PIM چیست؟ مدیریت اطلاعات محصول

PIM چیست

PIM چیست؟ PIM یا مدیریت اطلاعات محصول مخفف Product Information Management است. این فرایند روشی برای مدیریت اطلاعات محصول، بازاریابی کارآمد و فروش آن محصولات در تمام کانال‌های فروش و بازاریابی ارائه می‌کند. هدف PIM بهبود عملکرد فروش شما در نقاط تماس چندکاناله و ارائه یک تجربه خرید جذاب است.

سیستم PIM چیست؟

وقتی کسب‌وکارها محصولات خود را به‌صورت آنلاین می‌فروشند، اغلب حجم زیادی از اطلاعات محصول را در کانال‌های مختلف در اختیار دارند. سیستم‌های ERP و صفحات گسترده اکسل نمی‌توانند به‌تنهایی اطلاعات را مبادله کنند، چون ممکن است داده‌ها را در قالب‌های مختلف ذخیره کرده باشند یا آن‌ها را فقط به‌صورت نسخه چاپی در دسترس داشته باشند.

این دقیقاً همان جایی است که PIM وارد عمل می‌شود تا به بازاریابان و مدیران تجارت الکترونیک کمک کند هوشمندانه عمل کنند. یک سیستم مدیریت اطلاعات محصول، مکان متمرکزی را برای کسب‌وکارها فراهم می‌کند تا بتوانند محتوای پیچیده محصول و دارایی‌های دیجیتال خود را قبل از توزیع آنها در همه کانال‌های فروش و بازاریابی، ذخیره، مدیریت و غنی کنند.


نحوه کاربرد PIM چگونه است؟

انواع مختلفی از نرم‌افزار PIM بسته به فناوری‌ها و مدل‌های تجاری که بر اساس آن‌ها ساخته شده‌اند، در بازار موجود است. درحالی‌که برخی از شرکت‌ها هنوز این سیستم را به‌عنوان نرم‌افزار در محل نصب می‌کنند، اما گزینه‌های بومی ابری نیز وجود دارند که برای نیازهای مدرن مناسب‌تر هستند.

مدیریت اطلاعات محصول

چرا کسب‌وکارها به ابزار PIM نیاز دارند؟

دلایل نیاز به PIM چیست؟ چه کسب‌وکار شما B2B یا D2C باشد، احتمالاً اهمیت حفظ داده‌های محصول باکیفیت و چالش دستیابی به آن را درک کرده‌اید. داده‌های ازدست‌رفته، اطلاعات گمراه‌کننده و محتوای پر از خطا می‌تواند به‌شدت برای فروش شما مضر باشد. این مسائل می‌تواند عامل تعیین‌کننده در از دست دادن فروش یا بازگشت محصول باشد.


اقدامات اولیه جهت استفاده از PIM چیست؟

استفاده از راه‌حل PIM به شما کمک می‌کند تا فرایندهای خود را بهینه کنید، بخش‌های مختلف را ساده کنید و از تجربه محصول بهبودیافته برای مشتریان خود اطمینان حاصل کنید. در ادامه چند راه برای دستیابی به این امر را بررسی می‌کنیم:

کاهش ورود داده‌ها

اگر تیم شما در حال حاضر به صفحات گسترده و چندین سیستم برای مدیریت داده‌های محصول متکی است، احتمال زیادی وجود دارد که زمان و منابع را هدر دهید. با وجود یک PIM، می‌توانید نیاز به واردکردن دستی داده‌های محصول در هر کانال را از بین ببرید و یک طبقه‌بندی محصول پیچیده ایجاد کنید.

ردیابی داده‌های کاتالوگ و موجودی در زمان واقعی

ارتباط کاتالوگ محصول با PIM چیست؟ با عمل به‌عنوان یک سیستم متمرکز، PIM می‌تواند داده‌های محصول را، هم برای کاتالوگ‌های دیجیتال و هم برای چاپ، در پلتفرم‌ها و کانال‌های تجارت الکترونیک شما همگام‌سازی کند. این روش تضمین می‌کند که می‌توانید داده‌های باکیفیت و دقیق را در هر نقطه و مرحله از فرایند خرید به خریداران آنلاین خود ارائه کنید.

می‌توانید داده‌های محصول را در کاتالوگ‌ها، موجودی‌ها و داده‌های زنجیره تأمین خود به‌صورت هم‌زمان ردیابی کنید، و به‌راحتی هرگونه خطا یا فیلدهای داده‌ای از دست رفته را شناسایی کنید. سپس می‌توانید تغییرات لازم را اعمال کنید و با استفاده از یک API، اطلاعات محصول جدید را به طور خودکار، در قالب صحیح و در زمان واقعی در کانال‌ها به اشتراک بگذارید.

