چگونه در آینده شهرهای پایدار بسازیم؟

ایجاد-شهرهای-پایدار-ایزو-37101
این مقاله به صورت اختصاصی توسط تیم فنی ایزوسیستم آماده شده است، هرگونه بهره برداری بدون ذکر نام و آدرس منبع شرعا و قانونا ممنوع می باشد.

شهرها بیش‌ترین میزان انتشار کربن جهان را دارند. برای کاهش تأثیر آنها بر اقلیم چه کاری می‌توانیم انجام دهیم و استانداردهای بین‌المللی چگونه می‌توانند کمک کنند؟

۵۶ درصد از مردم جهان در شهرها زندگی می‌کنند؛ در حالی که ۵۰ سال پیش این رقم ۳۶ درصد بود. گزارش سازمان ملل در سال ۲۰۱۸ پیش‌بینی کرد که این رقم تا سال ۲۰۵۰ به ۶۸ درصد خواهد رسید. تاثیر تغییر اقلیم باعث خواهد شد تا مناطق روستایی کمتر قابل سکونت باشند.

با رشد جمعیت شهرها انتشار کربن افزایش پیدا می‌کند. در حال حاضر حدود ۷۰ درصد از انتشار گاز CO2 جهان از انرژی را شامل می‌شود. از آنجایی که شهرها مسئول چنین سهم بزرگی از انتشار CO2 هستند، آنها هدف خوبی برای تغییراتی هستند که می‌توانند تأثیر انتشار گازهای گلخانه‌ای بر آب و هوای جهان را کاهش دهند. با تدوین و اجرای استانداردهای بین‌المللی، برنامه‌ریزی و ساخت شهرها می‌توان این تغییرات را موثر و کارآمد کرد.

به‌روز رسانی حمل و نقل

یک سوم از انتشار گازهای گلخانه‌ای از شهرها، از حمل و نقل ناشی می‌شود که شامل اتوبوس ها، قطارها، تاکسی ها، ماشین‌ها و همه وسایل ضروری برای رسیدن ساکنان شهر به محل کار یا مدرسه و لذت بردن و تفریح است. شهری با کربن کمتر شهری است که از حمل و نقل عمومی به‌جای استفاده از خودرو شخصی پشتیبانی می‌کند. دوچرخه سواری و پیاده روی را آسان تر می‌کند و به سمت وسایل نقلیه الکتریکی یا سوخت زیستی (سوخت سبز) به جای بنزین و گازوئیل حرکت می‌کند.

برای مثال، در کپنهاگ (بزرگ‌ترین شهر دانمارک)، شهر مفهومی به نام «امواج سبز» را معرفی کرد: جایی که قبلاً چراغ‌های راهنمایی خودروها را در اولویت قرار می‌دادند، اکنون دوچرخه‌ها را در اولویت قرار می‌دهند.

داده ها برای شهرهای هوشمند

این تنها ترافیک و حمل و نقل نیست که می‌تواند پایش شود و از طریق تحلیل داده‌ها بهبود یابد. شهرهای هوشمند، شهرهایی که بر اساس داده‌ها جمع آوری، تجزیه و تحلیل و تصمیم می گیرند، آینده زندگی شهری خواهند بود. داده‌های تلفن‌ها، مانیتورها در ساختمان‌ها و در سیستم‌های آب و برق می‌توانند برای تعیین اینکه چه چیزی در کجا استفاده می‌شود و چگونه می‌توان کارآمدتر کرد، استفاده کرد.

در سال ۲۰۲۰، سنگاپور آزمایشگاه Smart Urban Co-Innovation Lab را با همکاری دویست شرکت، از جمله غول هایی مانند آمازون و مایکروسافت، که به دنبال نوآوری با استفاده از داده‌ها، هوش مصنوعی و یادگیری ماشین هستند، افتتاح کرد. هدف، بهبود شش منطقه صنعتی کلیدی برای دولت شهری، از جمله پایداری و کشاورزی شهری است.

ایجاد انعطاف پذیری اقلیمی

درحالی که شهرها برای کاهش اثرات خود بر محیط زیست تلاش می کنند، باید در مواجهه با تغییرات آب و هوایی انعطاف پذیری بهتری نیز ایجاد کنند. دکتر برنارد گیندروز، رئیس کمیته فنی ISO/TC 268، شهرها و جوامع پایدار گفت که در COP26، «شهرها به طور فزاینده ای با صدمه‌ها، از جمله رویدادهای طبیعی یا ساخت بشر شدید مواجه می شوند. یک شهر پایدار می‌تواند سیستم‌ها و فرآیندهای خود را آماده کند، بازیابی کند و آن‌ها را تطبیق دهد تا اطمینان حاصل کند که در برابر صدمه‌ها و استرس‌ها تا حد امکان قوی است.

این امر می‌تواند به معنای تعمیر سیستم‌های دفاعی طبیعی در برابر سیل یا توسعه کشاورزی شهری برای پایدارتر‌بودن باشد. همچنین ممکن است به معنای معرفی سیاست‌هایی برای تشویق نصب پنل‌های خورشیدی در سراسر ساختمان‌ها، کاهش اتکا به سوخت‌های فسیلی باشد.

