DSS چیست؟ سیستم پشتیبانی از تصمیم
DSS چیست؟ سیستم پشتیبانی از تصمیم یا DSS را یک سیستم مدیریتی دانش محور و عموما با استفاده از برنامه های کامپیوتری طراحی کردهاند که برای بهبود توانایی تصمیمگیری یک شرکت از آن استفاده میکنیم. این سیستم حجم زیادی از دادهها را تجزیهوتحلیل میکند و بهترین گزینههای ممکن را به سازمان ارائه میدهد. مدیریت سازمان با تکیه آگاهانه بر این سیستم در وقت و هزینه صرفهجویی میکند.
مدیران از طریق سیستم پشتیبانی از تصمیم، دادهها را از حوزهها و منابع مختلف جمع میکنند تا اطلاعاتی فراتر از گزارش و خلاصههای معمول در اختیار کاربران قرار دهند. با این روند به مسئولین در تصمیمگیری آگاهانه کمک میکنند.
آشنایی اولیه با سیستم پشتیبانی از تصمیم
سیستم پشتیبانی از تصمیم را به عنوان یک برنامه کاربردی اطلاعاتی تعریف کرده اند. این سیستم برخلاف یک برنامه کاربردی عملیاتی عمل میکند. برنامههای کاربردی اطلاعاتی، اطلاعات مربوطه را بر اساس منابع مختلف داده در اختیار کاربران قرار میدهند و از تصمیمات با اطلاعات بهتر پشتیبانی میکنند. برنامههای عملیاتی، جزئیات معاملات تجاری از جمله دادههای موردنیاز برای پشتیبانی تصمیمگیری یک کسبوکار را ثبت میکنند.
تاریخچه DSS چیست؟
سازمانها برای اولینبار در دهه ۱۹۵۰ مفهوم سیستم پشتیبانی از تصمیم را مورد توجه قرار دادند. این مفهوم را در دههها مختلف با عناوینی مثل سیستمهای اطلاعاتی اجرایی (EIS)، پشتیبانی تصمیمگیری گروهی (GDSS) و پشتیبانی سازمانی (ODSS) استفاده میکردند. این مسئله نشان میدهد مردم از زمان گذشته برای دستیابی به هوش تصمیمگیری تلاش میکردند.
اجزای سیستم پشتیبانی از تصمیم
اجزا تشکیلدهنده یک DSS معمولی را به سه بخش تقسیم کردهاند:
- دانشمحور،
- سیستم نرمافزاری و
- رابط کاربری.
پایگاه دانشمحور DSS چیست؟
پایگاه دانش را به عنوان بخشی جداییناپذیر از سیستم پشتیبانی تصمیم میشناسیم. این سیستم را بر مبنای اطلاعات منابع داخلی و خارجی تشکیل دادهاند و یک کتابخانه از اطلاعات مربوط به موضوعات خاص است که اطلاعات مورداستفاده توسط موتور استدلال سیستم را برای تعیین مسیر عمل ذخیره میکند. مدیران با پشتیبانی این سیستم به طور جامع به اطلاعات دسترسی پیدا میکنند.
سیستم نرمافزاری DSS چیست؟
سیستم نرمافزاری را از سیستمهای مدیریت مدل تشکیل دادهاند. ما از مدل به عنوان شبیهسازی یک سیستم واقعی استفاده میکنیم. مدل هدف درک نحوه عملکرد سیستم و چگونگی بهبود آن را برعهده دارد. سازمانها از مدلهایی برای پیشبینی چگونگی تغییر نتایج با تعدیلهای مختلف، در سیستم استفاده میکنند.
برای مثال، قبل از اینکه سیستمهایی که خیلی پیچیده، گران یا خطرناک هستند را در مقیاس عمده بسازیم میتوانیم از مدل و شبیهسازی استفاده کنیم. سازمانها از شبیهسازیهای کامپیوتری برای تحقیقات علمی، آزمایشهای مهندسی، پیشبینی آبوهوا و بسیاری از کاربردهای دیگر استفاده میکنند.
