گواهینامه ایزو چیست؟ شرایط و مدارک لازم برای اخذ ایزو

گواهینامه ایزو مدرک و سندی است که پیاده‌سازی موفق الزامات استانداردهای ایزو در سازمان را نشان می‌دهد. این گواهی‌نامه تائیدیه‌ای است از اینکه سازمان مربوطه، به صورت مستمر و قابل اعتماد استانداردهای ISO را رعایت می‌کند و عملکرد مدیریتی خوبی دارد. به‌ عنوان‌ مثال اگر سازمانی موفق به دریافت گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ گردد به این معنی است که الزامات استاندارد ایزو ۹۰۰۱ را به درستی اجرایی کرده است.

گواهینامه ایزو

گواهینامه ایزو چیست؟

گواهینامه ایزو یک استاندارد بین‌المللی است که توسط سازمان بین‌المللی استانداردسازی (ISO) صادر می‌شود. این گواهینامه نشان می‌دهد که یک شرکت یا سازمان، استانداردهای خاصی را در زمینه‌های مختلف مانند کیفیت محصولات، خدمات، مدیریت محیط زیست، ایمنی و بهداشت شغلی رعایت می‌کند. دریافت گواهینامه ایزو به سازمان‌ها کمک می‌کند تا اعتبار و اطمینان بیشتری در بازار کسب کنند، کیفیت کار خود را بهبود بخشند و به مشتریان نشان دهند که به استانداردهای جهانی پایبند هستند.

گواهینامه ایزو چیست؟

سازمان ایزو چیست؟

ایزو چیست؟ درباره گواهینامه ایزو چه می‌دانید؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که ISO یک سازمان بین‌المللی مستقل و غیردولتی است که کارشناسان را برای به اشتراک‌گذاشتن دانش و توسعه‌ای که از نوآوری حمایت کرده و راه‌حل‌هایی برای چالش‌های جهانی ارائه می‌کنند گرد هم می‌آورد. این سازمان دارای عضویت ۱۶۳ نهاد استاندارد ملی است و با دبیرخانه مرکزی در ژنو، سوئیس، اداره می‌شود.

«گواهینامه ایزو سندی است که نشان‌دهنده رعایت استانداردهای بین‌المللی در فرآیندها و محصولات یک سازمان است.»

تاریخچه ایزو

همان طور که گفتیم سازمان بین‌المللی استانداردها یا ایزو، یک سازمان بین‌المللی غیرانتفاعی است که در سال ۱۹۴۷ تأسیس شد. ایزو اهدافی همچون تعیین استانداردهای بین‌المللی جهت بهبود کیفیت محصولات، خدمات، محیط‌زیست و تسهیل تجارت بین‌المللی را دنبال می‌کند. این سازمان استانداردهای متعددی در زمینه‌های مختلف مانند مدیریت کیفیت، مدیریت محیط‌زیست، ایمنی و سلامت کارکنان، امنیت اطلاعات و … تدوین و منتشر می‌کند. استانداردهای ایزو به عنوان راهنمایی برای سازمان‌ها در جهت بهبود عملکرد، افزایش کارایی و رسیدن به سطح استانداردهای بین‌المللی کاربرد دارند.

گواهینامه ایزو معتبر

از کجا ایزو معتبر بگیریم؟ به دلیل تعداد زیاد شرکت‌های گواهی‌کننده ایزو در ایران به طور دقیق نمی‌توان نام و تعداد شرکت‌های CB فعال را ذکر کرد، زیرا این مراکز مرتبا در حال کاهش یا افزایش هستند. اما در حالت کلی گواهینامه ایزو معتبر گواهینامه‌ای است که از مراکز تحت اعتبار IAF یا ASCB صادر شود. برای بررسی اصالت باید نام مرجع صدور را در وب سایت این دو نهاد بین المللی جستجو کنید.

سازمان جهانی اعتباردهی (IAF) بزرگ‌ترین و تنها نهاد اعتباردهی دولتی و سازمان جهانی ASCB بزرگ‌ترین و معتبرترین نهاد خصوصی دنیا، برای ارزیابی مراجع صدور در جهان هستند.