شهرها از لحاظ تاریخی محرک‌های بزرگ تغییرات آب و هوایی بوده اند؛ اما اکنون می‌توانند محرک های کلیدی در کاهش تأثیر انسان بر محیط زیست باشند که با توسعه و استفاده از استانداردهای بین المللی می توان به‌راحتی و کارآمدتر به این امر دست یافت.

حمایت از رهبران شهر

استانداردهای بین المللی کمکی ضروری برای هر کسی محسوب می‌شود که به دنبال بهبود شیوه تعامل دنیای ساخته شده با محیط است، از سیاست گذاران گرفته تا برنامه ریزان و توسعه دهندگان و جوامع. آنها درک بهتری از بهترین عملکرد را گسترش می‌دهند و شاخص‌های کلیدی را برای اندازه گیری موفقیت ارائه می‌کنند.

از آنجایی که دولت‌های محلی نقش کلیدی در توسعه شهرها دارند، استانداردهای معطوف به رهبران شهر می‌تواند کمک ویژه‌ای در پیشبرد توسعه پایدار باشد. برای مثال، ایزو ۳۷۱۰۱ (ISO 37101) می‌تواند توسط رهبرانی که در جوامع متعددی که یک شهر را تشکیل می‌دهند، استفاده شوند. این امر به آنها کمک می‌کند تا از توسعه پایدار در جنبه هایی مانند سلامت و رفاه، حمل و نقل و مدیریت زیست محیطی حمایت کنند.

استانداردهای مورد توافق بین المللی در همه‌جا حیاتی هستند، از ساختمان های فردی گرفته تا توسعه‌های عظیم شهری. استانداردها می‌توانند به دولت‌ها در تعامل با جوامع و بهبود تعامل با افرادی که در فضاهای شهری زندگی می‌کنند، کمک کنند. این استانداردها از پیشرفت هر مرحله از پروژه ساختمان، از استراتژی و برنامه‌ریزی گرفته تا ساخت و ساز،  برای به حداکثر رساندن عمر ساختمان پشتیبانی می کنند.

رویکرد منطقی

استانداردهای ایزو همچنین تضمین می‌کنند همانطور که شهرها را برای پایداری می‌سازیم، آنها را برای سلامت و رفاه نیز آماده می‌کنیم/ کمیته فرعی ISO/TC 268 SC 1 در زیرساخت های جامعه هوشمند، که ISO 37101 را حفظ می‌کند، بر ایجاد زیرساخت‌های محلی متمرکز است و محیط زیست را برای سیاره و جمعیت شهری سالم نگه می‌دارد.

همانطور که دکتر گیندروز توضیح می‌دهد، «استانداردها از یک رویکرد منطقی به توسعه شهری، با چشم اندازهای بلندمدت که به وضوح توسط استراتژی‌ها و نقشه‌های راه تعریف می‌شوند، پشتیبانی می‌کنند. با آموختن از بهترین شیوه، می‌توانیم با تصمیم‌گیری از خطر دور شویم و اعتماد جوامع را به توسعه‌های پایدار القا کنیم.»

کمیته ایزو برای شهرها و جوامع پایدار در حال توسعه استانداردهای شهری جدید است که می‌تواند به کاهش تغییرات آب و هوایی کمک کند. این استانداردها شامل چارچوب‌ها و راهنمایی‌هایی برای برنامه‌ریزانی است که به دنبال توسعه شهرهای هوشمند و انعطاف‌پذیر هستند که جمعیت خود را به روشی پایدار تأمین کنند.

با توجه به اینکه دو سوم از مردم تا سال ۲۰۵۰ در محیط‌های شهری زندگی خواهند کرد، راهنمای ایزو می‌تواند به رهبران بخش‌های دولتی، خصوصی و داوطلبانه مدل‌هایی ارائه دهد تا اطمینان حاصل شود شهرهای آینده ما شهروند محور و مشارکتی هستند و همچنین از طریق فناوری به هم متصل هستند.

اخذ گواهینامه ایزو معتبر

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی انواع گواهینامه‌ ایزو با شماره‌های ۳۳۴۴۴۸۱۴-۰۲۳ و ۳۳۴۴۴۸۱۳-۰۲۳ تماس حاصل فرمایید و یا فرم اخذ ایزو را تکمیل نمایید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.


این مقاله به صورت اختصاصی توسط تیم فنی ایزوسیستم آماده شده است، هرگونه بهره برداری بدون ذکر نام و آدرس منبع شرعا و قانونا ممنوع می باشد.

نیاز به مشاوره دارید؟ با ما تماس بگیرید...

تماس با ایزوسیستم ۳۳۴۴۴۸۱۳-۰۲۳ و ۳۳۴۴۴۸۱۴-۰۲۳

ایزوسیستم برترین مرکز صدور مدارک بین المللی ایزو و دارنده مجوز سازمان صنعت، معدن و تجارت می باشد.

هشدار: مراقب نیش مراکز بدون مجوز رسمی در حوزه ی خدمات مشاوره و صدور گواهینامه های ایزو باشید!