MDM چیست؟ مدیریت داده اصلی
MDM چیست؟ مدیریت داده اصلی را مخفف Master Data Management نامگذاری کردند. MDM مجموعهای یکنواخت از دادهها را در مورد مشتریان، محصولات، تأمینکنندگان و سایر نهادهای تجاری از سیستمهای مختلف فناوری اطلاعات ایجاد میکند. شما نیز از mdm استفاده کنید تا مطمئن شوید که شناسهها و سایر عناصر دادههای کلیدی مربوط به آن را در کل سازمان دقیق و سازگار کردید.
غالبا شرکتهای بزرگ این سیستم را پیاده میکنند. شما نیز برای اینکه دادههای خود را مدیریت کنید به آن نیاز دارید. روند کار به این صورت است که mdm را کامل پیادهسازی میکنید. با این روش دادهها را بین سیستمهای تجاری مختلف به اشتراک بگذارید و محاسبات را در معماریهای سیستمی تسهیل کنید. اگر دادههای اصلی را به صورت مؤثر مدیریت کنید، دادههای مورداستفاده در هوش تجاری (BI) و برنامههای تحلیلی راقابلاعتمادتر میکنید.
فهرست مطالب
MDM چیست؟
قبلا گفتیم که mdm دادهها را مدیریت میکند. با این سیستم دادههای خود را پاکسازی و یکپارچه کنید. منابع داده را به سیستم اضافه کنید تا شناسایی، جمعآوری، تبدیل و تعمیر دادهها را شروع کند. در ادامه mdm دادهها را به آستانههای کیفیت میرساند، طرحوارهها و طبقهبندیها را ایجاد میکند و شما به این وسیله یک مرجع اصلی از دادههای با کیفیت بالا ایجاد کردهاید.
سازمانها با MDM دادههای خود را در سرتاسر سازمان دقیق، بهروز و سازگار میکنند. دامنه، دادههای اصلی را طبقهبندی میکند. دامنههای متداول MDM را در ادامه ذکر کردهایم:
- MDM مشتری
- MDM محصول
- MDM تأمینکننده
- MDM مرجع
- MDM مکان
- MDM دارایی
- MDM کارکنان
چرا به MDM نیاز دارم؟
سازمانهای بزرگ منابع اطلاعاتی متعددی ایجاد میکنند و در اینکه آنها را چگونه مدیریت کنند به مشکل میخورند؛ به همین دلیل هزینههای بسیاری را متحمل میشوند. این سازمانها از کانالهای مختلفی پروژه میگیرند و باید دادههای ورودی را یکپارچه کنند؛ زیرا حجم بالای پروژههایی که قبول میکنند در طول زمان منابع اطلاعاتی را تغییر میدهد و آنها را ناهمگام، تکهتکه، ناقص، نادرست و ناسازگار میکند. سپس مدیر حساب بر اساس اطلاعات ناقص یا نادرست برنامهریزی و عمل میکند. دادههای غلط در عملکرد کل سازمان بینظمی ایجاد میکند.
MDM یک پروفایل مشتری قابلاعتماد ایجاد میکند تا چنین مسائلی در دادههای یک شرکت را حل کند. اکنون شما یک منبع قابلاعتماد از دادههای جاری ایجاد کردید. منابع داده قابل اعتماد به شما دید بهتری از محصولات و تأمینکنندگان میدهند؛ همچنین مشارکت مشتری را افزایش میدهند و تجربهای ثابت را برای کارمندان و مشتریان رقم میزنند.
زمینه کاربرد MDM چیست؟
MDM را برای سازمانهای بزرگ جهانی طراحی کردهاند. سازمانهایی که دادههای خود را در سیستمهای متعدد توزیع میکنند یا بهصورت ادغام و اکتساب مکرر در مقیاس بزرگ فعالیت میکنند. وقتی مدیر یک شرکت، شرکت دیگری را میخرد و دو مجموعه را ادغام میکند چالشهای گستردهای را برای یکپارچهسازی دادهها ایجاد میکند. او باید با کمک MDM این چالشها را کاهش بدهد و زمان رسیدن به ارزش و ثبات را سریع کند.
