نحوه استفاده از استانداردهای ایزو به عنوان حاکمیت شرکتی

استانداردهای ایزو برای حاکمیت شرکتی

این مقاله به صورت اختصاصی توسط تیم فنی ایزوسیستم آماده شده است، هرگونه بهره برداری بدون ذکر نام و آدرس منبع شرعا و قانونا ممنوع می باشد.


استانداردهای ایزو شامل ابزارهای اساسی برای استفاده در حاکمیت شرکتی سازمان ها می باشد.

در مرحله اول، مهم است که مشخص کنیم حاکمیت شرکتی چیست. تعریف حاکمیت شرکتی به صورت زیر است:

حاکمیت شرکتی، از مسائلی است که اخیرا مورد توجه بسیاری از شرکت ها قرار گرفته است. “حاکمیت شرکتی ساختاری ارائه میکند که از طریق آن، اهداف شرکت، ابزار دستیابی به آن، اهداف و نظارت بر عملکرد شرکت تعیین می شود و شامل روابط بین مدیریت شرکت، هیأت مدیره آن، سهامداران، نهادهای نظارتی و کنترل و سایر اشخاص ذینفع است.”

با توجه به این مفهوم، می توان گفت که همه سازمان ها در سطوح مختلف حاکمیت شرکتی دارند.

در این زمینه استانداردهای ایزو به عنوان ابزارهای حاکمیت شرکتی، با مضامین و حوزه های مختلف فعالیت ارائه می شوند. استانداردهای ایزو برای سیستم های مدیریتی مطابقت دارند تا هر نوع شرکت، صرف نظر از اندازه و صنعت، بتواند حاکمیت شرکتی را اجرا کند.

برای مثال در ادامه، با استفاده از استاندارد ایزو به عنوان ابزار حاکمیت شرکتی، به ۳ استاندارد سیستم مدیریتی می پردازیم:

ایزو ۹۰۰۱ – سیستم‌ مدیریت کیفیت

گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ اولین و محبوب‌ترین استاندارد سیستم مدیریت، ابزار قدرتمندی برای راه‌اندازی حاکمیت شرکتی در سازمان ها است.

ایزو ۹۰۰۱، با هدف تمرکز بر روی مشتری و برآورده کردن الزامات طرفین، ساختار مسئولیت رهبری، صلاحیت‌های نقش‌ها و مسئولیت‌ها، برنامه‌ریزی منابع و تغییرات استاندارد، به عملیاتی سازی مستمر و بهبود نیاز دارد.

ایزو ۲۷۰۰۱ – سیستم مدیریت امنیت اطلاعات

در حال حاضر آخرین ورژن ایزو ۲۷۰۰۱، نسخه ۲۰۱۳ می باشد و طبق مدیریت امنیت اطلاعات، الزاماتی را ارائه می دهد و برای دستیابی به این هدف لازم است کنترل فرآیند ایجاد شود.

گواهینامه ایزو ۲۷۰۰۱ همچنین ابزاری برای انطباق با قوانین محافظت از داده ها، مانند GDPR اروپا است.

با پیاده سازی سیستم مدیریت امنیت اطلاعات، امنیت بیشتری برای اداره سازمان ها به وجود می آید. زیرا امنیت اطلاعات و محافظت از داده ها اصلی ترین خطرات سازمانی هستند و خواهند بود.

ایزو ۲۲۳۰۱ –  سیستم های مدیریت تداوم کسب و کار

ایزو ۲۲۳۰۱ با هدف ارتقا تداوم شغلی سازمان انجام می شود و به همین دلیل در حال حاضر یک استاندارد حاکمیت شرکتی است. با تجزیه و تحلیل تأثیرات تجاری مختلف بر شرکت، این امکان وجود دارد تا خطر بروز حوادث را مدیریت کنند.

استانداردهای فوق فقط چند نمونه از چگونگی استفاده از استانداردهای ایزو برای استقرار، حفظ و بهبود حاکمیت شرکتی سازمانها می باشد. این استانداردها می توانند چندین موضوع مانند انطباق، نوآوری، پایداری و موارد دیگر را به وجود آورند.

با ما در تماس باشید!

برای مشاوره رایگان، پیاده سازی و اخذ ایزو مورد نظر همین حالا با شماره های ۳۳۴۴۴۸۱۳-۰۲۳ و ۳۳۴۴۴۸۱۴-۰۲۳ تماس حاصل فرمایید. همچنین برای دریافت مشاوره رایگان میتوانید فرم اخذ ایزو را تکمیل نمایید تا در کم ترین زمان کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.


این مقاله به صورت اختصاصی توسط تیم فنی ایزوسیستم آماده شده است، هرگونه بهره برداری بدون ذکر نام و آدرس منبع شرعا و قانونا ممنوع می باشد.

نیاز به مشاوره دارید؟ با ما تماس بگیرید...

تماس با ایزوسیستم ۳۳۴۴۴۸۱۳-۰۲۳ و ۳۳۴۴۴۸۱۴-۰۲۳

ایزوسیستم برترین مرکز صدور مدارک بین المللی ایزو و دارنده مجوز سازمان صنعت، معدن و تجارت می باشد.

هشدار: مراقب نیش مراکز بدون مجوز رسمی در حوزه ی خدمات مشاوره و صدور گواهینامه های ایزو باشید!