نمونه گواهینامه ایزو مجموعه ایزوسیستم

ایزسیستم برند تجاری شرکت دانش بنیان خانه مدیران است و از سال ۱۳۸۵ در حوزه ارائه خدمات مشاور مدیریت و صدور گوهینامه‌های بین‌المللی ایزو فعالیت می‌کند. این مجموعه ماموریت دارد تا بالاترین سطح رضایت مشتری را در خدمات خود تامین نموده و با پیاده‌سازی و صدور سیستم‌های کیفی و مدیریتی زمینه‌ساز رشد و تعالی سازمان‌ها گردد. در ادامه یک نمونه از گواهینامه‌های صادر شده توسط این مجموعه را مشاهده می‌کنید. برای سفارش گواهینامه ایزو معتبر می‌توانید از طریق فرم درخواست گواهینامه ایزو اقدام کنید.

نمونه گواهینامه ایزو مجموعه ایزوسیستم

با اخذ ایزو از مجموعه ایزوسیستم علاوه بر پیاده‌سازی جامع استاندارد، یک سری گواهینامه مدیریتی برای اشخاص، یک سپاسنامه و یک تندیس مدیر برتر نیز به شما اهدا می‌شود که در ادامه نمونه تندیس و سپاسنامه را مشاهده می‌کنید.

نمونه گواهینامه ایزو مجموعه ایزوسیستم

معرفی مرجع صدور معتبر برای اخذ ایزو

شرکت ممیزی و صدور گواهینامه (مرجع صدورEIQM CERT با هدف ممیزی و صدور گواهینامه در زمینه‌ی استانداردهای ایزو در حوزه مدیریت کیفیت، ایمنی، محیط‌زیست، رضایتمندی مشتریان، صنایع غذایی و … تاسیس گردید. این مجموعه یکی از مراجع صدور معتبر برای گواهینامه‌های ایزو است که تحت اعتبار ASCB فعالیت می‌کند. EIQM گواهینامه‌هایی را صادر می‌کند که در سطح بین‌المللی معتبر هستند و به شرکت‌ها این اطمینان را می‌دهد که پس از ارزیابی‌های لازم، گواهینامه‌های ایزو را با بالاترین استانداردهای جهانی دریافت خواهند کرد.

هزینه صدور گواهینامه‌ ایزو

اعلام هزینه برای صدور گواهینامه‌های ایزو بدون بررسی کامل یک شرکت یا سازمان کار دشواری است؛ زیرا حجم فرایندها، ارتباطات بین فرایندها، تعداد پرسنل و واحدها و … همگی عواملی هستند که در قیمت صدور گواهینامه تاثیر گذارند. اما در مجموع هزینه‌های مرتبط با فرآیند خرید ایزو از مراکز معتبر، بسته به کیفیت و اعتبار مراجع صدور، از ۲,۷۰۰,۰۰۰ تا ۱۵,۰۰۰,۰۰۰ تومان متغیر است.

ISO چگونه استانداردها را توسعه می‌دهد؟

سازمان بین‌المللی استانداردها (ISO) روش‌های مختلفی برای توسعه استانداردها دارد، از جمله:

  1. گروه‌های کاری: گروه‌های کاری را تشکیل می‌دهد که از اعضای مختلف سازمان‌ها، صنایع و حوزه‌های مختلف تشکیل شده‌اند. این گروه‌ها با همکاری و تبادل ایده‌ها و تجارب، به تدوین استانداردهای جدید می‌پردازند.
  2. استفاده از تجربیات بین‌المللی: از تجربیات و دانش کشورها و سازمان‌های مختلف در توسعه استانداردها استفاده می‌کند و سعی می‌کند تا استانداردهایی را تدوین کند که با مشکلات و نیازهای جهانی مطابقت داشته باشند.
  3. بررسی بازخوردها: به بازخوردهای دریافتی از کاربران و متخصصان درباره استانداردها توجه می‌کند و در صورت نیاز، استانداردها را به‌روزرسانی می‌کند تا با تغییرات و نیازهای روز جامعه مطابقت داشته باشند.
  4. مطالعات و تحقیقات: در زمینه‌های مختلف تحقیقات و مطالعات انجام می‌دهد تا نیازها و مشکلات موجود را شناسایی و استانداردهای مناسب را تدوین کند.