MDM از تجارب ناهمگون مشتری در شرکتهایی با نقاط و کانالهای تعامل متعدد جلوگیری میکند. شرکتها با این سیستم یک منبع مورداعتماد از داده ایجاد میکنند و با خیال راحت به آن تکیه میکنند. mdm دادهها را جمعآوری و یکپارچه میکند و علاوهبر این از خطاهای انسانی هم جلوگیری میکند.
مزایای MDM چیست؟
MDM اطلاعاتی را که به سیستم وارد میکنید تحلیل میکند و ثبات دادهها را افزایش میدهد. از این سیستم استفاده کنید تا یک مجموعه یکنواخت دادههای اصلی در مورد مشتریان و سایر نهادها ایجاد کنید؛ با این روش خطاهای عملیاتی را کاهش دهید و فرایندهای تجاری را بهینهسازی کنید.
افزایش رشد درآمد
اگر میخواهید پیشنهادهای فروش متقابل ارائه کنید و فروش شخصی را افزایش دهید، باید اطلاعات قابلاعتماد و کاملی برای نقاط تماس مشتری ایجاد کنید. MDM منبع تلفیقی از دادههای اصلی کلیدی در مورد مشتریان، محصولات و روابط بین داده اصلی را ایجاد میکند و در اختیار شما قرار میدهد.
این منبع داده دقیق به مشتریان پاسخ مناسب میدهد و در کانالی که آنها انتخاب میکنند به افزایش درآمد کمک میکند. اکثر هولدینگها MDM را در سازمان خود اجرایی میکنند. با این روش مشتریان خود را بیشتر درک میکنند و اطمینان حاصل میکنند که پیشنهادها فروش را در زمان مناسب برای مشتریان ارسال میکنند.
بهبود بهرهوری
با Master Data Management، میتوانید سربار و هزینههای فناوری اطلاعات را حذف کنید، یک منبع کامل، ثابت و قابلاعتماد از دادههای اصلی را به سراسر سازمان ارائه دهید و کارایی عملیاتی را افزایش دهید. MDM همچنین روابط پیچیده بین محصولات، مشتریان، فروشندگان و مکانها را مدیریت میکند دید و کنترل بر فعالیتهای تجاری را بهبود میدهد.
بهینهسازی زنجیره تأمین
MDM دیدگاهی متمرکز در مورد محصولات و اطلاعات دقیق در مورد موجودی، بازده محصول و اقلام موجود در زنجیره تأمین ارائه میکند که مدیریت موجودی، پیشبینی و خدمات مشتری را بهبود میبخشد. برنامهها، فرایندها و افرادی که کسبوکار شما را اداره میکنند باید وظایف خود را محقق کنند؛ اطمینان حاصل کنید که اطلاعاتی دقیق و بهموقع برای حمایت از طرحهایی که آنها ارائه میکنند در دسترس قرار دهید.
شناسایی سریعتر بینشها
MDM به کاربران تجاری اجازه دسترسی مستقیم به اطلاعات را میدهد؛ دادهها را مدیریت میکند و با دادههای اصلی تعامل بصری ایجاد میکند تا زمان رسیدن به بینش و عمل را سرعت ببخشد. وقتی شما یک منبع غنی از دادههای محصول ایجاد میکنید، میتوانید محصولات و خدمات جدید را سریعتر معرفی کنید.
بهبود رضایت مشتری
شرکتها دادهها را مدیریت و شخصیسازی میکنند تعاملات یک تجربه ثابت در سراسر کانالها را ارائه میدهند. محصولات و خدمات را با خواستهها و نیازهای خاص مشتری تطبیق میدهند، درنتیجه وفاداری را تسریع میکنند و فروش را افزایش میدهند.
بهبود انطباق
درنهایت شما یک مرجع از دادههای اصلی متمرکز و کامل ایجاد کردید. این مرجع به کاهش هزینههای مرتبط با گزارش انطباق و جریمهها کمک میکند. وقتی داده اصلی را مدیریت میکنید، فروشنده با مشکلات کمتری روبهرو میشود و با انطباق محصول محصول جدید را به راحتی وارد بازار میکند.
ابتکارات تجاری رایج MDM چیست؟
به کمک MDM کلیه عملیات قرائت تجهیزات (مانند کنتورها، مودم ها، سنسورها، دستگاه ها و…)، جمع آوری اطلاعات، تجزیه و تحلیل دادهها، اعلام آلارمها، محاسبات صدور قبض و… را با سرعت بالا و به صورت خودکار انجام میدهید و کلیه اشتباهات و خطاهای انسانی را نیز از این چرخه حذف میکنید. MDM به مدیران کمک میکند تا تصمیمات تجاری آگاهانه تری بگیرند. با این روش خطاهای موجود در دادهها را حذف میکنید و از افزونگی جلوگیری میکنید.
