مدیریت داده‌های سازمانی یا EDM چیست؟

مدیریت داده های سازمانی

مدیریت داده‌های سازمانی یا EDM را مخفف Enterprise Data Management نامگذاری کردند. EDM داده‌های سازمان را فهرست‌بندی و کنترل می‌کند و بر داده‌ها و افراد نظارت می‌کند. با این سیستم می‌توانید داده‌های باکیفیت را در مکانی استاندارد ذخیره کنید و به‌موقع در اختیار افراد قرار دهید.

مسئول EDM چه کاری انجام می‌دهد؟

اغلب مدیران پایگاه‌داده یا پروژه‌های فناوری اطلاعات بر داده‌ها نظارت می‌کنند. آن‌ها بر چرخه عمر داده‌های کسب‌وکار شما نظارت می‌کنند، جریان داده‌های دریافتی را مستند و هدایت می‌کنند و داده‌هایی را که کسب‌وکار به آن نیاز ندارد را حذف می‌کنند. شرکت‌ها با پیاده‌سازی موثر این سیستم، داده‌ها را کمتر در معرض نقض و تجزیه‌وتحلیل نادرست قرار می‌دهند.

مزایای مدیریت داده‌های سازمانی

اگر داده‌های سیستم خود را مدیریت کنید، می‌توانید آن‌ها را در مکانی امن نگه‌دارید و در زمان نیاز در اختیار کاربر بگذارید. اگر پارامترهای این سیستم را اجرایی کنید به کسب‌وکار شما سود می‌رساند. برخی از این پارامترها را در ادامه بررسی می‌کنیم:

  • دسترسی به داده‌های باکیفیت بالا برای تجزیه و تحلیل دقیق
  • اطمینان از ایمن و صحیح بودن داده‌ها
  • ادغام داده‌هایی چندین منبع برای افزایش کارایی
  • داشتن یک معماری داده منسجم و هماهنگ با شرکت شما

 

مزایای مدیریت داده‌های سازمانی

MDM در مقابل EDM

MDM در ظاهر مشابه EDM است، اما یک نمای واحد از داده‌های شما را در غالب یک فایل اصلی ایجاد می‌کند. فایل اصلی، ملزومات موردنیاز شما برای یک فرایند مشخص را تعریف می‌کند. این سیستم را مانند یک سند الزامات در نظر بگیرید که فیلدها و ورودی‌های لازم را برای منبع داده شما شرح می‌دهد.

فایل اصلی بعدهای موردنیاز را در یک مجموعه‌داده فهرست می‌کند. همه چیز به این بستگی دارد که از چه داده‌های تجاری در فرایندی که می‌خواهید مدیریت کنید استفاده می‌کنید. وقتی پروژه‌ای را شروع می‌کنید باید تصمیم بگیرید که به MDM نیاز دارید یا به EDM.

اجزای مدیریت داده‌های سازمانی

اولین قدم در استفاده کردن از EDM این است که ممیزی داده را تکمیل کنید. مسئول EDM، داده‌های بخش تولید، داده‌های درحال استفاده استفاده و داده‌های حذف شده در یک فرایند تجاری را فهرست یا نمودار می‌کند. ما باید مطمئن باشیم که همه چیز را تاحدامکان جامع فهرست کنیم؛ حتی ایمیل‌ها و یادداشت‌ها. متأسفانه، حجم زیاد داده‌ها می‌تواند پروژه‌هایی مانند فهرست‌نویسی و آماده‌سازی آن‌ها را چالش‌برانگیز، فشرده و پیچیده کند. اما پس از اینکه این پروژه را تکمیل کردید داده‌هایی معتبر و منظم دراختیار بخش‌های مرتبط قرار می‌دهید.

مستندسازی و شفافیت

پروژه‌های تعمیر و نگهداری از داده را به‌صورت برنامه‌ریزی‌شده و منظم پیش ببرید. مباشر داده خود را که فایل اصلی یا اسناد EDM را حفظ می‌کند، شناسایی کنید. سپس یک طرح جانشینی روشن ایجاد و مستند کنید که اگر مباشر داده فعلی شما شرکت را ترک کرد، چه کسی را جانشین او قرار می‌دهید. نقش‌ها و قوانین مرتبط با داده‌های سازمانی خود را به‌وضوح تعریف کنید و تصمیم بگیرید که بخش فناوری اطلاعات و مدیران پایگاه‌داده چقدر درگیر می‌شوند.

اسناد خود را منتشر کنید، همه آن‌ها را در مکانی آسان برای دسترسی و اشتراک‌گذاری نگه دارید و افراد مناسب را به‌درستی از مطالب مهم مطلع کنید. اگر رویه‌های EDM را مستند کنید، شفافیت را برای بقیه سازمان شما تضمین می‌کند و باید یکپارچگی آن را به‌دقت در نظر بگیرید. هنگامی که شفافیت و همکاری را در اولویت قرار دهید، سازمان شما از EDM پشتیبانی و به آن اعتماد می‌کند.