همچنین از مدلها برای نمایش و کاوش سیستمهایی استفاده میکنیم که هنوز وجود ندارند، مانند یک فناوری جدید پیشنهادی، یک کارخانه برنامهریزیشده یا زنجیره تأمین یک کسبوکار. کسبوکارها همچنین از مدلهایی برای پیشبینی نتایج تغییرات مختلف در یک سیستم – مانند سیاستها، ریسکها و مقررات – برای کمک به تصمیمگیری تجاری استفاده میکنند.
رابط کاربری DSS چیست؟
رابط کاربری امکان ناوبری سیستم را آسان میکند. کاربر با این سیستم به دادههای ذخیره شده روی سیستم دستیابی پیدا میکند و امکان ویرایش آنها را دارد. کسبوکارها از رابط برای ارزیابی اثربخشی تراکنشهای DSS برای کاربران نهایی استفاده میکنند. رابطهای DSS شامل رابطهای ساده، رابطهای پیچیده محور و رابطهای خط فرمان است.
سیستم پشتیبانی از تصمیم هوشمند (IDSS)
هوش مصنوعی (AI) به عنوان سیستم پشتیبانی از تصمیم هوشمند (IDSS) فعالیت میکند. این هوش مصنوعی مقادیر زیادی از دادهها را استخراج و پردازش میکند و بینش و توصیههایی برای تصمیمگیری بهتر ارائه میکند. IDSS این کار را با تجزیهوتحلیل منابع متعدد داده و شناسایی الگوها، روندها و تداعیها برای تقلید از قابلیتهای تصمیمگیری انسانی انجام میدهد.
IDSS را که برای عملی شبیه به یک مشاور انسانی طراحی کردهاند، دادهها را برای حمایت از تصمیمگیرندگان با شناسایی و عیبیابی مسائل و ارائه و ارزیابی راهحلهای ممکن، جمعآوری و تجزیهوتحلیل میکند. مؤلفه هوش مصنوعی DSS تاحدامکان تواناییهای انسانی را تقلید میکند، درحالیکه بهصورت کارآمدتر اطلاعات را بهعنوان یک سیستم رایانهای پردازش و تجزیهوتحلیل میکند.
IDSS قابلیتهای پیشرفتهای مانند پایگاه دانش، یادگیری ماشین، دادهکاوی و رابط کاربری را پوش میدهد. به عنوان نمونههایی از پیادهسازی IDSS با سیستم تولید انعطافپذیر یا هوشمند، پشتیبانی از تصمیم بازاریابی هوشمند و تشخیص پزشکی آشنا شوید.
انواع DSS چیست؟
سیستمهای پشتیبانی از تصمیم را به دستههایی تقسیم میکنیم که هرکدام بر اساس منابع اولیه اطلاعات خود هستند و در تصمیمگیریها کمک میکنند:
DSS مبتنی بر داده
DSS مبتنی بر داده، بر اساس دادههای پایگاهداده داخلی یا خارجی تصمیمگیری میکند. به طور معمول، یک DSS مبتنی بر داده از تکنیکهای دادهکاوی برای تشخیص روندها و الگوها استفاده میکند. به کمک این سیستم میتوانیم رویدادهای آینده را پیشبینی کنیم. کسبوکارها اغلب از DSSهای مبتنی بر داده برای کمک به تصمیمگیری در مورد موجودی، فروش و سایر فرایندهای تجاری استفاده میکنند. برخی از آنها برای کمک به تصمیمگیری در بخش عمومی استفاده میشود، مانند پیشبینی احتمال رفتار مجرمانه در آینده.
DSS مدل محور
سیستم پشتیبانی از تصمیم را بر اساس یک مدل تصمیمگیری اساسی ساختهاند. این سیستم مجموعهای سفارشی و از پیش تعریفشده از نیازهای کاربر است و به تحلیل سناریوهای مختلف که این الزامات را برآورده میکنند، کمک میکند. بهعنوانمثال، DSS مبتنی برای صورتهای مالی برنامهریزی میکند.