این مقاله تا اینجا نحوه عملکرد mdm را توضیح داده است و شمار را با کلیت موضوع آشنا کرده است. MDM را تعریف کردیم. مزایای آن را بررسی کردیم. زمینه کاربرد و لزوم استفاده را نیز مطرح کردیم. اما این سیستم برخی ابتکارات تجاری رایج را نیز موردتوجه قرار میدهد. لیست این موارد را در ادامه مشاهده کنید.
- تجربه مشتری
- تجزیهوتحلیل
- ادغام و تملک
- حاکمیت و انطباق
- بهرهوری عملیاتی
- بهینهسازی تأمینکننده
- تجربه محصول
اهمیت MDM چیست؟
شما در عملیات تجاری به سیستمهای پردازش تراکنش تکیه میکنید. BI و تجزیهوتحلیل به طور فزایندهای تلاشهای تعامل با مشتری، مدیریت زنجیره تأمین (SCM) و سایر فرایندهای تجاری را هدایت میکنند. اما بسیاری از شرکتها دیدگاه واحد و واضحی از مشتریان خود در دسترس قرار نمیدهند. مشاوران بزرگ یک دلیل رایج این مسئله را تفاوت دادههای مشتری از یک سیستم به سیستم دیگر عنوان کردهاند.
بهعنوانمثال، کارشناسان سوابق مشتری را در سیستمهای ثبت سفارش، حملونقل و خدمات مشتری اشتباه وارد کنند. آنها ممکن است به دلیل تفاوت در نام، آدرس و سایر ویژگیها یکسان اشتباه کنند. برنامههای MDM سیستمهای منبع چندگانه را در قالب استاندارد یکپارچه نمیکنند و یک نمای واحد را فراهم میکنند.
MDM دادههای مشتری را هماهنگ میکند و مجموعهای از دادههای اصلی برای استفاده در همه سیستمهای قابلاجرا تشکیل میدهد. در این صورت سازمانها سوابق مشتریان تکراری را با دادههای نامتناسب حذف میکنند و به کارگران عملیاتی، مدیران تجاری و تحلیلگران داده تصویر کاملی از مشتریان فردی بدون نیاز به جمعآوری ورودیهای مختلف ارائه میدهند.
معماری MDM چیست؟
MDM را به دو شکل طراحی کردهاند؛ شما میتوانید آنها را بهصورت جداگانه یا پشتسرهم پیادهسازی کنید. هر دو یک رویکرد سیستماتیک برای مدیریت دادههای اصلی ارائه میدهند که معمولاً آنها را با استقرار یک مرکز MDM متمرکز که در آن دادههای اصلی را ذخیره و نگهداری میکنند، فعال میکنند:
- MDM تحلیلی بر تغذیه دادههای اصلی منسجم به انبارهای داده و سایر سیستمهای تحلیلی تمرکز میکند.
- MDM عملیاتی بر دادههای اصلی در سیستمهای تجاری تمرکز میکند.
سازمانها بسته به اینکه چگونه برنامههای MDM خود و ارتباطات بین مرکز و سیستم منبع را ساختار میدهند، روشهای مختلفی برای معماری سیستمهای MDM بوجود آوردهاند. مشاوران مدیریت داده و فروشندگان نرمافزار، سبکهای اولیه این معماری را شناسایی و به موارد زیر تقسیم کردند:
معماری رجیستری MDM چیست؟
معماری رجیستری یک شاخص یکپارچه از دادههای اصلی را برای استفادههای تحلیلی بدون تغییر هیچ یک از دادهها در سیستمهای منبع جداگانه ایجاد میکند. این معماری که آن را بهعنوان سبکترین معماری MDM میشناسند، با ابزارهای پاکسازی و تطبیق دادهها بورودیهای تکراری در سیستمهای مختلف و ارجاع متقابل آنها در رجیستری استفاده میکند.
