل کند. استانداردهای ایزو به شرکتها، سازمانها و دولتها کمک میکنند تا با تغییرات آب و هوایی سازگار شوند، انتشار گازهای گلخانهای را کمیسازی کنند و انتشار شیوههای خوب در مدیریت زیستمحیطی را ترویج دهند.
این استانداردهای جهانی به اندازهگیری ردپای کربن (ردپای کربنی میزان کل انتشار گاز گلخانهای ایجاد شده توسط سازمان، رویداد، محصول یا شخص است.) تقریباً در هر مکانی، از مسافران جهانگرد گرفته تا اتومبیلهای گازسوز کمک میکنند. آنها همچنین به کشورهای در حال توسعه کمک میکنند تا آلودگی کمتری داشته باشند. بدون استانداردهای بین المللی بهروز، صنعت و سایر ذینفعان قادر به دستیابی به آنچه لازم است نخواهند بود.
ایزو به حمایت از دستیابی موفقیتآمیز توافقنامه پاریس، اهداف توسعه پایدار سازمان ملل و فراخوان سازمان ملل برای اقدام در زمینه سازگاری و تاب آوری متعهد است. برای دستیابی به این مهم، لازم است که استانداردها تنها توسط سیاستمداران یا مشاغل تصمیم گیری نشود؛ بلکه جامعه مدنی و کسانی که آسیبپذیرترین در برابر تأثیر مخرب تغییرات آب و هوایی هستند را نیز درگیر کند. تأیید بیانیهی لندن توسط اعضای ISO و جامعه بینالمللی گستردهتر، راه طولانی را برای تحقق این امر انجام خواهد داد.
امروز جهان بیش از هر زمان دیگری به راهنمایی نیاز دارد.
اقدام توانمند
استانداردهای ایزو علاوهبر ارائه راهکارهای پیشرفته، میتوانند رویکردی ساختاریافته و عملگرایانه برای مقابله با آسیبهای ناشی از تغییرات آبوهوایی در اختیار دولتها و صنعت قرار دهند و به آنها قدرت انجام اقدام دهند.
نشست سران COP26 که در نوامبر ۲۰۲۱ در گلاسکو برگزار شد، تفاوتهای تکاندهندهای را آشکار کرد که هنوز در رویکردهای ما برای برخورد با جدیترین چالشی که جهان با آن مواجه است، وجود دارد: تغییرات آب و هوایی. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در نشست COP26 به رهبران جهانی هشدار داد: «کمبود اعتبار و سردرگمی مازاد بر کاهش انتشار و اهداف صفر خالص با معانی مختلف و معیارهای متفاوت وجود دارد». در ادامه گوترش گفت که «گروهی از کارشناسان را برای پیشنهاد استانداردهای واضح برای سنجش و تجزیه و تحلیل تعهدات صفر خالص بازیگران غیردولتی تشکیل خواهد داد».
از آنجایی که جهان در تلاش برای دستیابی به این اهداف جاه طلبانه خالص صفر است، دولتها، رهبران صنعت، جوامع و مصرفکنندگان باید راهکارهای نوآورانهای برای چالشهای پیچیده ناشی از تغییرات آب و هوایی بیابند. استانداردهای بینالمللی میتوانند نقش کلیدی در ایجاد تغییرات معنادار و اجماعمحور داشته باشند.
اخذ گواهینامه ایزو معتبر
برای دریافت اطلاعات بیشتر دربارهی انواع گواهینامه ایزو همچنین نحوهی اخذ گواهینامه ایزو معتبر میتوانید از طریق شمارههای ۳۳۴۴۴۸۱۴-۰۲۳ و ۳۳۴۴۴۸۱۳-۰۲۳ با ما در تماس باشید یا از طریق تکمیل فرم اخذ ایزو کارشناسان ما با شما ارتباط برقرار خواهند کرد.