این روش‌ها به سازمان ایزو کمک می‌کنند تا استانداردهایی را تدوین کند که با نیازها و توسعه جوامع جهانی هماهنگ باشند و به بهبود کیفیت زندگی و محیط زیست کمک کنند.

مهم‌ترین گواهینامه‌های ایزو:
ایزو ۹۰۰۱
ایزو ۱۴۰۰۱
ایزو ۴۵۰۰۱
ایزو ۱۰۰۰۴
ایزو ۱۰۰۰۲
ایزو ۲۷۰۰۱
ایزو ۲۲۰۰۰

لیست گواهینامه‌های ایزو محبوب

در ادامه با تعدادی از محبوب‌ترین استانداردهای ایزو آشنا می‌شویم:

گواهینامه ایزو ۹۰۰۱

در صدر محبوب‌ترین گواهینامه‌های ایزو، گواهینامه استاندارد ایزو ۹۰۰۱ قرار می گیرد. ایزو ۹۰۰۱ به عنوان اولین و بهترین انتخاب تمامی کسب‌وکارها شناخته می‌شود. این استاندارد به بحث مدیریت کیفیت مربوط بوده و برای تمامی کسب‌وکارهای تولیدی، خدماتی یا پیمانکاری مناسب است.

گواهینامه ایزو ۴۵۰۰۱

در رتبه دوم، گواهینامه ایزو ۴۵۰۰۱ قرار دارد که به موضوع ایمنی، بهداشت شغلی و سلامت کارکنان در محیط کار توجه دارد. با اجرای این استاندارد شاهد افزایش چشم‌گیر سلامت و کاهش خطرات در محیط کار هستیم. این استاندارد نیز برای تمامی کسب‌وکارها به ویژه پیمانکاران کاربرد دارد.

گواهینامه ایزو ۱۴۰۰۱

گواهینامه ایزو ۱۴۰۰۱ در کنار ایزو ۹۰۰۱ و ایزو ۴۵۰۰۱ از دیگر استانداردهای محبوب دنیاست که به موضوع مهم محیط‌زیست می‌پردازد. با اجرای این استاندارد میزان آسیب کسب‌وکارها به محیط کنترل می‌شود و نشان توجه و مسئولیت‌پذیری سازمان نسبت به محیط پیرامون خود است.

گواهینامه IMS

یکی از پرکاربردترین گواهینامه‌ها گواهینامه IMS یا سیستم مدیریت یکپارچه است. اگر کسب‌وکار یا سازمانی بخواهد به صورت موازی و همزمان هر سه گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ ، ایزو ۱۴۰۰۱ و ایزو ۴۵۰۰۱ را اخذ نماید می‌تواند از گواهینامه IMS استفاده کند. اخذ ims از آن جهت مهم است که در اکثر مناقصات و پیمان‌ها درخواست می‌شود.

گواهینامه HSE

گواهینامه HSE یک گواهینامه ایزو نیست ولی تا حد بالایی مشابه و تلفیق دو استاندارد ایزو ۴۵۰۰۱ (استاندارد ایمنی و بهداشت شغلی) و ایزو ۱۴۰۰۱ (استاندارد محیط‌زیست) است. این گواهینامه از آن جهت بسیار مهم است که در بسیاری از مناقصات از پیمانکاران مطالبه می‌شود. HSE-MS یک سیستم مدیریتی بوده و مخفف کلمات ایمنی، سلامت و محیط‌زیست است.

گواهینامه ایزو ۱۰۰۰۴

ایزو ۱۰۰۰۴ یک استاندارد تکمیلی و راهنما است که در توسعه بخش مشتری‌مداری ایزو ۹۰۰۱ کاربرد دارد. این استاندارد به صورت تخصصی به مدیریت رضایت‌مندی مشتریان در سازمان می‌پردازد.

گواهینامه ایزو ۱۰۰۰۲

ایزو ۱۰۰۰۲ هم یک استاندارد راهنما برای ایزو ۹۰۰۱ است که مانند ایزو ۱۰۰۰۴ برای کمک به رضایت‌مندی بیشتر مشتریان از طریق رسیدگی به شکایات آنها تدوین شده است.