رویکرد تلفیق MDM چیست؟
رویکرد تلفیق مجموعهای از دادههای اصلی سیستمهای منبع مختلف را استخراج میکند و در مرکز MDM ادغام میکند. این روند یک مخزن متمرکز از دادههای اصلی منسجم را برای استفاده در BI و تجزیهوتحلیل گزارش سازمانی ایجاد میکند، اما سیستمهای عملیاتی همچنان از دادههای اصلی خود برای پردازش تراکنش استفاده میکنند.
سبک همزیستی MDM چیست؟
سبک همزیستی مجموعه تلفیقی از دادههای اصلی را در هاب MDM ایجاد میکند. این سبک، تغییرات دادههای اصلی در سیستمهای منبع جداگانه را در هاب بهروزرسانی میکند و سپس دادهها را به سیستمهای دیگر منتقل میکند. در این صورت همه از دادههای یکسانی استفاده میکنند و تعادلی بین مدیریت در سطح سیستم و حاکمیت متمرکز دادههای اصلی برقرار میکنید.
معماری تراکنش MDM چیست؟
معماری تراکنش را بهعنوان یک سبک متمرکز معرفی کردند. این رویکرد بهروزرسانی دادههای اصلی را به هاب MDM منتقل میکند. سپس تغییرات داده را در هر سیستم منبع منتشر میکند. سازمانها معتقدند اگر از این سبک استفاده کنند به جای بهبود اوضاع، خود را محدود کردهاند؛ زیرا باید بهصورت کامل بر آن تمرکز کنند، اما اگر برای این روش وقت بگذارند، معماری تراکنش بالاترین سطح کنترل سازمانی را برایشان فراهم میکند.
بهترین شیوههای MDM
MDM را به کمک روشهای خاصی توسعه دادند. این روشها بر یکپارچهسازی دادهها برای نهادهای خاص تمرکز میکنند (بهویژه یکپارچهسازی دادههای مشتری (CDI) و مدیریت اطلاعات محصول (PIM)).
متخصصان، MDM را بر پایه فناوری شکل دادند؛ اما این سیستم به همان اندازه که براساس یک فرایند سازمانی یا مردمی عمل میکند، پروسه فنی را نیز دنبال میکند. مدیران تجاری باید با کاربران برنامههای MDM همکاری کنند؛ بهویژه اگر دادههای اصلی را به طور مرکزی مدیریت میکنید و مرکز MDM سیستمهای عملیاتی را بهروزرسانی میکند. ذینفعان مختلف داده در یک سازمان در مورد نحوه ساختار دادههای اصلی و سیاستهای اعمال تغییرات در سیستمها تصمیم میگیرند.
چالشهای MDM چیست؟
با گسترش تعداد و تنوع سیستمها و برنامههای کاربردی در یک سازمان، مزایای بالقوه MDM را افزایش میدهید؛ به همین دلیل، شرکتهای بزرگ ارزش بیشتری برای MDM قائلاند تا کسبوکارهای کوچک و متوسط (SMB). بااینحال، به دلیل پیچیدگی برنامههای MDM سازمانی حتی شرکتهای بزرگ نیز در استفاده از آن به مشکل میخورند.
هنگامی که مدیران، چند شرکت را ادغام میکنند باید از MDM استفاده کنند. این سیستم به سادهسازی و یکپارچهسازی دادهها، کاهش ناسازگاریها و بهینهسازی کارایی عملیاتی در سازمان کمک میکند؛ اما ممکن است در بین واحدهای تجاری چالش ایجاد کنید. شرکتها به صورت روزافزون از سیستمهای کلانداده در سازمانها استفاده میکنند؛ این امر فرایند MDM را با افزودن اشکال جدیدی از دادههای غیرساختیافته و نیمهساختاریافته در انواع پلتفرمها پیچیده میکند.
قابلیتهای اصلی MDM
دادههای حیاتی سازمان را در میان دهها سیستم مختلف تقسیم میکنند. هر واحد سعی میکند دادههای مربوط به خود را بهصورت جداگانه مدیریت کند؛ لذا دادههای حیاتی را پس از گذر از سامانهها و رسیدن به سیستم مقصد، به طور بدی ارائه میدهند یا تفسیر میکنند.
اگر دادههای تمیز، پایدار و چابک را ایجاد و حفظ کنید، رابطهای بهتر میان سازمان و مشتری ایجاد کردهاید و سازمان را مجبور به تصمیمگیری بهتر و سریعتر میکنید. سازمانها با تحلیل دادههای سازمانی، افزایش بهرهوری، نوآوری، انطباق با مقررات، بهبود تصمیمگیری در ادغام و مالکیت و… شروع به بهبود فرآیندها کردهاند.