اشکال داده‌ها در EDM

داده‌های سازمانی یعنی تمام اطلاعات دیجیتالی که در سیستم‌های شرکتی وارد می‌کنید. اشکال اولیه داده‌های سازمانی، داده‌های ساختاریافته (صفحه‌های گسترده و پایگاه‌های داده) و داده‌های بدون ساختار (تصاویر، ویدئوها و سایر گرافیک‌ها) را شامل می‌شود. نمونه‌هایی از داده‌های سازمانی را در ادامه لیست می‌کنیم:

  • داده‌های عملیاتی مانند سفارش‌های مشتری، سوابق تراکنش‌ها، سیستم‌های حسابداری و صورت‌حساب، یا آمار منابع انسانی داخلی
  • گزارش‌های شبکه و هشدارهای تیم‌های امنیت سایبری برای توسعه زیرساخت‌های فناوری اطلاعات
  • داده‌های استراتژیک گزارش فروش، CRM، منابع خارجی داده‌های بازار، یا تحلیل روند و فرصت
  • داده‌های خاص برنامه مانند داده‌های GPS برای حمل‌ونقل و تدارکات، اطلاعات مربوط به آب‌وهوا و محتوای رسانه‌های اجتماعی

EDM چیست


عناصر کلیدی مدیریت داده‌های سازمانی

ارزش واقعی اجزای پیشرفته و منسجم EDM را در تلاش برای امنیت و آگاهی داده‌ها و همچنین تمرکز کل‌نگر بر معنا و کاربرد داده‌ها می‌دانیم. در اینجا چند روش کلیدی، فرایندها و فعالیت‌های EDM را آورده‌ایم:

DQM

DQM، فناوری‌ها، فرایندها و افرادی را ترکیب می‌کند که با هم کار می‌کنند تا معیارهای مهم کیفیت داده را در یک سازمان افزایش دهند. این سیستم کیفیت داده‌ها را افزایش می‌دهد و ما را از دردسترس‌بودن داده‌های با کیفیت بالا و دستیابی به بهترین نتایج تجاری ممکن مطمئن می‌کند. سازمان‌ها از DQM استفاده می‌کنند تا مشکلات اساسی را کشف کنند، به داده‌های خود و رسیدگی کنند و آنها را از طریق فرایندهایی مانند پاک‌سازی داده‌ها، بررسی یکپارچگی، غنی‌سازی و تضمین کیفیت متمرکز کنند.

MDM

MDM را مخفف Master Data Management نام‌گذاری کردند. این سیستم مجموعه‌ای یکنواخت از داده‌ها را در مورد مشتریان، محصولات، تأمین‌کنندگان و سایر نهادهای تجاری از سیستم‌های مختلف فناوری اطلاعات ایجاد می‌کند. شما نیز از mdm استفاده کنید تا مطمئن شوید که شناسه‌ها و سایر عناصر داده‌های کلیدی مربوط به آن را در کل سازمان دقیق و سازگار کردید.

غالبا شرکت‌های بزرگ این سیستم را پیاده می‌کنند. شما نیز برای اینکه داده‌های خود را مدیریت کنید به آن نیاز دارید. روند کار به این صورت است که mdm را کامل پیاده‌سازی می‌کنید. با این روش داده‌ها را بین سیستم‌های تجاری مختلف به اشتراک بگذارید و محاسبات را در معماری‌های سیستمی تسهیل کنید. اگر داده‌های اصلی را به صورت مؤثر مدیریت کنید، داده‌های مورداستفاده در هوش تجاری (BI) و برنامه‌های تحلیلی راقابل‌اعتمادتر می‌کنید.

چرا به EDM نیاز داریم؟

سازمان‌های بزرگ منابع اطلاعاتی متعددی ایجاد می‌کنند و در اینکه آن‎ها را چگونه مدیریت کنند به مشکل می‌خورند؛ به همین دلیل هزینه‌های بسیاری را متحمل می‌شوند. این سازمان‌ها از کانال‌های مختلفی پروژه می‌گیرند و باید داده‌های ورودی را یکپارچه کنند؛ زیرا حجم بالای پروژه‌هایی که قبول می‌کنند در طول زمان منابع اطلاعاتی را تغییر می‌دهد و آن‌ها را ناهمگام‌، تکه‌تکه، ناقص، نادرست و ناسازگار می‌کند. سپس مدیر حساب بر اساس اطلاعات ناقص یا نادرست برنامه‌ریزی و عمل می‌کند. داده‌های غلط در عملکرد کل سازمان بی‌نظمی ایجاد می‌کند.

همان‌طور که گفتیم ارزش واقعی اجزای پیشرفته و منسجم EDM را تلاش برای امنیت و آگاهی داده‌ها و همچنین تمرکز کل‌نگر بر معنا و کاربرد داده‌ها می‌دانیم. پس از این سیستم استفاده کنید تا امورات خود را ساده، کم اشتباه و کم هزینه پیش ببرید.

اخذ گواهینامه ایزو معتبر

برای اخذ ایزو از طریق صفحه دریافت ایزو درخواست خود را به صورت سریع ثبت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید از طریق شماره‌های ۳۳۴۴۴۸۱۴-۰۲۳ و ۳۳۴۴۴۸۱۳-۰۲۳ با ما در تماس باشید یا از طریق تکمیل فرم اخذ ایزو کارشناسان ما با شما تماس خواهند گرفت.


این مقاله به صورت اختصاصی توسط تیم فنی ایزوسیستم آماده شده است، هرگونه بهره برداری بدون ذکر نام و آدرس منبع شرعا و قانونا ممنوع می باشد.

نیاز به مشاوره دارید؟ با ما تماس بگیرید...

تماس با ایزوسیستم ۳۳۴۴۴۸۱۳-۰۲۳ و ۳۳۴۴۴۸۱۴-۰۲۳

ایزوسیستم برترین مرکز صدور مدارک بین المللی ایزو و دارنده مجوز سازمان صنعت، معدن و تجارت می باشد.

هشدار: مراقب نیش مراکز بدون مجوز رسمی در حوزه ی خدمات مشاوره و صدور گواهینامه های ایزو باشید!