گواهینامه ایزو ۲۲۰۰۰

گواهینامه ایزو ۲۲۰۰۰ تخصصی‌ترین گواهینامه‌ی استاندارد ویژه صنایع غذایی اعم از تولید، بسته‌بندی، نگهداری، ترابری و فروش است که به بحث مدیریت ایمنی و سلامت مواد غذایی می‌پردازد. هر سازمانی که به نحوی در زنجیره‌ی تأمین مواد غذایی مشارکت دارد می‌تواند برای دریافت گواهینامهاین استاندارد اقدام کند.

گواهینامه ایزو ۲۱۵۰۰

گواهینامه ایزو ۲۱۵۰۰  برای هر شرکتی که پروژه‌محور کار می‌کند وبه مدیریت پروژه‌ها می‌پردازد کاربرد دارد. این استاندارد گزینه مناسبی برای شرکت‌های پیمانکار است.

گواهینامه ایزو ۱۷۰۲۵

گواهینامه ایزو ۱۷۰۲۵ یکی از گواهینامه‌های موردنیاز برای آزمایشگاه‌های فنی و بازرسی محصولات است. اخیرا دریافت این گواهینامه برای آزمایشگاه‌های مورد تایید مرکز ملی تایید صلاحیت ایران اجباری شده است. نکته مهم و قابل توجه اینکه این گواهینامه حتما باید مستقیما توسط نهادهایی نظیر مرکز ملی تایید صلاحیت ایران صادر گردد و CBها مجوز صدور برای این گواهی را ندارند.

گواهینامه ایزو ۲۱۵۰۰

نمونه گواهینامه ایزو کاربردی در صنایع مختلف

در حالت کلی استانداردهای ایزو به دو دسته عمومی و خصوصی تقسیم می‌شوند. استانداردهای عمومی در همه صنایع قابل استفاده هستند و استانداردهای خصوصی ویژه صنایع خاصی طراحی شده‌اند. در ادامه استانداردهای کاربردی در بعضی صنایع را معرفی می‌کنیم:

  • گواهینامه ایزو ویژه پیمانکاران: مناسب‌ترین گواهینامه ایزو برای شرکت‌های پیمانکاری گواهینامه‌های ایزو ۹۰۰۱، ایزو ۱۴۰۰۱، ایزو ۴۵۰۰۱، IMS و HSE-MS است.
  • گواهینامه ایزو ویژه شرکت در مناقصات: بهترین گواهینامه برای شرکت در مناقصات گواهینامه HSE است. در ادامه اخذ سری گواهینامه‌های IMS شامل ایزو ۹۰۰۱، ایزو ۴۵۰۰۱ و ایزو ۱۴۰۰۱ بسیار کمک‌کننده خواهد بود.
  • گواهینامه ایزو مناسب شرکت‌های مهندس مشاور: گواهینامه‍هایی که برای شرکت‌های مهندس مشاور امتیازآورند شامل گواهینامه DSS، گواهینامه MIS، گواهینامه IMS و گواهینامه HSE هستند.
  • گواهینامه ایزو ویژه کارخانجات و صنایع تولیدی: بهترین گواهینامه ایزو برای کارخانجات در وهله ی اول سری گواهینامه‌های IMS یا همان ایزو ۹۰۰۱ ، ایزو ۱۴۰۰۱ و ایزو ۴۵۰۰۱ هستند.
  • گواهینامه ایزو ویژه شرکت‌های خدماتی: مناسب‌ترین گواهینامه‌های ایزو برای شرکت‌های فعال در حیطه خدمات گواهینامه‌های ایزو ۹۰۰۱، ایزو ۱۰۰۰۴ و ایزو ۱۰۰۰۲ هستند.
  • گواهینامه ایزو ویژه شرکت‌های نفت، گاز و پتروشیمی: گواهینامه‌های ایزو مناسب برای شرکت‌های مرتبط با نفت، گاز و پتروشیمی گواهینامه‌های ایزو ۹۰۰۱ و ایزو ۲۹۰۰۱ (استاندارد صنایع نفت، پتروشیمی و گاز طبیعی) هستند.
گواهینامه ایزو کاربردی

اهمیت بکارگیری استانداردهای ایزو در عمل

توجه داشته باشید که تنها اخذ گواهینامه‌های ایزو کافی نیست. استفاده از الزامات استانداردها در عمل به عنوان یک راهکار اساسی برای بهبود عملکرد، کیفیت و رسیدن به سطح استانداردهای بین‌المللی اهمیت بسیاری دارد. این استانداردها نه تنها به سازمان‌ها کمک می‌کنند تا فرآیندها و سیستم‌های خود را بهبود بخشند و عملکرد بهتری داشته باشند، بلکه به ایجاد اعتماد مشتریان، افزایش اعتبار، کاهش هدررفت منابع و بهینه‌سازی هزینه‌ها نیز کمک می‌کنند.

