تبدیل ریسک به فرصت
در تجارت، ریسک اغلب به معنای تجربهای است که منجر به از دستدادن سود میشود. این امر میتواند دلایل مختلفی داشته باشد؛ اما معمولاً تحت تأثیر کاهش فروش، افزایش هزینهها، از دست دادن کسب و کار به رقبا، عدم اطمینان در بازارهای مالی و قوانین است. عوامل غیر تجاری نیز مانند بلایای طبیعی یا آسیب کارکنان میتوانند دخیل باشند.
ریسک اغلب با دیدی منفی تلقی میشود و این نشان میدهد که ممکن است از یک موقعیت به خواسته خود نرسید. گاهی اوقات وقتی شما یک ریسک خاص را در رابطه با یک پروژه پیشنهادی در نظر میگیرید، ممکن است احتمال انجام آن کاهش یابد؛ اما اگر بدانید که چگونه از آن استفاده کنید، ریسک نباید منفی باشد.
با چنین تنوع گستردهای از منابع و علل خطر، گاهی اوقات دشوار است که ببینیم چگونه مسائل بالقوه را به منافع تبدیل کنیم. راز مدیریت ریسک موفقیت آمیز است. با شناسایی خطرات و توانایی رسیدگی به آنها، به موقع و موثر، می توانید از آنها سود ببرید.
شناسایی
اولین قدم شما شناسایی خطرات احتمالی است. شمت میخواهید کل کسب و کار و زنجیره تأمینتان را بررسی کنید. به خطرات محیطی، اعتباری و پولی ناشی از فعالیت های تجاری یا مقرراتی که سازمان شما باید به آن پایبند باشد نگاه کنید.
همچنین باید ریسک را در زمینههایی که ممکن است بر کارمندان، مشتریان، شرکا یا تامینکنندگان تأثیر بگذارد، در نظر بگیرید.
دستهبندی کردن
تصمیم بگیرید که این خطر چقدر احتمال دارد رخ دهد و چه میزان تأثیری بر آن دارد. این اقدام بهعنوان ارزیابی ریسک شناخته میشود و به شما کمک میکند تا تصمیم بگیرید که چگونه باید اقداماتی را برای مقابله با خطر انجام دهید.
با طبقهبندی ریسکها میتوانید اولویتی را برای آنها تعیین کنید. خطرات با فرکانس پایین و اثرات جزئی کمتر از خطرات با فرکانس بالا و اثر قابل توجه اولویتبندی میشوند.
مدیریت کردن
هنگام بررسی نحوه رسیدگی به ریسک، چهار گزینه دارید: مقابله، پذیرفتن، انتقال و خاتمه.
- رسیدگی – به محض وقوع با مسائل فوری ناشی از خطر مقابله کنید.
- پذیرفتن – تصدیق کنید که خطر رخ خواهد داد و آن را بپذیرید.
- انتقال – از شخصی خارج از شرکت خود بخواهید که خطر را برطرف کند. این می تواند به معنای اخذ بیمه نیز باشد.
- خاتمه – برای جلوگیری از وقوع خطر در وهله اول اقدام کنید.
ارتباط برقرار کردن
خطرات و برنامههای مدیریتی خود را مستند کنید و آنها را در اختیار کارکنان خود قرار دهید. با اطمینان از اینکه همه افراد در کسب و کار شما از نحوه برخورد با ریسکهایی که رخ میدهند آگاه هستند، متوجه میشوید که ریسکها به طور مؤثرتری مدیریت میشوند و هر خطر جدیدی که ایجاد میشود قبل از اینکه بتواند تأثیر نامطلوبی داشته باشد، شناسایی میشود.
جزئیات استراتژی مدیریت ریسک خود را به صورت خارجی منتشر کنید تا شهرت خود را نزد مشتریان و شرکای زنجیره تأمین افزایش دهید. دانستن اینکه یک کسبوکار برای هر احتمالی برنامهریزی کرده است، به کسانی که با سازمان کار میکنند اطمینان میدهد که اگر بدترین اتفاق بیفتد، تأثیرات روی آنها حداقل خواهد بود.
شناسایی و رسیدگی به خطرات ثابت میکند که شما سازمانی آیندهنگر و متعهد به بهبود مستمر هستید.
برای کسبوکارهایی که بهدنبال ارتقای مدیریت ریسک خود به سطح بعدی هستند، باید استانداردهای ایزو ۳۱۰۰۰ – مدیریت ریسک و ایزو ۲۲۳۰۱ – سیستم مدیریت تداوم کسبوکار را در نظر بگیرند. این استانداردهای بینالمللی به رسمیت شناخته شده در سراسر جهان توسط سازمانهایی استفاده میشود که مایلند اطمینان حاصل کنند که میتوانند با کمترین زمان توقف یا اختلال در خدمات، به ریسک پاسخ دهند و از پس آن برآیند.
اخذ گواهینامه ایزو معتبر
برای کسب اطلاعات بیشتر دربارهی انواع گواهینامه ایزو و همچنین اخذ گواهینامه ایزو میتوانید از طریق شمارههای ۳۳۴۴۴۸۱۴-۰۲۳ و ۳۳۴۴۴۸۱۳-۰۲۳ با ما در تماس باشید یا از طریق تکمیل فرم اخذ ایزو کارشناسان ما با شما تماس خواهند گرفت.
این مقاله به صورت اختصاصی توسط تیم فنی ایزوسیستم آماده شده است، هرگونه بهره برداری بدون ذکر نام و آدرس منبع شرعا و قانونا ممنوع می باشد.
ایزوسیستم برترین مرکز صدور مدارک بین المللی ایزو و دارنده مجوز سازمان صنعت، معدن و تجارت می باشد.
هشدار: مراقب نیش مراکز بدون مجوز رسمی در حوزه ی خدمات مشاوره و صدور گواهینامه های ایزو باشید!