۵ گواهینامه ایزو ویژه صنایع غذایی ( اخذ ایزو و گرفتن ایزو برای صنایع غذایی )
این مقاله به صورت اختصاصی توسط تیم فنی ایزوسیستم آماده شده است، هرگونه بهره برداری بدون ذکر نام و آدرس منبع شرعا و قانونا ممنوع می باشد.
صنایع غذایی یکی دیگر از حوزه هایی است که استانداردهای ایزو به صورت تخصصی برای آن تعریف شده اند. علت این موضوع نیز به ارتباط صنایع غذایی با سلامت افراد بر می گردد.
در مقاله قبلی با عنوان “۸ گواهینامه ایزو برای همه واحدهای صنعتی“ به معرفی مهم ترین و محبوب ترین گواهینامه های ایزو که تمامی واحدهای صنایع غذایی می توانند دریافت کنند پرداختیم. در این مقاله می خواهیم به صورت خاص تر به معرفی مهم ترین گواهینامه های مربوط به صنایع غذایی بپردازیم.
۵ گواهینامه ایزو ویژه صنایع غذایی
۱- گواهینامه ایزو ۲۲۰۰۰
مهم ترین و معروف ترین گواهینامه ایزو صنایع غذایی ، گواهینامه ایزو ۲۲۰۰۰ می باشد. این گواهینامه برای تمامی شرکت هایی که به نحوی در تهیه، توزیع و تولید غذا نقش دارد کاربرد داشته و می تواند صادر شود.
استاندارد ایزو ۲۲۰۰۰ برای تمامی سازمان هایی که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم یا صنعت مواد غذایی در ارتباط هستند کاربرد دارد به عبارت دیگر همه کسانی که در زنجیره تولید مواد غذایی دخالت دارند نظیر تولید کنندگان مواد اولیه خوراکی ، تولید کنندگان خوراک دام و آبزیان ، پرورش دهندگان دام، طیور و آبزیان ، شرکت های حمل و نقل مواد غذایی ، انبارهای نگهداری محصول غذایی ، تولید کنندگان مواد افزودنی ، تولید کنندگان مواد بسته بندی مواد غذایی ، تولید کنندگان مواد شیمیایی مرتبط با مواد غذایی ، مراکز مرتبط با نظافت سطوح کارخانه های مواد غذایی و نیز شرکت ها و اصناف خدمات رسانی مواد غذایی نظیر هتل ها و رستوران ها تحت پوشش این استاندارد جهانی قرار میگیرند.
برای اخذ ایزو و گرفتن ایزو ۲۲۰۰۰ به لینک سفارش گواهینامه ایزو مراجعه و برای آشنایی بیشتر می توانید به صفحه گواهینامه ایزو ۲۲۰۰۰ مراجعه نمایید.
۲- گواهینامه HACCP
یکی دیگر از گواهینامه های بسیار کاربردی و مهم در صنعت غذا گواهینامه HACCP می باشد که عموما در کنار گواهینامه ایزو ۲۲۰۰۰ اخذ می گردد.
در استاندارد HACCP هر خطری که به طور منطقی امکان رخ دادنش در زنجیره ی مواد غذایی وجود دارد باید شناسایی و ارزیابی شود، مانند خطراتی که میتواند مربوط به نوع فرآیند و تجهیزات مورد استفاده باشد. بنابراین، استاندارد ایمنی مواد غذایی برای تشخیص و ثبت اینکه چرا شرکت به کنترل خطرات مشخصی نیاز دارد و شرکتهای دیگر چنین نیازی ندارند، معیارهایی مشخص می کند.
کلیه ی سازمان ها ، شرکت ها و مراکزی که در فرایند تولید یا آماده سازی محصولات غذایی نقش دارند نظیر کارخانجات صنایع غذایی ، کشتارگاه ها ، رستوران ها و … می بایست استاندارد HACCP را اجرایی نمایند.
برای اخذ گواهینامه و گرفتن گواهینامه HACCP به لینک سفارش گواهینامه ایزو مراجعه و برای آشنایی بیشتر می توانید به صفحه گواهینامه HACCP مراجعه نمایید.
۳- گواهینامه حلال
حلال به غذاهایی گفته میشود که در دین اسلام مصرف آنها مجاز است. نشان حلال همچنین تحت قالب گواهینامه ای است که برای محصولات غذایی که به صورت حلال آماده و تولید می گردند صادر شده و نشان حلال بر روی این محصولات نیز درج می گردد. این نام برگرفته از معنی غذای حلال است که در دین اسلام آمده است و اولین بار محصولات غذایی حلال در کشور مالزی بوجود آمده است.
گواهینامه حلال یکی دیگر از گواهینامه های پر طرفداری است که شرکت های تولید مواد غذایی برای دریافت آن اقدام می کنند. شرکت ها و سازمان های دارای این گواهینامه به مشتریان خود این پیام را می دهند که کلیه محصولات غذایی تولیدی آن ها بر اساس شرع اسلام بوده و حلال می باشد.