بکارگیری استانداردهای ایزو در عمل باعث ایجاد تطابق با استانداردهای بین‌المللی، ارتقاء سطح کیفیت محصولات و خدمات، کاهش خطاها و نقص‌ها و بهبود ارتباطات داخلی و خارجی می‌شود و به عنوان یک ابزار مؤثر در راهبرد و توسعه سازمان‌ها مطرح است که می‌تواند به بهبود عملکرد و رشد پایدار آن‌ها کمک کند.

مراحل اخذ گواهینامه ایزو چیست؟

مراحل اخذ گواهینامه ایزو شامل موارد زیر هستند که در ادامه هر مرحله را توضیح می‌دهیم:

  1. انتخاب گواهینامه ایزو مناسب سازمان
  2. انتخاب مرجع صدور معتبر تحت اعتبار IAF یا ASCB
  3. ایجاد و پیاده‌سازی سیستم از طریق مشاور مجرب دارای پروانه
  4. ممیزی و نگهداری

۱- انتخاب گواهینامه موردنظر

انواع مختلفی از گواهی نامه‌ ایزو وجود دارد. برخی از متداول‌ترین آن‌ها شامل ایزو ۹۰۰۱، ایزو ۱۴۰۰۱، ایزو ۲۷۰۰۱ و ایزو ۴۵۰۰۱ است. بسته به اینکه می‌خواهید مدیریت کیفیت، مدیریت محیط‌زیست، مدیریت امنیت اطلاعات، مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی یا … را بهبود ببخشید، می‌توانید هر یک از این گواهی‌های ایزو را انتخاب کنید.

۲- انتخاب مرجع صدور معتبر

سازمان بین‌المللی ایزو، استانداردها را توسعه می‌دهد، اما در فرایند صدور گواهینامه دخالتی ندارد. برای اخذ گواهینامه ISO، سازمان‌ها باید با نهادهای صدور گواهینامه همکاری کنند. هنگام انتخاب یک مرجع صدور گواهینامه، اعتبارسنجی را فراموش نکنید.

۳- ایجاد سیستم مدیریت و پیاده‌سازی

ایجاد سیستم مدیریت طولانی‌ترین مرحله از کل فرایند است. در اینجا باید به صورت کامل با اصول و الزامات استاندارد آشنا شده و آن‌ها را پیاده‌سازی کنید. ارائه آموزش داخلی برای اطمینان از اینکه همه در جهت دستیابی به گواهینامه ایزو تلاش می‌کنند ضروری است.

۴- ممیزی و بهبود مستمر

برای تأیید انطباق سازمان شما با استاندارد ایزو ضروری است که یک حسابرسی توسط نهاد خارجی، ترجیحاً مرجع صدور گواهینامه ISO، انجام شود. ممیزی داخلی منظم نیز به ایجاد کنترل‌های دائمی و بهبود مستمر کمک می‌کند.

مراحل اخذ گواهینامه ایزو چیست

الزامات اخذ ایزو

برای پاسخ به این پرسش که الزامات گواهینامه ایزو چیست ذکر این نکته ضروری است که هر گواهینامه شرایط خاص خود را دارد. به‌عنوان مثال الزامات ایزو ۹۰۰۱ عبارت‌اند از:

  • سیستم مدیریت کیفیت
  • مسئولیت مدیریت
  • مدیریت منابع
  • تحقق محصول
  • اندازه‌گیری، تجزیه‌وتحلیل و بهبود

برای دستیابی به گواهی نامه ایزو ۹۰۰۱:۲۰۱۵، باید یک سیستم مدیریت کیفیت راه‌اندازی کنید و اطمینان حاصل کنید که در صورت نیاز، یک نهاد معتبر آن را ممیزی می‌کند. اگر نتایج ممیزی نشان داد که شما آخرین الزامات استانداردهای ایزو را دارید، می‌توانید گواهینامه خود را دریافت کنید.