DSS ارتباط محور و گروهی
انواع دیگر DSS چیست؟ یک سیستم پشتیبانی از تصمیم را مبتنی بر ارتباط شکل دادهاند. این سیستم از گروهی از ابزارهای ارتباطی مختلفی مانند ایمیل، پیام فوری یا چت صوتی استفاده میکند تا به بیش از یک نفر اجازه دهد روی یک کار مشابه کار کنند. این نوع DSS با هدف افزایش همکاری بین کاربران و بهبود کارایی و اثربخشی کلی سیستم تلاش میکند.
DSS دانشمحور
این نوع سیستم پشتیبانی از تصمیم، دادههایی که سیستم را هدایت میکنند در یک پایگاه دانش قرار میدهد و به طور مداوم بهروزرسانی و نگهداری میکند. یک DSS دانشمحور اطلاعاتسازگار با فرایندهای تجاری شرکت را را در اختیار کاربران قرار میدهد.
DSS مبتنی بر سند
DSS مبتنی بر سند از اسناد برای بازیابی دادهها استفاده میکند. کاربران به کمک DSSهای مبتنی بر سند، صفحات وب یا پایگاههای داده را جستجو میکنند. خطمشیها و رویهها، صورتجلسههای و سوابق شرکت، نمونههایی از اسنادی هستند که توسط یک DSS مبتنی بر سند قابلدسترسی میشوند.
انواع اطلاعات موردنیاز سیستم پشتیبانی از تصمیم
سیستم پشتیبانی از تصمیم اطلاعات زیر را ارائه میدهد:
- ارقام فروش مقایسهای بین یک هفته تا هفته بعد را جمعآوری میکند؛
- ارقام درآمد پیشبینی شده بر اساس مفروضات فروش محصول جدید را پوشش میدهد؛
- پیامدهای تصمیمات مختلف برا بررسی میکند.
مزایای DSS چیست؟
- سیستم پشتیبانی از تصمیم سرعت و کارایی فعالیتهای تصمیمگیری را افزایش میدهد زیرا DSS دادهها را بلافاصله جمعآوری و تجزیهوتحلیل میکند.
- به کمک این سیستم آموزش را در سازمان ترویج میکنیم؛ زیرا برای پیادهسازی و اجرای DSS در یک سازمان، مهارتهای خاصی را بایدتوسعه دهیم.
- این سیستم را کاملاً انعطافپذیر طراحی کردهاند و قدرت ریسک بالایی دارد.
- فرایندهای مدیریتی یکنواخت را خودکار میکند، به این معنی که زمان کمتری را صرف تصمیمگیری میکنیم.
- ارتباطات بینفردی در سازمان را بهبود میبخشد.
معایب DSS چیست؟
- سازمانهای کوچک به دلیل هزینههای بالای پیادهسازی DSS به آن دسترسی ندارند.
- امور روزانه را آسان میکند و موجب ازبیننرفتن جنبههای ذهنی تصمیمگیری مدیران میشود.
- بسیاری از کارکنان در سطوح پایینتر، توانایی برقراری ارتباط با فناوری را ندارند و تجزیهوتحلیل هوشمند موجب ترس و اضطراب در آنها میشود.
نمونههای سیستم پشتیبانی از تصمیم
آیا میدانید مثالهایی هایی از DSS چیست؟ سازمانها از سیستمهای پشتیبانی از تصمیم در چندین زمینه مختلف استفاده میکنند:
۱- در برنامهریزی مسیر GPS نمونهای از DSS معمولی به کار بردهاند. GPS مسیرهای مختلف را با درنظرگرفتن فاکتورهایی مانند مسافت، زمان رانندگی و هزینه مقایسه میکند. همچنین کاربران میتوانند مسیرهای جایگزین را انتخاب کنند و آنها را بر روی نقشه نمایش دهند. DSS در این زمینه دستورالعملهای گامبهگام ارائه میدهد.