برای اخذ گواهینامه و گرفتن گواهینامه حلال به لینک سفارش گواهینامه ایزو مراجعه و برای آشنایی بیشتر می توانید به صفحه گواهینامه حلال مراجعه نمایید.
۴- گواهینامه FSSC 22000
گواهینامه FSSC 22000 یکی دیگر از گواهینامه های مرتبط با صنایع غذایی است که به ایمنی در مواد غذایی می پردازد.
گواهینامه سیستم ایمنی غذا ۲۲۰۰۰ (FSSC 22000) یک سیستم صدور گواهینامه معتبر بین المللی برای صدور گواهینامه ایمنی مواد غذایی در بخش تولید مواد غذایی و نوشیدنی است.
لازم به ذکر است که اولویت نخست برای سازمان های فعال در صنایع غذایی ایزو ۲۲۰۰۰ و HACCP است و بعد از آن بهتر است برای دریافت گواهینامه ای نظیر FSSC 22000 اقدام نمایند.
برای اخذ گواهینامه و گرفتن گواهینامه FSSC 22000 به لینک سفارش گواهینامه ایزو مراجعه و برای آشنایی بیشتر می توانید به صفحه گواهینامه FSSC 22000 مراجعه نمایید.
۵- گواهینامه GMP
منظور از GMP عبارت است از تولید خوب محصول یا تولید محصول خوب! ، این گواهینامه صرفا برای صنایع غذایی کاربرد نداشته و عموما شرکت هایی که تولیدات حساسی دارند نظیر شرکت های داروسازی، شرکت های تجهیزات پزشکی، شرکت های آرایشی و بهداشی و شرکت های صنایع غذایی برای اجرا الزامات و دریافت گواهینامه GMP اقدام می کنند.
تولید خوب محصول با هدف محافظت از سلامت مصرف کنندگان و بیماران و همچنین تولید غذاهای با کیفیت بالا، داروها، وسایل پزشکی یا داروهای فعال دارویی توصیه می شود.
دستورالعمل GMP دستورالعمل هایی در مورد نحوه تولید محصولات نیست. این سیستم شامل مجموعه ای از اصول کلی است که باید اجرا و توجه به آن در هنگام تولید مشاهده شود.
به تمام شرکت های فعال در زمینه صنایع غذایی اجرای الزامات و دریافت گواهینامه GMP توصیه می گردد.
برای اخذ گواهینامه و گرفتن گواهینامه GMP به لینک سفارش گواهینامه ایزو مراجعه و برای آشنایی بیشتر می توانید به صفحه گواهینامه GMP مراجعه نمایید.
جمع بندی بهترین گواهینامه های ایزو برای صنایع غذایی
در مقاله پیش رو ۵ گواهینامه ایزو و گواهینامه سیستمی که مهم ترین و محبوب ترین گواهینامه های ایزو در صنعت غذا هستند معرفی و توضیح داده شد. اما از این نکته نمی توان غافل شد که حتما باید همراه با دریافت گواهینامه های تخصصی ایزو صنایع غذایی برای دریافت گواهینامه های عمومی و پایه اقدام نمود.
به عنوان مثال نباید فراموش کرد استاندارد ایزو ۹۰۰۱ را باید همراه با استانداردی نظیر ایزو ۲۲۰۰۰ اقدام نمود. توصیه نخست تیم ایزوسیستم برای شرکت های غذایی که می خواهند بودجه ریزی متوسطی برای دریافت گواهینامه های ایزو انجام دهند شامل ایزو ۹۰۰۱ + ایزو ۲۲۰۰۰ + HACCP می باشد. و اگر شرکتی می تواند بودجه ریزی بیشتری انجام دهند سری گواهینامه های IMS + ایزو ۲۲۰۰۰ + HACCP انتخاب خوب است. در ادامه می توان گواهینامه هایی مانند GMP ، حلال و FSSC را نیز اضافه نمود.
کارشناسان ایزوسیستم آماده پاسخگویی به سوالات شما و مشاوره رایگان به منظور بهترین انتخاب برای شرکت، سازمان یا واحد صنفی شما می باشند.
ایزوسیستم در سال ۹۷ از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان بهترین شرکت مشاوره مدیریت و واحد برتر فنی مهندسی انتخاب شده و خدمات خود را با بالاترین کیفیت به مشتریان خود ارائه می دهد.
برای اخذ ایزو ، گرفتن ایزو و دریافت ایزو مورد نظر خود اینجا کلیک نموده و درخواست خود را ثبت کنید. یا با شماره های ۳۳۴۴۴۸۱۴-۰۲۳ و ۳۳۴۴۴۸۱۳-۰۲۳ (۱۰ خط) تماس حاصل فرمایید.
این مقاله به صورت اختصاصی توسط تیم فنی ایزوسیستم آماده شده است، هرگونه بهره برداری بدون ذکر نام و آدرس منبع شرعا و قانونا ممنوع می باشد.