نحوه استعلام گواهینامه ایزو

استعلام گواهینامه ایزو به معنی بررسی اصالت گواهینامه صادر شده است. کارفرمایان و مشتریان باید قبل از عقد قرارداد حتما نام مرجع صدور را در سایت نهادهای بالادستی چک کنند و به ادعای شرکت صادر کننده اکتفا نکنند. باتوجه‌به فراوانی مراجع صدور تشخیص اینکه کدام یک معتبر هستند و کدام غیرمعتبر می‌تواند دشوار باشد. فراموش نکنید که داشتن کد رجیستر آنلاین به‌هیچ‌عنوان ملاک اعتبار یک گواهینامه ایزو نیست؛ یک گواهینامه تنها زمانی اعتبار دارد که مرجع صادرکننده در وب‌سایت IAF یا ASCB قابل رصد باشد.

مراحل اخذ گواهینامه ایزو چیست؟

مدارک موردنیاز برای صدور گواهینامه ایزو چیست؟

اگر قصد دارید برای اخذ ایزو درخواست دهید ابتدا باید مراحل پیاده‌سازی استاندارد را تکمیل کرده و مدارک زیر را تهیه کنید:

  • سوابق صلاحیت، آموزش و تجربه
  • نیاز به بررسی محصولات و خدمات
  • سوابق خروجی‌های منطبق و غیر منطبق
  • نتایج حسابرسی داخلی
  • نتایج اقدامات اصلاحی

هزینه صدور گواهینامه‌های ایزو

اعلام هزینه برای صدور گواهینامه‌های ایزو بدون بررسی کامل یک شرکت یا سازمان کار دشواری است؛ زیرا حجم فرایندها، ارتباطات بین فرایندها، تعداد پرسنل و واحدها و … همگی عواملی هستند که در قیمت صدور گواهینامه تاثیر گذارند. اما در مجموع هزینه‌های مرتبط با فرآیند خرید ایزو شامل هزینه‌های صدور گواهینامه توسط مرجع صدور، پیاده‌سازی سیستم‌های مدیریت کیفیت همراه و هزینه‌هایی نظیر آموزش کارکنان و تجهیزات لازم است.

مزایای اخذ ایزو

مزایای مشترک اخذ همه استانداردهای ایزو عبارت‌اند از:

  • افزایش بهره‌وری
  • کاهش هزینه‌ها
  • بهبود رضایت مشتری
  • کارکنان متعهدتر
  • کاهش خطرات
  • کمک به پیروزی در مناقصات
  • کاهش حق بیمه

با اخذ و حفظ گواهینامه ISO، تعهد سازمان خود را به دستیابی به اهداف خود و افزایش اعتبار و اعتماد مشتری ثابت می‌کنید.

بهبود مستمر به کمک اخذ ایزو

اکنون که با کلیت گواهینامه ایزو چیست آشنا شدید می‌دانید که گواهینامه ایزو کیفیت محصولات یا خدمات را تضمین نمی‌کند. این یک سوء تفاهم رایج است که می‌گوییم محصولات دارای گواهی ایزو هستند؛ درواقع شرکت‌ها دارای گواهینامه ایزو هستند نه محصولات. استانداردهای ایزو به شرکت‌ها کمک می‌کند تا به نتایج ثابت دست یابند و به طور مستمر تمام فرایندهای تجاری خود را بهبود بخشند که در نهایت منجر به تولید محصولات باکیفیت‌تری می‌شود.

نحوه تمدید گواهینامه ایزو

تمدید گواهینامه ایزو یعنی کسب‌وکاری که ایزو اخذ کرده است، باید برای تثبیت پایداری در پایان هر چرخه ۳ساله گواهینامه خود را به‌روز کند. اگر شرکت شما تحت استانداردهای ISO معتبر شده است، به این معنی است که در حال حاضر دارای ارزش برند در بازار است. برای حفظ این پایداری، کسب‌وکار شما باید در پایان هر چرخه ۳ساله با یک فرایند تمدید موافقت کند تا گواهینامه را به‌روز کند و گاها ممکن است به طی دوره ایزو یا ممیزی نیاز داشته باشد.