۲- داشبوردهای ERP (برنامهریزی منابع سازمانی) در DSS چیست؟ از یک سیستم پشتیبانی از تصمیم برای تجسم تغییرات در فرایندهای تولید و کسبوکار، نظارت بر عملکرد فعلی در برابر اهداف تعیین شده و شناسایی زمینههای بهبود استفاده میکنند. صاحبان کسبوکار به کمک ERP تصویری از مهمترین اعداد و معیارهای شرکت خود را میببینند.
۳- سیستم پشتیبانی از تصمیم بالینی (CDSS) از الگوریتمهای تصمیمگیری پیشرفته برای کمک به پزشکان برای گرفتن بهترین تصمیمات پزشکی استفاده میکند. متخصصان مراقبتهای بهداشتی اغلب از این موارد برای تفسیر سوابق بیمار و نتایج آزمایش و محاسبه بهترین برنامه درمانی استفاده میکنند. CDSS در مراقبتهای بهداشتی میتواند به ارائهدهندگان کمک کند تا ناهنجاریها را در طول آزمایشهای خاص شناسایی کنند، و همچنین بیماران را پس از انجام برخی روشها برای تعیین اینکه آیا آنها دارای هرگونه واکنش نامطلوب هستند، نظارت کنند.
سبک تحلیل سیستم پشتیبانی از تصمیم
نمونههای عملی DSS چیست؟ اکنون نمونههایی از سیستم پشتیبانی از تصمیم را مرور کنیم تا به طور عملی با مزایای DSS بهتر آشنا شویم:
۱- سیستم پشتیبانی از تصمیم که از دادههای قدیمی استفاده میکند و دادههای عملکرد گذشته را برای بهبود عملکرد یا تهیه متریک مبنا که برای اندازهگیری استفاده میشود، سازماندهی میکنند. این سیستم میتواند شامل موارد زیر باشد:
- تحلیل توصیفی: این سبک شامل فروش، موجودی، ارقام مربوط به درآمد میشود.
- تحلیل تشخیصی: این سبک اطلاعاتی که نتایج بیشتری را آشکار میکنند و دلایل بهدستآمده از عملکرد گذشته را که توسط تجزیهوتحلیل توصیفی اندازهگیری میشود، توضیح میدهند.
۲- ابزارهای تجزیهوتحلیل داده از تکنیکهای تجزیهوتحلیل پیشبینی بهره میبرند و پیشرفتهای کلی یا تغییرات آینده را با درجه بالایی از دقت پیشبینی میکنند. وقتی دادههای آماری گذشته، پارامترهای فعلی و طیف وسیعی از دادههای خارجی را ادغام میکنیم محاسبات دستی بسیار پیچیده خواهند شد و از عهده آن برنمیاییم. مدیران با سیستم پشتیبانی از تصمیم، تصمیمات مبتنی بر داده را درباره آینده شرکت میگیرند.
متالهایی از DSS چیست؟
سیستم پشتیبانی از تصمیم را در طیف وسیعی از صنایع استفاده میکنیم. با استفاده از این سیستم برنامه سازمانی خود را به شکل منظمتری ترسیم میکنیم و در بازار رقابت جایگاه بهتری کسب میکنیم. بهعنوانمثال به موارد زیر توجه کنید:
از DSS میتوانیم برای برنامهریزی سریعترین و بهترین مسیرها بین دو نقطه با تجزیهوتحلیل گزینههای موجود استفاده کنیم. این سیستمها اغلب شامل قابلیت نظارت بر ترافیک در زمان واقعی برای مسیریابی ازدحام هستند.
