بازنگری مدیریت در ایزو ۹۰۰۱

بازنگری مدیریت در ایزو 9001

بازنگری مدیریت در ایزو ۹۰۰۱

بازنگری مدیریت در ایزو ۹۰۰۱، به‌عنوان یک جزء حیاتی از عملکرد سیستم مدیریت کیفیت و ضروری‌ترین منبع بهبود سازمانی تعریف شده است. جلسه بازنگری مدیریت یا MRM مخفف management review meeting در اکثر سازمان‌ها صرفاً یک امر رسمی است و هدف آن بحث، بررسی و ثبت صورت‌جلسه است. این بازنگری به آماده‌سازی کسب‌وکارها هنگام اخذ گواهینامه ISO، به‌ویژه استاندارد سیستم مدیریت کیفیت (QMS) به نام ISO 9001 کمک می‌کند. بند ۹ استاندارد ایزو ۹۰۰۱ الزامات بازنگری مدیریت، به‌ویژه ورودی و خروجی‌های ضروری آن را تشریح می‌کند.

جلسه بازنگری مدیریت چیست؟

جلسات بازنگری مدیریت بخش مهمی از فرایند مدیریت هر شرکتی است. مفاهیم مورد بررسی در این جلسات شامل بحث درمورد فرایندها و رویه‌هایی که در حال حاضر در سیستم مدیریت شما وجود دارد و چگونگی بهبود آنها هستند. هدف از این نوع جلسات این است که به مدیران سطح بالا اجازه دهد تا مشکلات درون سیستم را شناسایی کرده و در مورد بهترین راه‌حل آن مسائل بازخورد ارائه دهند. همچنین به ایجاد استراتژی‌های به‌روز برای بهینه‌سازی فرایندهای مدیریتی کمک می‌کند. بازنگری مدیریت یک جلسه رسمی است که مدیریت ارشد در آن حضور دارد و در فواصل زمانی مختلف سال برگزار می‌شود.

ورودی و خروجی بازنگری مدیریت


ورودی و خروجی بازنگری مدیریت

جلسات بازنگری مدیریت در ایزو ۹۰۰۱ به عملیات روزانه، پیشرفت فروش یا مسائل مربوط به تولید می‌پردازند. یا هنگام ارزیابی مجدد سیاست‌ها، رویه‌ها، ساختارها، روندها یا الگوها در برابر اهداف کلیدی کسب‌وکار کاربرد دارند. ورودی جلسه بازنگری مدیریت باید شامل ریسک و فرصت‌ها، عملکرد تأمین‌کننده خارجی، سطح رضایت مشتری، تغییرات مؤثر بر سیستم و نتایج ممیزی باشد.

اگرچه برای دریافت گواهینامه ISO 9001:2015 نیازی به ثبت مراحل نیست، اما مستندکردن تاریخ بررسی، تصمیمات اتخاذ شده، شرکت‌کنندگان در بررسی، مغایرت‌های سیستم و توصیه‌هایی برای بهبود ضروری است. سوابق خروجی‌های بازنگری مدیریت باید منابع، افراد و جدول زمانی موردنیاز را مشخص کند. ایزو ۹۰۰۱ تصریح می‌کند که مدیریت باید بر روند تدریجی فرایند نظارت کند و در صورت تداوم مشکلات، بازبینی‌های بیشتری را برنامه‌ریزی کند.

اهداف برگزاری جلسات بازنگری مدیریت

برخی از مهم‌ترین اهداف بازنگری مدیریت عبارت‌اند از:

  • رسیدگی به تغییرات سازمان
  • برجسته‌کردن سیستم‌های بهبودیافته
  • تقویت انگیزه کارکنان
  • پیشگیری از خطرات احتمالی
  • بررسی خطاهای قبلی
  • ارزیابی انطباق با ایزو ۹۰۰۱

دستورالعمل‌های بازنگری مدیریت در ایزو ۹۰۰۱ (بند ۹.۳)

دستورالعمل‌های بازنگری مدیریت در ایزو ۹۰۰۱ از مدیریت ارشد می‌خواهد که به طور منظم تناسب و اثربخشی سیستم مدیریت کیفیت سازمان خود را ارزیابی کند. بازنگری باید در حالی انجام شود که به تغییرات اهداف، خط‌مشی کیفیت و سایر جنبه‌های سیستم مدیریت کیفیت نیاز داشته باشیم. این جلسات باید شامل موارد زیر باشند:

  • برآورد وضعیت جمع‌بندی جلسات قبلی
  • تغییراتی مؤثر بر سیستم مدیریت کیفیت سازمان
  • ارزیابی کفایت منابع موجود
  • شناسایی فرصت‌های بهبود
  • تثبیت اهداف جلسات بازنگری