شرایط تعلیق و ابطال گواهینامه ایزو

وقتی یک شرکت نتواند به الزامات استانداردهای ISO که تعیین شده‌اند پایبند باشد یا اعتبار گواهینامه‌های خود را تمدید نکند، گواهینامه‌اش تعلیق می‌شود. تعلیق یک فرایند موقت است و هنگامی که مشکلات اساسی رفع شوند، برداشته می‌شود. اما اگر به هشدار تعلیق توجه نشود و برای رفع موارد عدم انطباق یا تمدید گواهینامه اقدام نکنید گواهینامه شما باطل می‌شود. اگر گواهینامه شما باطل شود برای اخذ مجدد ایزو نیاز به یک فرآیند دوباره‌ و استقرار کامل دارید.

شرایط تعلیق و ابطال گواهینامه ایزو

مشاوره و پشتیبانی ایزو

مجموعه‌های مشاور مانند ایزوسیستم در تمام مراحل اخذ ایزو از ارزیابی اولیه تا صدور گواهی ایزو و مراحل بعد از آن به مشتریان خود کمک کرده و از کل فرایند پشتیبانی می‌کنند. این مجموعه‌ها تلاش می‌کنند تا در بخش‌های زیر از سازمان‌ها حمایت کنند:

ارائه دوره‌های آموزشی ISO

دوره‌های آموزشی ارائه می‌کنند که برای توسعه درک و توانایی افراد در اجرای یک سیستم مدیریت مؤثر طراحی شده‌اند. این دوره‌ها به صورتی آماده شده است که فهم آن‌ها راحت باشد و در پیاده‌سازی با مشکل روبه‌رو نشوید.

مشاوره ISO

اگر پس از دریافت دوره‌های آمورشی و مستندات احساس کردید به پشتیبانی بیشتری نیاز دارید، مشاوره سفارشی ایزو نیز در اختیار شما قرار می‌گیرد. به عنوان مثال، اگر بخواهید سیستم های فعلی خود را بهبود ببخشید تا به طور موثر سیستم مدیریت خود را اجرا کنید می‌توانید از راهنمایی و پشتبانی مراکز مشاور ایزو بهره ببرید.

نحوه تمدید گواهینامه ایزو

گواهینامه‌های accredited و non-accredited

دلایل زیادی وجود دارد که شما ممکن است بخواهید یک سیستم مدیریتی را ایجاد کنید. اکنون که می‌دانید گواهینامه ایزو چیست اولین قدم این است که تصمیم بگیرید کدام مسیر را انتخاب کنید. در اینجا دو گزینه مطرح می‌شود:

  • accredited certification
  • non-accredited certification

منظور از گواهینامه‌های accredited گواهینامه‌های ایزویی است که در اسکوپ تاییدشده توسط نهاد بالایی دستی مرجع صدور ذکر شده باشند و منظور از گواهینامه non-accredited گواهینامه‌هایی است که در اسکپ تاییدشده مرجع صدور قرار نداشته باشند و مرجع صدور به صورت مستقل آن را گواهی می‌کند.

گواهی نامه ایزو برای افراد

گواهی ایزو می‌تواند یک راه عالی برای دستیابی به کیفیت و تعادل باشد. با وجود مزایای مختلف این استانداردها برای شرکت‌ها، ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که آیا یک فرد نیز می‌تواند گواهینامه ایزو را دریافت کند یا خیر.

آیا گواهینامه‌هایی برای افراد وجود دارد؟

گواهینامه ایزو فقط برای شرکت یا سازمان واجد شرایط صادر می‌شود؛ با این حال، دوره‌هایی برای افراد نیز وجود دارد. این دوره‌ها می‌تواند به افراد کمک کند تا استانداردهای ایزو را بهتر درک کنند و رزومه خود را ارتقا دهند. مزیت این گواهی‌ها در این است که می‌توانید دوره‌ها را در عرض چند روز کامل کنید. همیشه توصیه می‌شود که برای دستیابی به حداکثر مزایای دوره‌ها، آموزش را از یک سازمان گواهی معتبر بین‌المللی دریافت کنید.

