ایزو ۳۴۱۰۱:۲۰۱۹ – استاندارد بین‌المللی برای دانه‌های کاکائو

ایزو-34101-2019
این مقاله به صورت اختصاصی توسط تیم فنی ایزوسیستم آماده شده است، هرگونه بهره برداری بدون ذکر نام و آدرس منبع شرعا و قانونا ممنوع می باشد.

صنعت کاکائو گسیخته و پیچیده است. کشورهای تولید کننده در امتداد خط استوا پراکنده شده‌اند و مزارع در سراسر جهان از روش‌های مختلف کشاورزی در قطعات کوچک و اغلب قدیمی زمین استفاده می‌کنند. در عین حال، آگاهی بیشتر در میان مشتریان نهایی از تأثیرات اجتماعی و زیست‌محیطی کشت دانه‌های کاکائو منجر به افزایش تقاضا برای محصولات مطابق با اصول و مقررات حرفه ی، مسئولانه و پایدار می‌شود. با در نظر گرفتن این وضعیت، چه اقداماتی می توان برای تضمین ردیابی دانه‌های کاکائو برای چنین بازار پراکنده ای انجام داد؟ چه رویکردی می تواند زندگی مناسب را برای تولیدکنندگان تضمین کند؟

سهامداران صنعت کاکائو با تلاش‌های خود برای رسیدگی به این مسائل گرد هم آمدند تا یک استاندارد بین‌المللی داوطلبانه ایجاد کنند تا یک چارچوب مشترک و دستورالعمل‌های جهانی برای تولید کاکائو پایدار ایجاد کنند. پس چندین سال برنامه ریزی و توسعه، استاندارد ایزو ۳۴۱۰۱ (ISO 34101) منتشر شد. این استاندارد تمام جنبه‌های سازمانی، اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی کشاورزی کاکائو را پوشش می‌دهد و شامل الزامات سختگیرانه از نظر قابلیت ردیابی است و یک نقشه راه پایداری واضح برای صنعت کاکائو ارائه می‌کند.

جنگل زدایی و کار کودکان

برای دستیابی به توافقی بین ذینفعان صنعت کاکائو در جهان که گاهی اوقات دیدگاه‌های متفاوتی داشتند، به حدود شش سال کار نیاز بود. فلورانس پرادیر، دبیر کل Syndicat du Chocolat توضیح می‌دهد: «در حالی که ممکن است جنگل‌زدایی توسط اروپایی‌ها قابل قبول نباشد، اما ممکن است مسئله بقا در کشورهای تولیدکننده مطرح باشد. در واقع، عملکرد درختان کاکائو پس از ۲۰ تا ۲۵ سال کاهش می‌یابد. میانگین قدمت مزرعه در غنا و ساحل عاج ۳۰ سال و در کامرون ۴۵ سال است. بدین معنی که تجدید محصول به زودی یک چالش کوتاه مدت خواهد بود که این کشورهای عمده تولید کننده دانه کاکائو با آن مواجه خواهند شد.

کار کودکان موضوع دیگری است که در آن نظرات متفاوت است. درحالی‌که کارکردن کودکان در اروپا ممنوع است، مزارع خانوادگی در کشورهای در حال توسعه اغلب از کودکان کار استفاده می‌کنند. به عنوان یک مسئله سازش، شرکت کنندگان موافقت کردند که پروتکل‌های سازمان جهانی کار را به عنوان مرجع اعمال کنند. کار کودک زمانی قابل تحمل است که برای کمک به کسب و کار خانوادگی استفاده می‌شود و در تحصیل کودک تداخلی ایجاد نمی کند.

استاندارد ISO 34101 شامل ۴ جزء کلیدی است:

معیار اول شامل سیستم‌های مدیریت پایداری کاکائو است که از استانداردهای ایزو ۹۰۰۱ (مدیریت کیفیت) و ایزو ۱۴۰۰۱ (مدیریت محیط زیست) الهام گرفته شده است.

معیار دوم که به سه دسته اصلی تقسیم می‌شود: زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی. هدف بهبود شرایط زندگی تولیدکنندگان با حفظ محیط زیست است.

معیار سوم به قابلیت ردیابی و چگونگی اطمینان از اینکه دانه کاکائو از یک مزرعه پایدار می آید، مطابق با معیارهای بخش دوم است.

معیار چهارم و نهایی روش ارزیابی را توضیح می‌دهد.

این استاندارد به‌عنوان نقطه شروعی برای تولیدکنندگانی است که از جهات دیگر با مفهوم کشت دانه‌های کاکائو به صورت پایدار آشنا نیستند. ایزو۳۴۱۰۱ چارچوب زمانی مناسب را در اختیار آنها قرار می‌دهد تا در مسیر دستیابی به تجربه مناسب، گام به گام با الزامات مطبقیت داشته باشند.

ISO 34101، برچسب ها و گواهینامه های موجود را تقویت می کند

استاندارد ایزو ۳۴۱۰۱ حاصل همکاری CEN (کمیته اروپایی استاندارد) و ISO (سازمان بین المللی استاندارد) است. این دو سازمان کمیته‌های استاندارد را با ترکیب خوبی از کارشناسان بین المللی و ذینفعان در محل ایجاد کردند.

درحال‌حاضر چندین برچسب گواهی مختلف برای کشاورزی ارگانیک (AB، Eco-cert، …) یا تجارت منصفانه (Utz، Max Havelaar، …) وجود دارد. این برچسب‌ها برای صنایع مختلف مشترک هستند، اما معمولاً فقط به یک جنبه از پایداری اختصاص دارند: محیطی یا اجتماعی. استاندارد جدید ISO 34101 مولفه های اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی پایداری را پوشش می‌دهد. این استاندارد که توسط سهامداران کلیدی در صنعت توسعه یافته است، ویژگی های رشد و فروش کاکائو را نیز در بر می‌گیرد.

توسعه و اجرای ایزو ۳۴۱۰۱ به تحقق ۴ SDG (اهداف توسعه پایدار) تعیین شده توسط سازمان ملل متحد، با امید به ایجاد جهانی بهتر و پایدارتر تا سال ۲۰۳۰ کمک خواهد کرد.

  • SDG 2: رسیدن قحطی و گرسنگی به صفر
  • SDG 8: کار شایسته و رشد اقتصادی
  • SDG 10: کاهش نابرابری
  • SDG 12: مصرف و تولید مسئولانه

اخذ گواهینامه ایزو معتبر

برای اخذ ایزو معتبر می‌توانید از دو طریق اقدام کنید. فرم اخذ ایزو را تکمیل نمایید یا با شماره‌های ۳۳۴۴۴۸۱۴-۰۲۳ و ۳۳۴۴۴۸۱۳-۰۲۳ تماس حاصل فرمایید. کارشناسان ایزوسیستم آماده‌ی پاسخگویی به تمام سوالات شما هستند.


این مقاله به صورت اختصاصی توسط تیم فنی ایزوسیستم آماده شده است، هرگونه بهره برداری بدون ذکر نام و آدرس منبع شرعا و قانونا ممنوع می باشد.

نیاز به مشاوره دارید؟ با ما تماس بگیرید...

تماس با ایزوسیستم ۳۳۴۴۴۸۱۳-۰۲۳ و ۳۳۴۴۴۸۱۴-۰۲۳

ایزوسیستم برترین مرکز صدور مدارک بین المللی ایزو و دارنده مجوز سازمان صنعت، معدن و تجارت می باشد.

هشدار: مراقب نیش مراکز بدون مجوز رسمی در حوزه ی خدمات مشاوره و صدور گواهینامه های ایزو باشید!