جلسه بازنگری مدیریت چیست

اثربخشی بازنگری مدیریت در ایزو ۹۰۰۱

شما می‌توانید اثربخشی بازنگری مدیریت را با ارزیابی اثربخشی خروجی‌ها اندازه‌گیری کنید. در ادامه مواردی برای بررسی وجود دارد:

  • تصمیمات کلیدی
  • تکمیل وظایف قبلی
  • کار در حال انجام
  • انگیزه کارکنان برای دستیابی به اهداف جدید
  • برآوردهای بودجه
  • پیش‌بینی برنامه‌های تولید بعدی
  • پشتیبانی موردنیاز اعضای تیم

چه زمانی باید بازنگری مدیریت انجام شود؟

به‌عنوان بخشی از تلاش‌های یک سازمان به سمت بهبود مستمر، توانایی ارزیابی و ارتقای نحوه عملکرد سیستم‌های مدیریت باید جزء منظم استراتژی‌های کلی کسب‌وکار باشد. ازاین‌رو بهتر است تا این جلسات را در فواصل زمانی برنامه‌ریزی‌شده، مثلاً فصلی، سالانه یا هر دو سال یک‌بار انجام دهید.

چه کسانی باید در جلسات بازنگری مدیریت شرکت کنند؟

سیستم‌ها و فرایندهای یک سازمان باید توسط مدیریت ارشد، از جمله رهبران کسب‌وکار و مدیران کیفیت مورد بررسی قرار گیرند. ازاین‌رو آنها باید در طول بررسی‌های منظم انجام شده حضور داشته باشند. همچنین بسته به نوع سیستم مدیریتی مورد بررسی، سایر اعضای سازمان می‌توانند برای همسویی بهتر اهداف و عملکرد در این جلسات شرکت داشته باشند.

رابطه بین بازنگری مدیریت و ممیزی داخلی چیست؟

ممیزی‌های داخلی اغلب توسط کارشناسان واجد شرایطی که در مجموعه حضور دارند باهدف ارزیابی اینکه آیا فرایندها و شیوه‌های فعلی سازمان با الزامات استاندارد ISO همسو هستند یا خیر، انجام می‌شود. جلسات بازنگری مدیریت در ایزو ۹۰۰۱  توسط مدیریت ارشد انجام می‌شود تا میزان عملکرد سیستم مدیریت را بر اساس نتایج مطلوب به‌دست‌آمده ارزیابی کند.

هر دو این موارد فرصت را برای سازمان‌ها فراهم می‌کنند تا عملکرد سیستم‌ مدیریت فعلی خود را بررسی کنند، مناطقی را برای بهبود مشخص کنند و به طور فعال به مسائلی برای بهبود مستمر رسیدگی کنند.


جمع‌بندی جلسات بازنگری مدیریت در ایزو ۹۰۰۱

همان‌طور که قبلاً گفتیم اگرچه برای دریافت گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ نیازی به ثبت مراحل جلسه بازنگری مدیریت نیست، اما مستندکردن تاریخ بررسی، تصمیمات اتخاذ شده، شرکت‌کنندگان در جلسه بازنگری، مغایرت‌های سیستم و توصیه‌هایی برای بهبود ضروری است. پس بهتر است صورت‌جلسات جلسه بازنگری مدیریت را تهیه و منتشر کنید تا در جلسه برنامه‌ریزی‌شده بعدی موردبحث قرار گیرد.

در ضمن، رؤسای ادارات باید از تکمیل کلیه وظایف توافق شده قبل از برگزاری جلسات بعدی اطمینان حاصل کنند. آنها باید تیم‌ها راهنمایی کنند تا وظایفی که بر عهده آن‌ها گذاشته شده را تا قبل از مهلت مقرر به پایان برسانند.

اخذ گواهینامه ایزو معتبر

برای اخذ ایزو از طریق صفحه دریافت ایزو درخواست خود را به صورت سریع ثبت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید از طریق شماره‌های ۳۳۴۴۴۸۱۴-۰۲۳ و ۳۳۴۴۴۸۱۳-۰۲۳ با ما در تماس باشید یا از طریق تکمیل فرم اخذ ایزو کارشناسان ما با شما تماس خواهند گرفت.


این مقاله به صورت اختصاصی توسط تیم فنی ایزوسیستم آماده شده است، هرگونه بهره برداری بدون ذکر نام و آدرس منبع شرعا و قانونا ممنوع می باشد.

نیاز به مشاوره دارید؟ با ما تماس بگیرید...

تماس با ایزوسیستم ۳۳۴۴۴۸۱۳-۰۲۳ و ۳۳۴۴۴۸۱۴-۰۲۳

ایزوسیستم برترین مرکز صدور مدارک بین المللی ایزو و دارنده مجوز سازمان صنعت، معدن و تجارت می باشد.

هشدار: مراقب نیش مراکز بدون مجوز رسمی در حوزه ی خدمات مشاوره و صدور گواهینامه های ایزو باشید!