رابطه صنایع و DSS چیست؟ بسیاری از صنایع مختلف، از پزشکی گرفته تا کشاورزی، از سیستم پشتیبانی از تصمیم استفاده میکنند. پزشکان برای تشخیص بیماری از سیستم پشتیبانی از تصمیم کامپیوتری استفاده میکنند. با ترکیب ورودیهای پزشک و سوابق الکترونیکی سلامت قبلی، سیستم پشتیبانی از تصمیم ممکن است به پزشک در تشخیص بیماری کمک کند.
اهداف DSS چیست؟
۱- یک سیستم پشتیبانی از تصمیم با جمعآوری و تجزیهوتحلیل دادهها، گزارشهای اطلاعاتی دقیقی را تولید میکند. ازاینرو یک DSS با یک برنامه عملیاتی معمولی که هدف آن جمعآوری دادههاست و نه تجزیهوتحلیل آن، متفاوت است.
۲- سازمانها از DSS توسط بخشهای برنامهریزی – مانند بخش عملیات – استفاده میکنند به این صورت که این سیستم دادهها را جمعآوری میکند و گزارشی را ایجاد میکند که میتواند توسط مدیران برای تصمیمگیری استفاده شود. به طور عمده از DSS در پیشبینی فروش، برای موجودی و دادههای مربوط به عملیات، و ارائه اطلاعات به مشتریان به شیوهای آسان برای درک استفاده میکنیم.
۳- کاربرد سیستم پشتیبان از تصمیم بسیار گسترده است. این سیستمهای پشتیبانی میتوانند در حوزههای مختلف، از یک سازمان گرفته تا حوزه پزشکی به کار گرفته شوند.
۴- کاربرد DSS چیست؟ از DSS میتوانیم در حوزههای مختلف دانش از یک سازمان گرفته تا مدیریت جنگل و حوزه پزشکی استفاده کنیم. یکی از کاربردهای اصلی DSS در یک سازمان، گزارش لحظهای است. این سیستم میتواند برای سازمانهایی که در مدیریت موجودی بهموقع (JIT) شرکت میکنند بسیار مفید باشد.
۵- در یک سیستم موجودی JIT، سازمان به دادههای بیدرنگ سطوح موجودی خود نیاز دارد تا سفارشها را در زمان مقرر انجام دهد و از تأخیر در تولید و ایجاد یک اثر دومینوی منفی جلوگیری کند؛ بنابراین، DSS بیشتر از یک سیستم سنتی برای فرد یا سازمانی که تصمیم میگیرد، طراحی شده است.
فناوریهای مرتبط با سیستم پشتیبانی از تصمیم
فناوریهای حمایتکننده از DSS چیست؟ این فناوریها شامل سیستمهای زیر میشود:
- حمایت از تصمیم (DSS)
- سیستمهای خبره (ES)
- حمایت از تصمیم گروهی (GDSS)
- حمایت ترکیبی (MSS)
- اطلاعات مدیریت عالی (EIS)
- شبکههای عصبی مصنوعی (ANN)
ویژگیهای DSS چیست؟
- DSS اطلاعات در نظر گرفته شده برای استفاده در تصمیمگیری را سازماندهی میکند.
- این سیستم به تصمیمگیرنده اجازه میدهد تا به شیوهای طبیعی با آن تعامل داشته باشد.
- از تصمیمات مربوط به مسائل پیچیده که بهصورت نیمه ساختاری فرموله شدهاند پشتیبانی میکند.
- فرایند تصمیمگیری که منجر به راهحل میشود را پشتیبانی میکند.
انعطافپذیری DSS
DSS اطلاعات را آسان و قابل فهم به مشتری ارائه میدهد. سیستم DSS برای تولید انواع گزارشهای برنامهریزی به ما کمک میکند. بهعنوانمثال، DSS اطلاعات تولید میکند و اطلاعات خود را بهصورت گرافیکی، مانند نمودار میلهای که درآمد پیشبینی شده را نشان میدهد.