پایگاه‌داده متمرکز

به‌جای میزبانی اطلاعات محصول خود در مخازن پراکنده، یک پلتفرم PIM ایجاد کرده و از آن به‌عنوان منبع داده‌های حقیقی استفاده کنید. به‌این‌ترتیب، می‌توانید مطمئن باشید که همه کانال‌های فروش متصل شما اطلاعات صحیح محصول را ارائه می‌دهند. این تمرکز همچنین شما را قاد می‌سازد که محتوای کاتالوگ را به چندین زبان ترجمه کرده و داده‌های خود را برای مطابقت با استانداردهای بین‌المللی و هنجارهای بازار بومی‌سازی کنید.

مقیاس‌پذیری

برای برآورده‌کردن انتظارات مشتری و تجربه بهتر کاربر علاوه بر توضیحات سفارشی، باید مواردی مانند وزن، تصاویر و فیلم‌ها، اطلاعات پشتیبانی پس از خرید و… را نیز برای هر محصول فهرست کنید. جمع‌آوری تمام این داده‌ها از ذی‌نفعان در سراسر سازمان شما یا از اشخاص ثالث می‌تواند یک فرایند طاقت‌فرسا باشد.

اما نقش PIM چیست؟ با یک سیستم PIM، می‌توانید فرایند را ساده کرده و کل پایگاه‌داده محصول موجود خود را آپلود کنید. فرایند ورود سریع داده موجب می‌شود تا کاتالوگ‌های محصولات خود را در کمترین زمان متمرکز و بهینه کنید. به‌علاوه، وقتی آماده مقیاس‌سازی و عرضه محصولات جدید هستید، می‌تواند به شما کمک کند تا سیستم را با هر سرعتی که نیاز دارید مقیاس‌بندی کنید.


کدام داده محصول باید در یک سیستم PIM مدیریت شود؟

با PIM، می‌توانید طیف وسیعی از داده‌های محصول را وارد، غنی‌سازی و همگام‌سازی کنید. برخی از انواع این داده‌ها را در ادامه بررسی می‌کنیم:

داده‌های تکنیکی: شامل اطلاعاتی مانند اندازه، وزن، رنگ، ابعاد و سایر مشخصات فنی است. با ارائه دیدی جامع از جنبه‌های فنی هر محصول، خریدار به شناخت بیشتری می‌رسد و احتمال مرجوع شدن کالا را کاهش می‌دهید.

داده‌های استفاده: نحوه استفاده از محصول را توصیف کرده و به مشتری برای درک کامل قابلیت‌های محصول کمک می‌کند تا از رضایت مشتری اطمینان حاصل کنید.

داده‌های احساسی: این داده‌ها قصد دارند با استفاده از زبان احساسی پیوند عمیق‌تری بین محصول و خریدار بالقوه ایجاد کنند. همچنین می‌توانند تجربه مثبت یا منفی دیگر خریدان از این کالا را بیان کنند.

سیستم PIM چیست

چگونه اطلاعات محصول می‌تواند پشتیبانی مشتری را بهبود بخشد؟

گوش‌دادن به صحبت‌های مشتری و استفاده از نظرات آن‌ها برای توسعه استراتژی‌های پیچیده می‌تواند در درازمدت نتایج عالی را به همراه بیاورد. یک استراتژی قوی برای خدمات مشتری باید شامل کاتالوگ محصولات دقیق و قابل درکی باشد.

در این حالت کاربرد PIM چیست؟ مدیریت اطلاعات محصول یک منبع واحد از حقیقت را برای داده‌های محصول در اختیار شما قرار می‌دهد و اطمینان می‌دهد که تیم خدمات مشتری می‌تواند به اطلاعات دقیق و به‌روز در صورت تقاضا دسترسی داشته باشد.


تفاوت بین MDM و PIM چیست؟

MDM بر جمع‌آوری تمام اطلاعات نه‌تنها مربوط به محصولات، بلکه برای مشتریان، تأمین‌کنندگان، شرکا، کارمندان، مکان‌ها و غیره در یک مخزن به‌منظور دستیابی به برتری عملیاتی تمرکز دارد. این سیستم برای تمام بخش‌های شرکتی بسیار مهم است؛ زیرا داده‌های اصلی به طور روزانه توسط برنامه‌های مختلف در کل تجارت استفاده می‌شود.

PIM بر ارائه مجموعه‌ای از ویژگی‌ها برای متمرکزکردن داده‌های مربوط به محصول از منابع مختلف تمرکز دارد. سپس به‌راحتی محتوای این محصول را مدیریت، غنی‌سازی و به کانال‌های فروش و بازاریابی چندگانه منتقل می‌کند. این سیستم به‌ویژه برای تیم‌های فروش و بازاریابی مهم است.

MDM چیست؟

اطلاعات اصلی و باکیفیت بالا که برای همه فرایندهای تجاری ضروری است و از آن توسط برنامه‌های مختلف در کل شرکت استفاده می‌کنید را اغلب داده‌های اصلی می‌نامیم. برای مدیریت داده‌های اصلی، شرکت‌ها باید یک چارچوب هوشمند از فناوری‌ها و فرایندها با یک مخزن مرکزی ایجاد کنند. این فریم‌ورک را بیشتر با نام Master Data Management (MDM) معرفی می‌کنند.