دادهها را انعطافپذیر میکند
یک مخزن داده اصلی قابلتوسعه با ویژگیهای مدلسازی دادههای انعطافپذیر، نمای متمرکزی از روابط بین انواع دادهها را ارائه میدهد. همچنین روابط پیچیده بین دامنهای را شفافسازی میکند و راهحل MDM انعطافپذیر و چند دامنهای را ارائه میدهد.
سبکهای مختلف را در اختیار کاربر قرار میدهد
پلتفرمهای MDM از هر چهار سبک مدیریت داده اصلی پشتیبانی میکنند. این سیستم سبک تألیف مرکزی، ادغام، همزیستی و رجیستری را پوشش میدهد.
دادههای بیدرنگ و ایمن تولید میکند
از راهحلهای برتر MDM استفاده کنید تا دادهها را در صورت تقاضا منتشر کنید و دادههای اصلی دقیق را بدون به خطر انداختن امنیت سیستم ارائه دهید. کاربران با دادههای بلادرنگ میتوانند بهتر واکنش نشان دهند و بر اساس بینشهایی که کشف کردند سریعتر تصمیم بگیرند.
دادهها و گردش کار را تجسم میکند
راهحلهای MDM یک جزء تجسم داده را ارائه میدهد تا شما بتوانبد مشکلات کیفیت را شناسایی و بهراحتی برطرف کنید. این قابلیت همچنین به کاربران کمک میکند تا دائماً بهبودها، نظارت بر فرایندها و ایجاد داشبوردهایی برای تجزیهوتحلیل دادههای عملی ایجاد کنند.
یک رابط کاربری قابلتنظیم و تجاری پسند ایجاد میکند
طراحی بصری و کدنویسی مطلوب به شما امکان میدهد از اقدامات ساده مثل کشیدن و رهاکردن استفاده کنید تا رابطهای کاربری سفارشی ایجاد کنید. با این روش میتوانید رابطهای کاربری پاکتر، سادهتر و انعطافپذیرتر را برای راهحل مدیریت داده اصلی خود طراحی کنید.
دادههای یک سازمان اغلب از منابع مختلف و توسط افراد زیادی جمعآوری میشوند. اگر آنها را به طور مؤثر مدیریت نکنید، میتواند منجر به اطلاعات اضافی و حتی متناقض شود. همانطور که سازمان شما رشد میکند و پیچیدهتر میشود، ایجاد فرایندها و ابزارهایی برای اینکه حیاتیترین دادههای هود را مدیریت کنید ضروری است.
داده اصلی چیست؟
دادههای اصلی برای عملکرد یک کسبوکار نقشی حیاتی ایفا میکنند. معمولاً کارمندان سیستم این دادهها را در سراسر شرکت به اشتراک میگذارند و چندین بخش و پرسنل برای تصمیمگیری از آنها استفاده میکنند. انواع دادههای اصلی را بسته به نوع سازمان متفاوت دستهبندی میکنند، اما همه آنها ویژگیهای مشابهی دارند:
- دادههای اصلی تمایل به تغییر کمتری نسبت به سایر دادهها دارند، اما تغییر میکنند. مجموعهدادههایی که هرگز تغییر نمیکنند بهندرت بهعنوان داده اصلی طبقهبندی میشوند.
- دادههای اصلی معمولاً مجموعه داده های بزرگی را دربر میگیرند. آنها به فرایندهایی نیاز دارند که اطلاعات را بهروز و دقیق نگه دارند.
- برای عملیات روزانه سازمان و همچنین تصمیمگیری تحلیلی باید دادههای اصلی را بسازید، مدیریت کنیدو در کل روند از آن استفاده کنید.
- دادههای اصلی معمولاً دادههای تراکنش را پوشش نمیدهند. اما آنرا بهعنوان زیرمجموعه دادههای تراکنش قرار میدهیم؛ مانند دادههایی که مشتری، محصول یا نقطه خرید را توصیف میکنند.