با ادامه پیشرفت فناوری، تجزیهوتحلیل دادهها دیگر محدود به رایانههای بزرگ نیست. ازآنجاییکه DSS اساساً یک برنامه کاربردی است، میتوانیم آن را در اکثر سیستمهای کامپیوتری، چه روی دسکتاپ یا لپتاپ، بارگذاری کنیم. برخی از برنامههای کاربردی DSS نیز از طریق دستگاههای تلفن همراه در دسترس هستند.
اهمیت انعطافپذیری DSS چیست؟ این انعطافپذیری برای کاربرانی که مرتب سفر میکنند بسیار مفید است. این سیستم به آنها فرصت میدهد که همیشه از اطلاعات کافی برخوردار باشند تا بهترین تصمیمها را برای شرکت و مشتریان خود در حال حرکت یا حتی در محل بگیرند.
دلایل استفاده از DSS چیست؟
- محاسبات سریع: این سیستم مقادیر بسیار زیادی از داده را در زمانی کوتاه و با هزینه کم پردازش میکند.
- غلبه بر محدودیتهای انسانی: مغز انسان در محاسبه، تحلیل، یادآوری و ذخیره اطلاعات نیاز به کمک توسط فناوری دارد و DSS نقش مکملی در تصمیمگیری نیروی انسانی ایفا میکند.
- کاهش هزینه: با استفاده از سیستم پشتیبانی از تصمیم هزینههای مربوط به گروهی از کارشناسان و تصمیم گیرندگان را کاهش میدهیم.
- پشتیبانی فنی: با پشتیبانی فنی از طریق DSS بسیاری از تصمیمات سازمانی، محاسبات پیچیده و پشتیبانی فنی را آسان میکنیم.
- پشتیبانی کیفیت: کیفیت تصمیمات را از طریق سیستمهای کامپیوتری تصمیمگیرنده بهبود میدهیم.
دامنه کاربرد سیستم پشتیبانی از تصمیم
کاربرد DSS چیست؟ DSS را میتوانیم برای هر صنعت، حرفه یا حوزهای از جمله رشته پزشکی، سازمانهای دولتی، نگرانیهای کشاورزی و عملیات شرکتی طراحی کنیم. سیستم پشتیبانی تصمیم در سازمانها حجم وسیعی از دادهها را برای کمک به تصمیمگیری تجزیهوتحلیل و ترکیب میکند. با این اطلاعات، گزارشهایی تولید میشود که ممکن است درآمد، فروش یا مدیریت موجودی را پیشبینی کند. DSS از طریق ادغام متغیرهای متعدد، بر اساس دادههای قبلی و ورودیهای فعلی شرکت، تعدادی نتایج متفاوت ایجاد میکند.
تفاوتهای هوش تجاری و DSS چیست؟
سیستم پشتیبانی از تصمیم را بهعنوان یکی از عناصر سیستمهای هوش تجاری تعرف میکنیم. درحالیکه هوش تجاری دسته وسیعی از برنامهها، خدمات و فناوریها را برای جمعآوری، ذخیرهسازی، تجزیهوتحلیل پوشش میدهد، برنامههای سیستم پشتیبانی تصمیم بیشتر از تصمیمات خاص پشتیبانی میکنند.
استفاده از DSS
سیستم پشتیبانی از تصمیم میتواند توسط مدیریت عملیات و سایر بخشهای برنامهریزی در یک سازمان برای جمعآوری دادهها و تبدیل آنها به اطلاعات عملی استفاده شود. در واقع، این سیستمها در درجه اول توسط مدیریت سطح متوسط به بالا استفاده میشوند.
بهعنوانمثال، DSS ممکن است برای پیشبینی درآمد یک شرکت در شش ماه آینده بر اساس فرضیات جدید در مورد فروش محصول استفاده شود. به دلیل تعداد زیادی از عوامل که ارقام درآمد پیشبینیشده را احاطه میکنند، این یک محاسبه ساده نیست که بتوان بهصورت دستی انجام داد. بااینحال، یک DSS میتواند همه متغیرهای چندگانه را یکپارچه کند و نتایج متناوبی ایجاد کند که همه بر اساس دادههای فروش محصول گذشته شرکت و متغیرهای فعلی است.