MDM بسیار فراتر از حوزه‌های IT، فروش یا بخش بازاریابی را پوشش می‌دهد. این سیستم یک تلاش بین سازمانی برای جمع‌آوری، مدیریت و توزیع داده‌ها به کارآمدترین روش ممکن است. از این منظر، منصفانه است که بگوییم PIM زیرمجموعه‌ای از MDM است.


تفاوت بین PCM و PIM چیست؟

تعاریف زیادی وجود دارد که PCM را مشابه PIM قرار می‌دهد؛ اما علی‌رغم تصورات غلط رایج، تفاوت‌های زیادی بین این دو وجود دارد. که در ادامه بررسی می‌کنیم:

PCM یک ویژگی استاندارد در اکثر راه‌حل‌های تجارت الکترونیک سازمانی است و در درجه اول قابلیت‌های غنی‌سازی داده را ارائه می‌دهد. در این مورد، غنی‌سازی برابر با توانایی افزودن یا ویرایش مؤثر توضیحات محصول، ویژگی‌ها، تصاویر و طبقه‌بندی داده‌ها است. چنین ویژگی‌هایی برای مدیریت یک منبع واحد از حقیقت اطلاعات محصول فوق‌العاده هستند.

PIM معمولاً بسیار فراتر از غنی‌سازی داده است. این سیستم مؤلفه‌های اضافی مانند کیفیت داده، کامل‌بودن، تجمع و پیوند را فراهم می‌کند. این ویژگی‌ها به کسب‌وکارهای تجارت الکترونیک اجازه می‌دهد نه‌تنها اطلاعات محصول را متمرکز کنند، بلکه به‌راحتی اطلاعات ثابت و دقیق را به کانال‌های فروش مختلف منتقل کنند.

PCM چیست؟

PCM یا مدیریت محتوای محصول را به عنوان یک برنامه پایگاه‌داده می‌شناسیم که می‌تواند مرکز، مدیریت، همگام‌سازی، غنی‌سازی و در دسترس قراردادن طیف وسیعی از رسانه‌ها و سیستم‌ها را در اختیار اطلاعات مربوط به محصول یک شرکت قرار دهد. مشابه سیستم‌های ERP، در شرکت‌های بزرگ نقش اساسی در ارتباط با خدمات مشتری‌محور محصول و بازاریابی دارند. این راه‌حل جریان یکپارچه محصولات را از ابتدا تا انتهای چرخه محصول تضمین می‌کند.


جمع‌بندی

اکنون می‌دانید که PIM چیست. یک تجربه محصول به‌یادماندنی ایجاد کنید؛ مشتریان نه‌تنها خود یک محصول یا خدمات را خریداری می‌کنند، بلکه کل تجربه‌ای را که بر اساس محتوای محصول ایجاد می‌شود، خریداری می‌کنند. با پشتیبانی PIM، بازاریابان و مدیران تجارت الکترونیک می‌توانند محتوای منحصربه‌فرد، شخصی شده و هدفمند ایجاد کنند که موجب جلب رضایت و بازگشت مشتری می‌شود.

اخذ گواهینامه ایزو معتبر

ایزوسیستم با همکاری برترین مراجع صدور (CB)، انواع گواهینامه‌های بین‌المللی ایزو (ISO) را برای سازمان‌ها و سایر مراکز تجاری و غیرتجاری صادر می‌کند. شرکت دانش بنیان خانه مدیران، ایزوسیستم را به‌عنوان برند تجاری خود ثبت کرده و از سال ۱۳۸۵ در حوزه ارائه خدمات مشاور مدیریت و صدور گوهینامه‌های بین‌المللی ایزو فعالیت می‌کند.

برای اخذ ایزو از طریق صفحه دریافت ایزو درخواست خود را به صورت سریع ثبت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید از طریق شماره‌های ۳۳۴۴۴۸۱۴-۰۲۳ و ۳۳۴۴۴۸۱۳-۰۲۳ با ما در تماس باشید یا از طریق تکمیل فرم اخذ ایزو کارشناسان ما با شما تماس خواهند گرفت.


این مقاله به صورت اختصاصی توسط تیم فنی ایزوسیستم آماده شده است، هرگونه بهره برداری بدون ذکر نام و آدرس منبع شرعا و قانونا ممنوع می باشد.

نیاز به مشاوره دارید؟ با ما تماس بگیرید...

تماس با ایزوسیستم ۳۳۴۴۴۸۱۳-۰۲۳ و ۳۳۴۴۴۸۱۴-۰۲۳

ایزوسیستم برترین مرکز صدور مدارک بین المللی ایزو و دارنده مجوز سازمان صنعت، معدن و تجارت می باشد.

هشدار: مراقب نیش مراکز بدون مجوز رسمی در حوزه ی خدمات مشاوره و صدور گواهینامه های ایزو باشید!