تفاوت EMM و UEM با MDM چیست؟
EMM و UEM اهداف مشابه با MDM را پوشش میدهند. Enterprise Mobility Management (EMM) را تجسم اولیه MDM میدانیم که نقش آن را قبل از اینکه طرحهای Bring Your Own Device (BYOD) را گسترش بدهند پررنگ کرده بودند.
Unified Endpoint Management (UEM) مقش متفاوتتری را ایفا میکند و بر روی دستگاه های استاتیک تمرکز میکند. این نرمافزار را برای چاپگرها، رایانههای رومیزی، پروژکتورها، سوئیچهای شبکه، نمایشگرها و هر چیز دیگری که در محل کار پیچ و مهره کرده باشید یا به دیوار ثابت کردهاید استفاده میکنند.
مدیریت دادههای شرکتی
دادههای شرکتی کل مجموعه فعالیتهایی است که برای بهبود کیفیتهای شرکت باید آنها را مدیریت کنید؛ برای اینکه بتوانید دادههای یک شرکت را کنترل و مدیریت کنید باید روندی را طی کنید:
- استراتژی برای کیفیت دادههای شرکت
- کنترل کیفیت دادهها
- فرایندهای کیفیت شرکتی و روشها
- سازمان کیفیت دادههای سازمان
- معماری دادهها برای کیفیت دادههای شرکت
- برنامههای کاربردی برای کیفیت دادههای شرکت
الزامات MDM چیست؟
هر سازمان باید از اطلاعاتش استفاده کند و به مشتریان سرویس ارائه بدهد. برای اینکه بتوانید از اطلاعات خود سود ببرید باید تلاش، برنامهریزی، هماهنگی و تعهد را فراموش نکنید. MDM سازمان را بهطور گسترده رهبری میکند و به مهارتهای فنی و غیرفنی نیاز دارد. همه کارمندان یک مجموعه باید نقش خود در این سیستم را بپذیرند تا تعادل را در کل مجموعه برقرار کنند.
جمعبندی
MDM ابزارها و فرایندهایی را پوشش میدهد که یک سازمان وقتی نلاش میکند تا منبع واحدی از حقیقت برای دادههای حیاتی خود ایجاد کند، استفاده میکند. نباید MDM را با EDM (مدیریت دادههای سازمانی) اشتباه بگیرید. EDM دادههای شما را فهرستبندی میکند و با کنترل کردن آنها سازمان را در مسیر هدف اصلی قرار میدهد.
همه سازمانها به MDM نیاز ندارند و در همه شرایط ایجاد زیرساختهای لازم را منطقی نمیدانیم. بااینحال، اگر سازمانی بسیار بزرگ یا پیچیده تاسیس کردهاید و اغلب باید دادهها را توزیع یا ادغام کنید، احتمالاً این راهحل به حل برخی از چالشهای دادههای حیاتی شما کمک میکند.
گواهینامه ایزو معتبر
ایزوسیستم با برترین مراجع صدور (CB) همکاری میکند و انواع گواهینامههای بینالمللی ایزو (ISO) را برای سازمانها و سایر مراکز تجاری و غیرتجاری صادر میکند. شرکت دانش بنیان خانه مدیران، ایزوسیستم را بهعنوان برند تجاری خود ثبت کرده و از سال ۱۳۸۵ در حوزه ارائه خدمات مشاور مدیریت و صدور گوهینامههای بینالمللی ایزو فعالیت میکند.
برای اخذ ایزو از طریق صفحه دریافت ایزو درخواست خود را به صورت سریع ثبت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق شمارههای ۳۳۴۴۴۸۱۴-۰۲۳ و ۳۳۴۴۴۸۱۳-۰۲۳ با تماس بگیرید یا از طریق تکمیل فرم اخذ ایزو کارشناسان ما با شما تماس خواهند گرفت.
این مقاله به صورت اختصاصی توسط تیم فنی ایزوسیستم آماده شده است، هرگونه بهره برداری بدون ذکر نام و آدرس منبع شرعا و قانونا ممنوع می باشد.
نیاز به مشاوره دارید؟ با ما تماس بگیرید...
۰۲۳-۳۳۴۴۴۸۱۴ایزوسیستم برترین مرکز صدور مدارک بین المللی ایزو و دارنده مجوز سازمان صنعت، معدن و تجارت می باشد.
هشدار: مراقب نیش مراکز بدون مجوز رسمی در حوزه ی خدمات مشاوره و صدور گواهینامه های ایزو باشید!