سیستم پشتیبانی تصمیم برای چه مواردی استفاده میشود؟
یک سیستم پشتیبانی تصمیم، حجم وسیعی از دادهها را برای کمک به تصمیمگیری، تجزیهوتحلیل و ترکیب میکند. با این اطلاعات، گزارشهایی تولید میکند که ممکن است درآمد، فروش یا مدیریت موجودی را پیشبینی کند. از طریق ادغام متغیرهای متعدد، یک DSS میتواند بر اساس دادههای قبلی و ورودیهای فعلی شرکت، تعدادی نتایج متفاوت ایجاد کند.
مزایا و چالش های استفاده از MIS برای سیستم های پشتیبانی تصمیم
MIS یا سیستمهای اطلاعات مدیریت، سیستمهایی هستند که دادهها را جمعآوری، پردازش، ذخیره و تجزیهوتحلیل میکنند تا اطلاعاتی را به مدیران و تصمیمگیرندگان ارائه دهند. DSS یا سیستمهای پشتیبانی تصمیم نوعی MIS هستند که به کاربران در حل مسائل پیچیده، ارزیابی گزینههای جایگزین و تصمیمگیری بر اساس معیارها و اهداف مختلف کمک میکنند.
یکی از مزایای اصلی استفاده از MIS برای DSS این است که میتوانند کیفیت و سرعت تصمیمگیری را افزایش دهند. MIS میتواند دادههای دقیق، به موقع و مرتبط را از منابع مختلف مانند پایگاههای داده داخلی، وبسایتهای خارجی، رسانههای اجتماعی، حسگرها و نظرسنجیها ارائه دهد. سپس DSS میتواند مدلهای تحلیلی، الگوریتمها و هوش مصنوعی را برای پردازش دادهها و ایجاد بینش، توصیهها و پیشبینیها اعمال کند. با استفاده از MIS برای DSS، میتوانید به حجم زیادی از دادهها دسترسی داشته باشید و آنها را تجزیهوتحلیل کنید، سناریوها و گزینههای مختلف را بررسی کنید و تصمیمهای آگاهانه و منطقی بگیرید.
جمعبندی
به کمک سیستم پشتیبانی از تصمیم و با استفاده از دادههای منابع خارجی یا داخلی به صورت آگاهانه تصمیمگیری میکنیم. سازمان جهانی استاندارد، سیستم پشتیبانی از تصمیم را برای جبران کاستیهای سیستم اطلاعات مدیریت (MIS) به وجود آوزده است. سیستم اطلاعات مدیریت برای پشتیبانی شخصی از هر مدیر فعالیت نمیکند. این ضعف سیستم اطلاعات مدیریت ما را در راستای تعریف مفهوم سیستم پشتیبانی از تصمیم قرار داد.
اخذ گواهینامه ایزو معتبر
ایزو سیستم با همکاری برترین مراجع صدور (CB) اقدام به صدور گواهینامههای بین المللی ایزو (ISO) برای شرکتها، سازمانها و سایر مراکز تجاری و غیرتجاری کرده است. ایزوسیستم با مجوز رسمی سازمان صنعت، معدن و تجارت در رتبه یک شرکتهای مشاور مدیریت و واحد برتر فنی و مهندسی در کل کشور قرار دارد.
برای اخذ گواهینامه DSS از طریق صفحه دریافت ایزو یا تکمیل فرم اخذ ایزو درخواست خود را به صورت سریع ثبت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق شمارههای ۳۳۴۴۴۸۱۴-۰۲۳ و ۳۳۴۴۴۸۱۳-۰۲۳ با ما تماس بگیرید.
این مقاله به صورت اختصاصی توسط تیم فنی ایزوسیستم آماده شده است، هرگونه بهره برداری بدون ذکر نام و آدرس منبع شرعا و قانونا ممنوع می باشد.