مقایسه بین گواهینامه ایزو برای شرکت‌ها و افراد

در پاسخ به سوال گواهینامه ایزو چیست دیدید که صدور گواهینامه برای یک شرکت شامل رعایت الزامات استاندارد و در برخی موارد انجام ممیزی خارجی توسط یک نهاد مستقل صدور گواهینامه ایزو است. این امر ثبات و کیفیت محصولات و خدمات و رضایت مشتری را هدف قرار می‌دهد. اما افراد برای دریافت گواهینامه کافی است تنها یک دوره آموزشی بگذرانند. صدور گواهینامه ایزو می‌تواند برای افراد و سازمان‌ها مفید باشد.

جمع‌بندی

گواهی‌ نامه ایزو یک تأییدیه رسمی است که سازمان‌ها و شرکت‌ها برای نشان‌دادن رعایت استانداردهای ISO در فعالیت‌ها و سیستم‌های خود دریافت می‌کنند. برای دریافت این گواهینامه‌ها سازمان یا شرکت باید فرآیندها و سیستم‌های خود را با استانداردهای ایزو هماهنگ کند و توسط یک سازمان مستقل و معتبر ارزیابی و بررسی شود. اگر سازمان مورد ارزیابی، الزامات استانداردها را به‌طور کامل رعایت کرده باشد، گواهینامه ISO را دریافت می‌کند.

سوالات متداول

گواهینامه ایزو چیست؟

گواهینامه ایزو (ISO) یکی از مهم‌ترین مدارک بین‌المللی است که نشان‌دهنده کیفیت، ایمنی و بهره‌وری در یک سازمان یا شرکت است.

دلیل نیاز به گواهینامه ایزو چیست؟

اکنون که می‌دانیم گواهینامه ایزو چیست نیاز خود به آن را درک می‌کنیم. گواهی ایزو به سهام‌داران و مشتریان شما نشان می‌دهد که کسب‌وکاری پایدار و آماده رشد دارید.

مدت اعتبار گواهی نامه ایزو چقدر است؟

گواهینامه‌ای که دریافت می‌کنید برای سه سال اعتبار دارد؛ اما کد رجیستر آن باید سالانه تمدید شود. پس از ۳ سال صدور مجدد برای شما انجام می‌شود.

مزایای گواهی ایزو برای شرکت‌های کوچک چیست؟

گواهینامه ایزو به سازمان‌ها کمک می‌کند در زمان و هزینه صرفه‌جویی کرده و کارایی را بهبود بخشند، موفق بمانند و با شرکت‌های بزرگ رقابت کنند که ارزش سرمایه‌گذاری را دارد.

اهداف صدور گواهینامه ایزو چیست؟

هدف از صدور و دریافت گواهینامه ایزو توسعه، حفظ و قرار دادن دستورالعمل‌‌‌های سیستم مدیریت کیفیت در مرکز روش انجام کسب‌وکار سازمان است. 

اخذ گواهینامه ایزو معتبر از ایزوسیستم

برای اخذ ایزو می‌توانید از طریق صفحه دریافت ایزو درخواست خود را به صورت سریع ثبت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید از طریق شماره‌های ۳۳۴۴۴۸۱۴-۰۲۳ و ۳۳۴۴۴۸۱۳-۰۲۳ با ما در تماس باشید یا از طریق تکمیل فرم اخذ ایزو کارشناسان ما با شما تماس خواهند گرفت.


این مقاله به صورت اختصاصی توسط تیم فنی ایزوسیستم آماده شده است، هرگونه بهره برداری بدون ذکر نام و آدرس منبع شرعا و قانونا ممنوع می باشد.

نیاز به مشاوره دارید؟ با ما تماس بگیرید...

۰۲۳-۳۳۴۴۴۸۱۳ ۰۲۳-۳۳۴۴۴۸۱۴

ایزوسیستم برترین مرکز صدور مدارک بین المللی ایزو و دارنده مجوز سازمان صنعت، معدن و تجارت می باشد.

هشدار: مراقب نیش مراکز بدون مجوز رسمی در حوزه ی خدمات مشاوره و صدور گواهینامه های ایزو باشید!